No mercy door Colin Forbes

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 5e klas havo | 1729 woorden
  • 8 augustus 2006
  • 2 keer beoordeeld
  • Cijfer 6
  • 2 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2003
Pagina's
400
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover No mercy
Shadow
No mercy door Colin Forbes
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Tweed en Paula zijn de hoofdpersonen in het boek. Verder zijn er Marler, en nog een paar mannen die samen een SIS team vormen. In het begin van het verhaal krijgen ze de opdracht om een zekere Michael op te zoeken die leidt aan ‘amnestia’ dit is een ziekte dat geheugenverlies veroorzaakt. Deze Michael zegt alleen “I whitsnessed murder” dit betekend: ik getuig een moordenaar”. Deze persoon is bij de beste psygiater in bahadeling. Ze treffen hem aan in een hokje. Op last van de politie mogen ze hem meenemen. Als ze hem in de auto zetten merken ze al dat ze gevolgd worden. Michael wijst hen de weg naar zijn huis, dit is een erg ingewikkelde weg, hij woont namelijk in een erg afgelegen dorpje. Als ze in het dorpje moeten parkeren moeten ze een soort cafe binnen. Daar drinken ze wat als ze weg willen gaan zegt de barman dat kunnen mee eten, maar dit slaan ze af omdat ze Michael moeten volgen. De barman zich dat het erg gevaarlijk is omdat het buiten is, ook is er een meer genaamd “Dardmoor” dit is erg gevaarlijk in de winter omdat je onverwacht in het ijs kunt wegzakken. Hij geeft Tweed dan een wandelstok mee. Michael loopt stijf door de sneeuw via een veilige route naar een groot huis waar hij woont. Hij loopt ook zonder blikken of blozen langs een sneeuwpop. Tweet prikt er met zijn wandelstok in en ontdekt tot zijn schrik dat het een bevroren mens is. Hij beld dan direct de politie en een lijkschouwer. Snel volgen ze Michael naar het huis. Als ze daar aankomen is de vader erg blij. Hij dacht namelijk dat zijn zoon dood was. Hij nodigd ze verder uit om te blijven slapen en moeten alles vertellen. Ook willen Tweed en Paula alles weten over Michael en zijn ziekte. Maar ze kunnen niet veel te weten komen. ’s Nachts komen de politie en de lijkschouwer. Ze vinden al snel een ander lijk in de buurt, in een mijn. Bijde lijken liggen er ongeveer 3 of 4 maanden. Op het dorp gebeuren allerlei vreemde dingen, zo word er regelmatig een dier geslacht in de plaatstelijke kerk, ook luidt de klop op de gekste tijden.
Ze hebben als snel door dat het een erg ingewikkelde zaak gaat worden. Ze krijgen ook al snel een lijstje van de directeur, op dit lijstje staan vier onbekende namen, dit lijstje is gevonden in Michael zijn eigendommen. Al snel is een van die lijken geïdentificeerd, het blijkt een van de namen op het lijstje te zijn. het blijkt een forensies werker te zijn. Tweed en Paula gaan de naaste familie opzoeken van dit lijk. Ze komen te weten dat de zus haar al 3 maanden mist. Ook komen ze te weten dat deze persoon vroeger naar een Prive ditectieve is gegaan. Ze gaan deze detective opzoeken in zijn woonbood. Als ze de deur open doen weten ze al genoeg. Weer moeten de politie en de lijkschouwer komen. Dit lijk blijkt ook een naam te zijn dit op het lijstje te staat. Bij deze detective vinden ze het aders van een zekere Lucinda. Ze gaan haar opzoeken en vragen het een en ander over vreemde gebeurtenissen. Ze vertelt dat er een paar maanden terug een vrouw kwam die alle gegevens van haar bedrijf moest weten. Hierna gaan ze naar het huis van deze vrouw, die Lee heet. Lee was de vrouw van de directeur van een rijke supermarkt keten. Als ze daar aankomen merken in eerste instantie niets, maar als ze bij de koelkast komen licht daar het lijk van deze vrouw, opnieuw moeten de politie en de lijkschouwer komen. Ze ook naar de werkwoning van deze vrouw. Als ze ondeweg zijn merken ze dat ze achtervolgd worden. Als ze het huis doorzoeken worden ze opeens beschoten door iets uit het bos. Er wordt gelukkig niemand geraakt. In de koelkast vinden ze een referentie, die nemen ze mee. Terrug op het kantoor komen ze te weten dat een ander lid van het team deze persoon heeft gevolgd, het is een motorrijder, meer weten ze niet. Ze besluiten om alle informanten in Londen op te zoeken om te vragen naar deze motorrijder. Een van de teamleden komt te weten wie het is en probeert hem te verrassen maar hij komt net te laat. Wel komt hij meer te weten over deze man. Later zal blijken dat de Fransen al langer naar deze man op zoek zijn. Op het kantoor kunnen ze te weten komen dat de referentie (van Lee) te maken heeft met een transactie van de supermarktketen. Deze transactie tijd verder naar een bepaalde plek in Marseile, ze besluien vervolgens om eens een kijkje te nemen in Marseile. Maar voordat ze vertrekken hebben ze een afspraak met de directeur van de onderneming. Ze komen tot de conclusie dat de directeur de moordenaar niet kan wezen.

