L.A. Raid door Philip Prowse

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo | 770 woorden
  • 4 april 2007
  • 210 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.8
  • 210 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1994
Pagina's
32
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover L.A. Raid
Shadow
L.A. Raid door Philip Prowse
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel: L.A. Raid
Auteur: Philip Prowse

Samenvatting:
Het gaat over een privé detective Lenny Samuel.
Het is maandag ochtend. Lenny Samuel gaat daar de First City Bank. Tegenover de bank ziet hij een mevrouw met lange blonde haren. Ze keek naar de grond. Toen ik in de bank was kwam er een eend met een geweer en een bruine tas de bank binnen. Hij/Zij had de bank overvallen! Later hoorde ik, dat er $10.000.000 was gestolen.
De telefoon ging toen ik wakker werd, het was Ronald Carter de President van de First City Bank. Hij zei: “Ik wil dat je voor me gaat werken. Ik heb een privé detective nodig. Kom en we spreken verder af!“.

Ik kwam daaraan en Ronald schudde mij de hand. En zij: “Mensen zeggen dat jij de beste privé detective bent van Los Angeles, daarom heb ik een klus voor je. Afgelopen tijd zijn we $150.000.000 verloren. En jij moet dat zien op te lossen. Ik zal zeggen welke banken er allemaal zijn overvallen.
Maandag hadden hij / zij een tunnel gemaakt naar de kluizen.
Dinsdag hadden hij / zij met een helikopter boven op de bank gekomen en een gat in het dak gemaakt.
Woensdag hadden hij / zij een geld busje gekidnapt.
Donderdag hadden hij / zij met een bulldozer de pinautomaat meegenomen.
Zaterdag hadden hij / zij met een politie auto een geld busje staande gehouden en leeggeroofd.
De politie weet niet wat ze moeten doen. Ik betaal je $10.000 als je het lukt om de daders te pakken”. “Oké ik doe het, maar mag ik een kaart hebben van alle First City Banken??” Vroeg ik.

Ik wist absoluut niet wat ik moest doen. Daarom ging ik maar naar een First City Bank. Ik ging lang bij de manager van de bank. Tot grote schrik was de manager vast gebonden en de kluis was leeggeroofd. De manager verklaarde dat er een blonde dame was Miss Waterbird met een geweer. Woensdag om 2 uur zat ik in mijn auto, opeens kwam er een motor voorbij rijden met 2 eenden erop met een geweer! Hij achtervolgde de motor maar later werd die aangehouden door de politie hij was gearresteerd want hij was door rood licht gereden. Toen hij het verhaal had uitgelegd werd die vrijgelaten.

Donderdagavond bekeek ik de kaart die ik had gehad van Ronald Cartner. En opeens dacht ik bijna zeker te weten waar de volgende bankroof zou plaats vinden. Hij belde meteen naar Ronald Cartner, en die zei dat die het goed vond.

En om 2 uur in de morgen zat ik dan in de kluis met mijn geweer in mijn hand. En toen hoorde ik een geluid de overvallers maakten een gat in het dak. Toen zakte 1 iemand de kluis binnen. Ik greep mijn kans en kwam met getrokken geweer op hem/haar af. Ik trok de eenden masker van zijn/haar hoofd af. Het was die dame die ik vorige week bij de bank zag met die lange blonde haren. En opeens ging het licht uit. Ik werd neergeslagen door de ander bankrover. Toen ik wakker werd ik gearresteerd door de politie op verdenking van bankroof. Ik zei: “ik ben de bankrover niet maar ik ben een privé detective”. De politie geloofde mij niet. Maar daar kwam Cartner aan, hij zei: “Jammer dat het je niet is gelukt maar je werkt nu niet meer voor mij en ook niet voor de politie! “. Op mijn weg naar huis kocht ik een krant. Ik zat achter mijn bureau de krant te lezen. Ik was er treurig. Ik sloot mijn ogen. Surprise! Surprise! Ik opende mijn ogen 2 mensen met een eenden masker stonden in mijn kantoor. