Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Monster blood door R.L. Stine

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
Boekcover Monster blood
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo/havo | 739 woorden
  • 15 mei 2011
  • 64 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
64 keer beoordeeld

Boekcover Monster blood
Shadow
Monster blood door R.L. Stine
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Inhoud pagina:
1. Kippevel monsterbloed 2.

Titel: Kippevel (monsterbloed)
Auteur: R.L. Stine
Uitgever: kluitman
Aantal blz.: 126
Genre: ik denk iets van spannend
Vertaling: nee

De hoofd personen zijn: Steffie, Matthijs, en tante Katrien.

Andere personages zijn nog: hond Jasper, de tweeling Tom en Rick en Steffie´s ouders.

Het speelt zich vooral af bij tante Katrien en in het dorp erom heen.

Het verhaal speelt zich af in onze tijd.

Het boek gaat over een meisje genaamd Steffie, haar ouders zijn opzoek naar een nieuw huis en daarom moet Steffie zo lang nodig is bij haar tante Katrien gaan logeren. Steffie heeft stiekem een gesprek van haar ouders afgeluisterd waarin haar ouders het net over tante Katrien hadden, ze hoorde haar vader zeggen dat tante Katrien een verschrikkelijke, dove tante is die kinderen haat! Toen ze daar was aan gekomen samen met haar moeder en na een lange tijd op de bel te drukken de deur werdt geopend stond daar tante Katrien met een groot bloederig vlees mes in haar hand! Daar van schrokken Steffie en haar moeder erg. Later die dag ging ze met haar hond wandelen en kwam ze een jongen tegen genaamd Matthijs. Ze gingen in de tijd dat Steffie bij haar tante logeerde veel met elkaar om, die dag erna gingen ze naar een oude speelgoed winkel en kocht Steffie daar een griezelig potje genaamt…… Monsterbloed. Ze liet het aan haar tante zien en haar tante heeft er stiekem iets in gedaan zodat het steeds groter werdt. Daar door kregen Steffie en Matthijs een groot probleem want het monsterbloed bleef maar groeien en groeien. Toen ze het uiteindelijk in wel 4 zakken vol wilden terug brengen was de speelgoed winkel ineens helemaal leeg en geen eigenaar te bekennen, dus hadden ze een groot probleem. Toen ze weer bij de tante thuis kwamen stonden de pestkoppen tom en rick op de stoep voor de deur, en toen werdt het monsterbloed in eens een groot glibberig monster en ging op de kinderen af. Steffie en Matthijs konden nog net ontsnappen maar voor tom en rick was het telaat en ze werden door het monster in een keer opgegeten. Ineens stond tante Katrien bij de deur en riep de Steffie en Matthijs beter naar binnen kunnen komen, omdat ze daar “veilig” zijn. Toen ze binnen waren liet op de een of andere gekke manier tante Katrien het monsterbloed ook binnen. Dus Steffie en Matthijs verstoppen zich snel in de woonkamer achter de bank. En dan bedenkt Steffie zich ineens waarom haar tante dit allemaal doet en weet ze waarom, namenlijk: haar tante is niet doof ze kan gewoon horen!, zij heeft het monsterbloed laten groeien, ze is een HEKS!!!!! Als haar tante binnen komt begint ze haar verhaal en vertelt waarom ze dit Steffie aan doet. Even later stuurt ze het monsterbloed op de kinderen af en lukt het hun net weg te kruipen waardoor het monsterbloed de oude enge heks (tante Katrien) te pakken krijgt en de enge groei spreuk wordt verbroken. En Steffie en Matthijs veiling weg gaan, ver weg van het enge huis!


Ik vond het een leuk en grappig boek (dat terwijl het waarschijnlijk eng moest zijn!!) omdat het ook nog over een hond ging en katten enzo…

Ik denk dat het iets meer voor jongens is geschreven omdat het een beetje stoere personages zijn.

Geen gegevens over de auteur ( want we hebben nog geen internet en er staat niets over de auteur in het boek).


Film recensie,
De film heet Zombieland, het gaat over de 21ste eeuw waar alle mensen ineens zombies worden als ze worden gebeten. Er blijft een jongen over die naar het oosten van het land wil gaan omdat daar waarschijnlijk nog normale mensen zijn. Onderweg komt hij een soort cowboy tegen waarvan hij de naam niet mag weten. Als ze bij een benzine pomp aan komen zijn daar twee meisjes die hulp nodig hebben, als hij met hun mee gaat willen ze hem bijna neer schieten en met zijn auto ervan door gaan. Alleen lukt het ze niet. De meisjes willen vrede en besluiten met hem mee te gaan. Ze zijn op weg naar een pretpark. Maar overal waar ze komen lopen zombies rond. Als ze in het pretpark in noot komen komt de jongen hun redden, en dan worden ze verliefd op elkaar.

Ik vind deze film erbij passen omdat het allebei een beetje over monsters/zombies gaat en het dus allebei griezelig is.

REACTIES

K.

K.

niet waar, tante is betoverd door haar kat en pas als katje dood is kan ze weer horen door de 'vloek' kan de kat alles met tante doen en daarom wil kat geen bezoek: dan kan ze haar werk minderdoen en daarom wilt kat ze weghebben.

12 jaar geleden

P.

P.

Niet waar dat is helemaal niet waar ze is niet vervloekt ofzo heb je de boek wel gelezen?!

7 jaar geleden

H.

H.

WTF DUDE JE HEBT HET HELEMAAL NIET GELEZEN HET IS DE TANTE DIE BETOVERD IS DOOR DE KAT EN DE TANTE IS NIET SLECHT

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Monster blood door R.L. Stine"