Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Pearl Harbor door Randall Wallace

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
Boekcover Pearl Harbor
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 517 woorden
  • 18 december 2004
  • 28 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
28 keer beoordeeld

Boekcover Pearl Harbor
Shadow
Pearl Harbor door Randall Wallace
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Danny Walker en Rafe McCawley zijn samen opgegroeid op het platteland waar ze samen militair op een oud vliegtuig spelen.12 jaar later zitten ze allebei in het Amerikaanse leger als piloot. 2 maanden geleden bij een keuring heeft Rafe de verpleegster Evelyn voor het eerst leren kennen, en op een avond gaat hij met Danny, Red Anthony en Billy (ook piloten) uit met Evelyn maar ze is niet alleen gekomen ze heeft nog een paar verpleegsters mee genomen. Rafe en Evelyn worden verliefd en komen zo bij elkaar. Als de oorlog uitbreekt wordt Rafe gevraagd of hij mee wil doen aan een geheime missie namens: Eagle Squadron. Danny en Evelyn worden overgeplaatst naar Hawaii, Pearl Harbor. Evelyn en Rafe schrijven vaak met elkaar. Rafe die een hele goeie piloot is word aan geschoten, zijn vliegtuig is kapot maar hij weet zich het laatste moment uit het vliegtuig te reden. Maar Danny en Evelyn die krijgen het bericht dat Rafe is gestorven. Ze zoeken steun bij elkaar en worden verliefd. Dan staat Rafe ineens weer voor hun neus, het overlijdensbericht was dus niet waar. Rafe wordt kwaad als hij hoort dat Evelyn en Danny nu wat met elkaar hebben, en hij krijgt ruzie met Danny, wat eindigt in een vechtpartij. Maar lang ruzie met elkaar hebben kunnen ze niet, want de Japanners vallen die morgen Pearl Harbor aan. Er komen veel mensen om bij de aanval. Een paar dagen later werden Danny, Rafe en een paar andere piloten opgeroepen voor een geheime missie: ze moeten Japan aanvallen. Vlak voordat ze gaan verteld Evelyn aan Rafe dat ze zwanger is van Danny. De piloten varen met een vliegtuig zo ver mogelijk richting Japan. Vanaf het vliegdekschip vliegen ze naar Japan en gaan bombarderen. Na de bombardementen moeten ze naar China vliegen. Maar ze hebben te weinig brandstof omdat ze vanaf het vliegdekschip eerder moesten vertrekken, en ze kunnen China nog maar net halen. Alleen zitten er aan de kust allemaal Japanners.Rafe die had een noodlanding moeten maken waar een paar mensen bij stierven.Rafe die zat als een rat in de val de Japanners die kwamen aan gerend en die begonnen te schieten Rafe die kon geen kant meer op. Maar Danny die kwam aan gevlogen en die schoot de meeste neer maar hij moes een flinke klap als landing maken hij overleefde. Maar de Jappaners die kwamen al snel aan Danny had een stuk metaal van het vliegtuig in zijn zij en rafe haalde die eruit. Hij had niet gezien dat er Japanse soldaten aankwamen. Ze sloegen Rafe neer. Ze bonden Rafe en Danny vast en sleepte ze mee. Rafe had zijn pistool laten vallen en die kon die nog net pakken. Hij schoot een soldaat neer. De Japanse officier wilde Rafe neerschieten maar Danny kon hem nog net neerslaan. Toen schoot een andere Japanner Danny neer. Rafe kon nog net tegen Danny zeggen dat hij vader werd voordat Danny overleed. Toen Rafe thuiskwam heeft hij het goedgemaakt met Evelyn, hij heeft samen met Evelyn het kindje van haar en Danny opgevoed. Ze hebben het kindje Danny genoemd.

REACTIES

W.

W.

Ik vind het een goede boekverslag als ik ik cijfer zou moeten geven word het een 9 goed gedaan(Y) Ik heb dit ingeleverd bij school en ik heb nu een beter cijfer dan anders :D ga ik vaker doen kost me minder tijd:D ik ga laterZzzZ(Y)

17 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Pearl Harbor door Randall Wallace"