Jongens gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

Numbers 2: The Chaos door Rachel Ward

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
Boekcover Numbers 2: The Chaos
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 1076 woorden
  • 1 juli 2012
  • 61 keer beoordeeld
Cijfer 7.4
61 keer beoordeeld

Boekcover Numbers 2: The Chaos
Shadow
Numbers 2: The Chaos door Rachel Ward
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij een maatschappelijke studie?

Misschien is een studie Sociologie of Antropologie dan wel iets voor jou! Bij beide opleidingen ga je aan de slag gaat met maatschappelijke vraagstukken. Wil jij erachter komen welke bachelor bij jou past? Kom in maart proefstuderen aan de VU.

Meer informatie

Gegevens:
Titel: De Chaos
Auteur: Rachel Ward (info over haar in mijn vorige boekverslag)
Aantal blz.: 334 (mijn versie)
Thema: bijzondere gave, verliefdheid, ramp, gezin
Uitgever: Lemniscaat
Jaar van uitgave: 2010
Omslag: Leentje van Wirdum / Steve Bells
Originele titel: The chaos
Leeftijd: 14+

 

Nummers en nachtmerries

‘Haar nummer, haar dood brengt me complete in verwarring, ze glijd gemakkelijk het leven uitomringd door liefde en licht. Maar ze is niet alleen ik ben bij haar, zij is mij en ik ben haar. Hoe???’

De chaos, het vervolg op Deadline. Geschreven door Rachel Ward. Een aparte manier van schrijven, puur wachten tot alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Adam en Sarah die elkaar niet kennen maar allebei weten dat er iets groots, ellendigs en wreeds gaat gebeuren. Kunnen ze hun krachten bundelen tegen het naderende onheil?

Samenvatting

Adam ziet nummers als hij mensen aankijkt. Sarah heeft sinds ze zwanger is van haar dochtertje een nachtmerrie. Adam ziet dat er op 1 januari 2027 een vreselijke ramp gaat gebeuren. Hij ziet steeds meer mensen die op die dag sterven. Sarah ziet Adam in haar droom, ze neemt haar baby mee een vlammenzee in. Ze wil niets met Adam te maken hebben. Adam is helemaal gek op Sarah, bovendien moet hij weten of wat hij ziet waar is. Sarah laat duidelijk merken dat ze meer weet.

Adam en Sarah ontmoeten elkaar voor het eerst op school als hij haar perongeluk aanstoot. Sarah herkent hem vanuit haar nachtmerrie en draait door. Adam is helemaal overstuur door haar nummer. Ze glijdt gemakkelijk het leven uit, omringd door liefde en licht. Maar ze is niet alleen, Adam is erbij. Sarah loopt weg van huis, weg van Hem en Adam. Ze rijd weg, ver weg met de bus. Op het station komt ze Meg tegen, ze bied haar onderdak aan. Als haar gestolen geld (van haar vader) word gejat door één van Meg’s huisgenootjes moet ze de volgende dan met iemand naar bed om het geld terug te verdienen en te kunnen betalen voor de overnachting. Als ze s’ avonds met Meg op de bank zit verteld ze dat ze het niet kan omdat ze zwanger is. Meg brengt haar naar Vinny waar ze gratis kan wonen.

Adam is aan het zoeken of er een logica in de nummers zit. Hij gaat naar de wiskunde club en vraag daar om hulp. Hij ontmoet Nelson. Een hyper intelligente jongen die Adam graag helpt. Hij komt erachter dat het sterfdata’s zijn. Adam verteld hem wat hij weet een Nelson zegt dat hij er meer over heeft gelezen. Hij laat een foto zien van een schilderij dat is gemaakt op een muur. Op het schilderij staat Adam. Als Adam het schilderij gaar zoeken, hij vind het, het is mega. Met onderin een datum: 1-1-2027… dan staat er ineens iemand aan het uiteinde van het tunneltje, het is Sarah. Sarah heeft het schilderij gemaakt, haar droom, met Adam. Vinny heeft haar gezegd dat ze de wereld moet waarschuwen en het moet tekenen. Adam smeekt Sarah met hem te praten, dat doet ze. Hij verteld over de nummers, zij verteld over haar droom.

