My real name is Lisa door David Alexander

Beoordeling 7.9
Foto van een scholier
Boekcover My real name is Lisa
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 689 woorden
  • 11 mei 2001
  • 89 keer beoordeeld
Cijfer 7.9
89 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1996
Pagina's
280
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover My real name is Lisa
Shadow
My real name is Lisa door David Alexander
Shadow
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Samenvatting Als Lisa op een dag in de tuin van haar buurvrouw met haar vriendinnen aan het spelen is, stopt er plotseling een auto voor de deur en wordt ze door onbekende mannen ontvoert. Ongeveer een jaar later, ziet zakenman Peter Howard een beetje verwaarloost meisje in een supermarkt, samen met een man die tegen haar schreeuwt. Als het meisje en Peter Howard buiten gehoor afstand van de man staan, raken ze in gesprek. De man noemt het meisje Alice maar zij vertrouwd Peter toe dat haar echt naam Lisa is. Als Peter even later weer buiten staat ziet hij de man Lisa slaan. Peter wordt boos, maar besluit om niet naar de man toe te gaan, maar hij achtervolgt Lisa en de man die in een busje wegrijden. Als het busje een paar mijl verder stopt ziet hij de man en Lisa uitstappen. Peter stapt uit en de man en Peter raken in een gevecht, maar Peter weet te ontsnappen en Lisa mee te krijgen. In de auto vertelt Lisa waar ze woont maar ze weet de staat niet meer. Een lange zoektocht volgt met de ontvoerders van Lisa op hun hielen, waarvan Peter niks weet. Peter denkt dat hij Lisa zo wel even thuis kan brengen zonder de politie te waarschuwen. Maar dat pakt heel anders uit. Peter weet niet dat de straat waar Lisa woont in een andere staat ligt. Als Peter er achter komt dat hij in de verkeerde staat is, overnacht hij in een hotel en neemt zich voor om de volgende dag uit te gaan zoeken waar Lisa precies woont. Die nacht overvallen de ontvoerders van Lisa hem in zijn kamer, maar Peter schreeuwt moord en brand weet ze weg te jagen. Omdat Lisa in een andere kamer sliep, wisten ze ook niet waar Lisa was en konden ze haar dus ook niet meenemen. De volgende dag gaat Peter vroeg weg en zoekt uit door middel van Lisa’s achternaam in welke staat ze woont ze woont, en Peter denkt nog steeds dat hij haar er zo wel even heen rijdt, ook al is het ver en nog steeds met de ontvoerders achter zich aan. In de lange rit die volgt komt hij de ontvoerders nog een paar keer tegen en er ontstaan gevechten waar bij een van die gevechten peter zijn auto kwijt raakt. Hij gaat dus verder liften en uiteindelijk na allerlei tegenslagen en aanvaringen met de ontvoerders, komt hij aan op de plaats van bestemming, en geeft hij Lisa terug aan haar ongeruste ouders.

Gegevens Auteur: David Alexander Titel: Mijn echte naam is Lisa (my real name is Lisa) Uitgever: Van Holkema & Warendorf Jaar: 1997 Genre: een ontvoeringsdrama

De belangrijkste personen in het boek zijn Lisa en Peter Howard. Lisa een meisje van 6 jaar met blond haar en blauwe ogen, niet langer dan 1 meter 10. Peter is een koele zakenman die het als zijn taak ziet om de ontvoerde Lisa thuis te brengen. Het verhaal speelt zich af in Amerika, in het begin in een onbekend plaatsje maar onderweg komen ze lans allerlei dorpje en steden, en mooie platteland plaatsjes. Uiteindelijk komen ze aan in Oakdale. Het verhaal speelt zich af in de tegenwoordige tijd, alleen het eerste stuk was eerder gebeurt. En het staat helemaal in de chronologische volgorde. Het begin is een soort inleiding, het vertelt wat er vooraf is gegaan aan het verhaal. Het belangrijkste probleem is dat Peter Lisa thuis moet brengen met de ontvoerders achter zich aan. De afloop is goed, want Lisa wordt gezond en wel (lichamelijk) thuis gebracht. Het perspectief is dat Peter Howard zelf het verhaal vertelt. Hij zou zelfs zelf het boek hebben geschreven. De titel is wat Lisa tegen Peter in de supermarkt heeft gezegd.

Thema Achtervolging op een ontvoerd meisje. (eerst achtervolgde Peter haar, daarna de ontvoerders, die haar terug wilden)

Beoordeling Het boek was makkelijk te lezen, en heel goed te begrijpen. Het was niet echt geloofwaardig, iemand die een ontvoerd meisje eigen handig thuis brengt, zonder de politie te waarschuwen, allerlei gevechten overleeft met pistolen en messen. Het zou een goeie film zijn. Ook het einde was heel spectaculair.

REACTIES

S.

S.

een heel goed uittreksel maar heb je het engelse boek gelezen? zijn dat de gegevens van het engelse boek die er bij staan of van het nederlanse? dat wil ik heel graag even weten

alvast bedankt
groetjes sabine de munnik 4 havo

22 jaar geleden

B.

B.

heyy sintia, ik had heel veel aan je uitreksel. ik moest een engels boekverslag inleveren en ik hoefde duz niet zo veel moeite te doen want ik moest in het nederlands antwoord geven. alle antwoorden die ik nodig had stonden in jou uitreksel. nog een keer bedankt, ga door met uitreksels schrijven want ik weet wel zeker dat veel kinderen er iets aan hadden. nou ik in ieder geval wel. =xxx=

20 jaar geleden

E.

E.

klein detail: ze heeft grijze ogen, geen blauwe ("Ik staarde haar aan, aan de grond genageld door haar grote grijze ogen." - p. 8)
Voor de rest een zeer mooie samenvatting! Doe zo voort :)

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.