In Marseille moeten ze zich verplaatsen met speciaal uitgeruste auto waar je een botsing mee kunt maken. Dit blijkt noodzakelijk te zaan aangezien de auto van Tweed al snel achtervolgd word door een vreemde auto met geblindeerde ramen waar 4 schutters in zitten. Tweet maakt snelheid en deze auto volgd deze maneuvre netjes. De ander auto van het team kruipt erachter. Op een bepaald moment remt Tweed zijn auto en geeft Marler nog eens extra gas zodoen komen de achtervolgers om het lezen, de auto is na deze actie te vergelijken met een heus dubbeltje. Ze moeten er overnachten in een hotel dat speciaal is beveiligd. De volgende dag gaan ze op het eiland kijken waar volgens hen een schip moet liggen dat met de trasnactie te maken heeft. Op het eiland ontdekken ze het schip. Verder worder ze er beschoten, en hebben ze hun leven te danken aan Paula die een heldhaftige actie uithaald met een granaat. Weer thuis gekomen bezoeken ze verschillende keren de direceur en vooral ook Lucinda, ze moeten nameijk weten wie er gemoord heeft en waarom er een transactie is gebeurd, en hoe het met het schip zit. Maar komen niet ze veel te weten. Op een gegeven moment is het tweede lijkt bij Dardmoor geïdentificeerd, het blijkt een accountant te zijn van het bedrijf. Als Tweed op een gegeven moment het bedrijf bezoekt word er een bom onder zijn auto geplaatst. Lucinda die in ook in dit bedrijf werk weet dit maar zegt dat ze moeten zeggen wat ze weten en in ruil daarvoor zal zij op haar beur informatie geven, ze gaan hier niet op in. Ze komen dus bijna om het leven. Wel komen ze te weten dat de transactie te maken geeft met een paar raketten. Een bepaald land heeft dus raketten besteld bij een supermarkt keten. Er moet dus een wapen fabriek in het spel zijn. Op het kantoor besluiten ze een feest van het bedrijf te bezoeken. Maar voordat ze weggaan moet Paula nog wat eten gaan halen. Halvewege wordt ze ontvoerd, heel het team is in verwarring. Even later beld deze ontvoerder met de boodschap dat Tweed haar moet komen halen zonder hulp van een van zijn collegas. Ze denken een tactiek uit, en bellen met de Franse veiligheidsdienst en ze komen te weten dat deze Chairman godsdienstig is. Daarom gaat een van de team leden verlkeed als priester op stap. Paula wordt vastgehouden in op een tactische plaats. De moordenaar is van plan om tweed dood te schieten, vervolgens Paula en daarna te vluchten. Het plan van het team is om eerst de ‘priester’ eropaf te laten lopen, en dan Tweed eracheteraan. Het plan werkt, de aandacht van deze Chairman wordt afgeleid door de priester maar dufd niet te schieten omdat hij godsdiestig is. Als Tweed komt richt hij daar zijn aandacht op, hij wordt vervolgens van twee kanten neergeschoten.
Hiernaa stomen ze door naar de plaats waar ze vermoeden dat het schip ondertussen moet zijn aangeland. Het hele team is met twee jeeps gekomen en zijn allemaal sterk bewapend. Het schip licht er inderdaat, en komen te weten dat er inderdaat raketten worden geladen. Marler heeft een scherschutter geweer en ziet kans een van de explosieve containers te raken. Hirdoor stort het hele gedoetje in en zinkt het schip.
Na deze actie kunnen ze naar het feest gaan. Het feest is bij Michael thuis, iedereen is in het wit. Als ze een beetje door het dorp wandelen horen ze wee de kerklokken luiden. Ze gaan naar binnen en zien een altaar met een pas geslachte kop van een dier. Ze lopen direct door naar de toren, als ze nog maar een stukje hebben gelopen weten ze waar de wapenfabriek is. Namelijk in de toren, voor de zekreheid is er een op scherp gestelde raket gebplaatst, zodat er maar iets moet worden aangeraakt en het gaat af. Als de bom onschadelijk is gemaakt kunnen ze onderdoeken hoe de raketten zijn getransporteerd, dit is schijnbaar gedaan met vrachtwagens. (deze vrachtwagens hebben ze ook waargenomen bij het schip dat ze zopas tot zinken hebben gebracht). Als Tweed in zijn eentje een stijle heuvel bekimd wordt hij achtervogd door een schim. Als hij even uitrust voelt hij een hand die hem over de rand van de berg wil duwen. Tweed valt welliswaar maar kan nog net ze leven reden door zich goed vast te houden. Hij verleld deze gebeurtenis aan de rest van zijn team en komen tot de conclusie dat het iemand moet zijn met een witte kleding, het probleem is alleen dat iedereen bij het feest in het wit is gekleed. Als ze binnen komen weet Tweed een hele discussie op gang te brengen. Vervolgen komt de directeur binnenstrormen. Die beweerd dat de onderdirectuer de moordenaar is, maar die ontkent dit. Op een gegevan moment stap Michael op en loop naar boven om te gaan slapen, maarheeft niet door dat er een feter van zijn schoen ergens aan blijfd haken. Michael valt en blijfd heel stil liggen. Paula weet al snel dat hij nog leefd, Michael komt bij bewust zijn, en loopt weer normaar, vervolgens zegt hij weer drie woorden: “I whitnessed murder” en wijst naar Lucinda, dit springt op en pakt een mes om Michael te doden, dit voorkomt Paula door een pistool te trekken en de aandacht te wekken. Nu komt Lucinda naar Paula toe om haar te doden, maar Paula schiet net op tijd om haar te doden.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.