Na een tijdje in het kraakpand bij Vinny te wonen, komt bureau jeugdzorg aan de deur. Sarah is dan al moeder van haar dochtertje Mia Alles gaat goed met haar. Alleen als Sarah de mevrouw de deur uit wil laten, moet ze via de keuken. In de keuken staat vinny met al z’n junk vrienden met de spuiten al klaar. Dit is natuurlijk gezien en Sarah moet vluchten. Als ze die avond in de stromende regen zit in een tunneltje waar ze haar tekening heeft gemaakt komt ze Adam weer tegen. Hij vraagt haar of ze bij hem wil overnachten. Ze twijfelt maar Adam haalt haar over, 1 januari is pas over 3 dagen…

Ik vind het boek ‘De chaos’ een super mooi boek, ook omdat ik het eerste deel ‘Deadline’ heb gelezen. Adam word in het begin van het verhaal verminkt aan de linkerkant van zijn gezicht. Z’n gezicht word als: misvormt en griezelig. Maar ondanks dat vond ik hem zo ontzettend schattig. Naarmate het einde van het boek word het steeds spannender, dit is ook het moment dat je snapt hoe alles in elkaar zit, omdat het steeds vanuit Adam’s en dan weer uit Sarah’s opzicht word geschreven. Deze manier van schrijven vind ik erg leuk en anders (op een goeie manier). Ik heb zelfs gehuild.

Mening

Ook omdat ik het eerste deel heb gelezen zet het je steeds aan het denken. Als dan de naam van Adam’s moeder (Jem) weer valt ga je vanzelf aan ‘Deadline’ terug denken. Ook omdat ik dat boek erg goed vond is dat leuk.

Net als ‘Deadline’ is dit verhaal erg origineel. Ik zal zelf nooit op zo’n verhaallijn kunne komen. Ook daarom vond ik het erg leuk om dot boek te lezen.

Inleving

Met Adam en/of Sarah kon ik met goed inleven. Alles word op een leuke en begrijpelijke manier uitgelegd en verteld waardoor je snel verder leest. Of ik de zelfde keuzes zou maken weet ik niet, want ik heb in beide gevallen nog nooit iets meegemaakt wat ook maar enigszins in de richting kwam van wat zij meemaakte. Allemaal erg heftig.

Taalgebruik

Het taalgebruik is af en toe best grof, dit komt vooral doordat Adam of Sarah het zelf vertelt. Tegen andere bijvoorbeeld. Hier heb ik alleen helemaal geen last van gehad. Het geeft namelijk ook wel weer een karakter aan het persoon , Adam scheld bijvoorbeeld meer dan Sarah. Ik maak er altijd van die eigen beelden bij, daarom is het eigelijk ook leuker om een boek te lezen dan een film te kijken.

Tijd

Het verhaal speelt zich af in de toekomst, rond 2026. Dit wordt meerdere malen in het verhaal genoemd en aan ongeveer het einde van het boek gebeurt er een ramp op nieuwjaarsdag, 1 januari 2027. Het verhaal speelt zich af in Londen. De sfeer en de ruimtes zijn eigelijk steeds anders, omdat het uit twee personen geschreven wordt.

Dit boek (deze boeken, ondanks dat het ook los te lezen is) is een dikke aanrader. Het is een bijzonder mooi verhaal en het is zo geschreven dat je zonder het door te hebben het boek al uit hebt. Dit vind ik een goed teken. Er mag van mij nog wel een nummer 3 achteraan.

REACTIES

K.

K.

er is wel een deel 3

11 jaar geleden

N.

N.

Het is een hele goeie boekverslag, maar toch moest ik de samenvatting korter samenvatten het was te lang...

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Numbers 2: The Chaos door Rachel Ward"