Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Peerless flats door Esther Freud

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
Boekcover Peerless flats
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 5e klas havo | 626 woorden
  • 25 februari 2008
  • 9 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
9 keer beoordeeld

Boekcover Peerless flats
Shadow
Peerless flats door Esther Freud
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Peerless fats

1.
Auteur: Esther Freud
Titel: Peerless flats
Uitgave: 2003 Wolters-Noordhoff, Groningen

2. Lisa, Ruby en Quentin

3.
Drugs, Liefde, Familie en Ruzie

4. Lisa is een tiener die haar leven probeert op te bouwen in een gebroken gezin. Ze is 16 en heeft in haar hele leven steeds moeten verhuizen van het ene naar het andere huis door haar moeder. Ze woont samen met haar moeder Marguerite en haar broertje Max in een flat in Peerles-street in Londen. Lisa’s moeder is werkloos, wat haar bezig houdt is steeds van het ene huis naar het andere huis verhuizen. Max is een hyperactief jongetje die alleen maar over vossen kan praten. Lisa is nogal verlegen en ze voelt zich verantwoordelijk voor de mensen om haar heen. Ze zit op een toneelschool en heeft als ambitie om actrice te worden. Dit gaat alleen niet zo makkelijk omdat ze ervan houdt om wel eens een uurtje te spijbelen. Lisa heeft een oudere zus, Ruby, die al op zichzelf woont. Ze kijkt tegen Ruby op, volgens Lisa heeft ze al veel meer in het leven bereikt dat zij. Lisa heeft niet veel vrienden, de vrienden die ze heeft zijn drugs of drank verslaafden. Ze heeft het zelf ook al geprobeerd maar is er niet verslaafd aan. Ze heeft een vriend, Quentin, die heeft ze in een café leren kennen en nog wel vaker mee afgesproken. Hij is 25 en zij 16, zij denkt aan een serieuze relatie maar hij wilt alleen maar seks met haar, erg lekker loopt dat dus niet. Lisa gaat door een hoop narigheid, haar zus wordt opgenomen in het ziekenhuis voor haar drugsprobleem, het contact met haar vader gaat moeizamer en wordt steeds oppervlakkiger. Om het allemaal nog erger te maken wordt ze zelf ziek, ze krijgt het fobie voor het eten at ze zelf niet klaargemaakt heeft. Ze is bang dat mensen er drugs of andere schadelijke stoffen in hebben gestopt. Hierdoor eet ze niks en valt ze enorm af. Op het eind van het boek verhuis Ruby naar het buitenland en Lisa en haar gezin verhuizen naar een klein, bouwvallig huisje. Haar hele leven in Londen wordt uitvoerig in het boek beschreven: Drugs, liefde, ziekte en ruzie. Ze blijft er wel steeds van dromen dat er ooit iets moois in haar leven gaat gebeuren, waardoor haar hele leven gaat veranderen.

5.
Peerless Flats: Het is de naam van de flat waar Lisa, haar broertje en haar moeder in wonen in London. Het huis is te klein, ze hebben geen slaapkamer en dus moeten ze allemaal in de woonkamer slapen.


6.
Het is een vrij saai boek, er gebeuren nou niet zo veel speciale dingen in. De gebeurtenissen zijn erg langdradig geschreven, daardoor zit er geen spanning in het boek. Omdat er weer geen spanning in zat ontneemt dat ook de wil om door te lezen weg. Dat koste dus best wel wat moeite. Het boek heeft ook geen hoogtepunten, je gaat van het ene feitje (gebeurtenis, probleem) naar de andere. Het taalgebruik is in normaal beschaafd Engels. Daarom is het wel goed te volgen, er zitten ook weinig moeilijke woorden in, alleen Ruby, de zus van Lisa heeft af en toe wat onbeschoft taalgebruik. De tekstopbouw is normaal, het is een realistisch verhaal en de afloop was voorspelbaar.

7. VerwerkingsOpdracht D

Ik vond het echt een verschrikkelijk saai boek, daarom was deze vergelijkingsopdracht nou niet zo heel moeilijk. Ik moest me echt door het boek heen slaan. Ik vergelijk het met het eerste boek wat ik gelezen heb: Harry Potter. Daar zat een heel verhaal achter, elk hoofdstuk verder moest er gewoon weer iets gebeuren dus je moest doorlezen. Bij Peerless Flats had ik dat totaal niet, ik heb serieus overwogen om gewoon te stoppen met lezen omdat ik er totaal geen clue aan voelde komen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Peerless flats door Esther Freud"