Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Red Rosie! door Lucy Daniels

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
Boekcover Red Rosie!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo | 1077 woorden
  • 18 mei 2005
  • 328 keer beoordeeld
Cijfer 7.3
328 keer beoordeeld

Boekcover Red Rosie!
Shadow
Red Rosie! door Lucy Daniels
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titelbeschrijving Titel: Red Rosie! Schrijver: Lucy Daniels
Uitgever: Uitgeverij kluitman
Druk: 4e druk
Reeks: Op zoek naar Dolfijnen Biografie van de schrijver Lucy Daniels is de naam van een schrijverscollectief. Ben M. Baglio is een van de leden van dat collectief. Hij is binnen die groep degene die de Dolfijnen-serie heeft geschreven. De oorspronkelijke Engelse uitgever was echter bang dat meisjes de boeken over Jody en haar familie niet zouden willen kopen, omdat ze door een man geschreven zijn. Daarom besloot men destijds om niet de naam van Ben zelf op de boeken te zetten maar die van het collectief Lucy Daniels. ( zie www.Kluitman.nl ) Ben M. Baglio woont in Londen met zijn gezin en twee katten Benjamin en Peter. Hij houdt erg van de natuur en van dieren, en probeert zo vaak mogelijk buiten te zijn. Als kind hield Ben veel van lezen en hij wilde altijd al schrijver worden. Na de middelbare school studeerde hij Engels aan de universiteit van Edinburgh (Engeland) en aan de universiteit van Pennsylvania, uiteindelijk is zijn droom uitgekomen en is hij schrijver geworden. De boeken die hij schrijft gaan meestal over dieren en de relatie tussen mens en dier.
Titelverklaring De titel “Red Rosie” slaat op het verhaal dat in het boek verteld wordt. Rosie de dolfijn in dit boek, raakt verstrikt in netten en de hoofdpersonen uit het boek redden haar. Maar over het verhaal zelf vertel ik later meer. Genre Het Genre van dit boek is: avontuur
Omdat het boek gaat over de relaties tussen mensen en dolfijnen. Er is ook een stuk spanning aan toegevoegd. Jody is met haar ouders op reis rond de wereld om een jaar lang dolfijnen te bestuderen. “Op zoek naar dolfijnen”. Jody schrijft tijdens deze reis in haar dagboek over dit avontuur. Thema De dolfijn Rosie komt na een uitje in zee niet meer terug en het hele CETD (Centrum voor Educatie en Training met Dolfijnen) ligt overhoop, met z`n allen gaat de familie McGrath op zoek naar Rosie. Hoofdpersonen De hoofd personen uit dit verhaal zijn: Jody McGrath - zij is de echte hoofd persoon uit het boek en vanuit haar word het verhaal dan ook verteld. Lauren Rozakis zij is de dochter van de eigenaar van het CETD - Jody komt haar tegen op het CETD. Lauren woont daar haar hele leven al, en is net zo dol op dolfijnen als Jody. Brittany Pierce – Zij de dochter van de kapitein van het schip waarmee Jody en haar ouders rondreizen. Ze is een vervelend meisje die Jody als maar voor de voeten probeert te lopen, en tussen haar vriendschap met Lauren probeert te komen. De Broertjes van Jody - de broertjes van Jody zijn een tweeling en soms een beetje lastig maar Jody houd toch veel van ze. De ouders van Jody - zij hebben Jody meegenomen op reis, dus ze hebben haar meegenomen “op zoek naar dolfijnen”. De ouders van Lauren - zij zijn de eigenaars van het CETD. De dolfijnen in het verhaal zijn: Appollo, Nick, Nora, Maxi en Rosie. Relaties De relaties tussen de hoofdpersonen zijn heel verschillend Jody vind

Lauren een aardig meisje en Brittany doet er alles aan om Lauren voor zichzelf te winnen. Maar dat lukt niet en uiteindelijk worden Jody en Lauren heel goede vriendinnen. Verder heeft Jody ook contact met haar hartsvriendin via de e-mail. Natuurlijk houd Jody ook veel van haar ouders en haar verdere familie en van de
dolfijnen. Plaats van handeling Vooral in en rond het CETD, maar soms ook in de zeepaarden baai en de lagune. Tijd Er staat niet precies aangegeven welk jaartal maar ik schat in de jaren negentig
En het verhaal speelt zich vrijwel altijd overdag af. Het verhaal speelt zich ongeveer af in een tijdspad van een week á twee weken. Ik heb ongeveer twee uur gelezen voor het boek uit was. Structuur en opbouw Jody komt eerst aan en naarmate ze langer in het CETD verblijft speelt het probleem op. Jody komt aan in het CETD en meteen al probeert Brittany Lauren voor zichzelf in te pikken. Maar als Lauren voor stelt om naar de dolfijnen te gaan haakt Brittany toch af. Hierdoor kunnen Jody en Lauren een keer gezellig met z`n tweeën gaan. Een stuk verder in het boek verdwijnt de dolfijn Rosie en is Lauren helemaal overstuur. Rosie en Lauren gaan samen op zoek naar de dolfijn en vinden haar. Korte inhoud Jody is op bezoek in het CETD (een centrum waar gehandicapte en autistische kinderen met dolfijnen kunnen zwemmen). Als in het weekend het hek naar zee opengaat en de dolfijnen naar buiten gaan om te spelen met de andere dolfijnen komt de dolfijn Rosie na afloop niet terug. Jody gaat samen met haar vriendin Lauren en de rest op zoek naar de dolfijn want zonder haar kan het CETD wel sluiten. Ondertussen red Jody het leven van Hal het zoontje van de rijke Gravin Davis. En worden ze uitgenodigd op de Daisy Mae de luxe jacht van meneer Davis. Tijdens de tocht komt Apollo de lievelings dolfijn van Jody, hen waarschuwen om hem te volgen. Uit eindelijk vinden ze Rosie verstrikt in netten. Ze halen haar eruit. Het CETD is weer goed op dreef, nu ze Rosie weer terug hebben. En alles komt goed.
Eigen mening Ik vond het leuk om een boekverslag te maken over dit boek. Het is een avonturenboek, en is soms spannend om te lezen. Het boek Red Rosie is het tweede boek uit een hele serie boeken van de serie “Op zoek naar dolfijnen” . Het boek beschrijft een korte periode uit een rondreis van een jaar rond de wereld op zoek naar dolfijnen vol met avonturen. In het boek wordt beschreven hoe vriendschappelijke relaties tussen kinderen en dieren ontstaan en kunnen gaan. Voor sommige kinderen is het moeilijk vriendschappen te delen. Ik vond het leuk om te lezen hoe de meisjes samen problemen oplossen. Ook maakt dit boek duidelijk wat voor een invloed dolfijnen hebben op autistische kinderen. De kinderen kunnen als zij met dolfijnen zwemmen soms helemaal ontspannen en ze leren zich te concentreren. Dit is iets wat ze anders niet goed kunnen. De kinderen leren door met dolfijnen te zwemmen zichzelf te ontspannen en te concentreren. Daardoor kunnen ze later ook andere dingen leren. Door dit boekverslag ben ik meer over de schrijfster over Lucy Daniels te weten gekomen. Zonder dit boekverslag had ik geen informatie over de schrijver opgezocht.

REACTIES

".

".

Lucy Daniels is een schrijvers collectief.
Ben M. Baglio is een van de leden van dat collectief . Hij is binnen die groep degene die de Dolfijnen- serie heeft geschreven . De oorspronkelijke Engelse uitgever was echter bang dat meisjes de boeken over Jody en haar familie niet zouden willen kopen , omdat ze door een man geschreven zijn . Daarom besloot men destijds om niet de naam van Ben zelf op de boeken te zetten maar die van het collectief:Lucy Daniels .
De Biografie klopt verder wel maar is de biografie van Ben M. Baglio en niet van de verzonnen Lucy .
( zie www.Kluitman.nl )

18 jaar geleden

R.

R.

heel erg leuk!
en natuurlijk ook bedankt want ik kon dingen van je gebruiken.
super!
xxx mii

18 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.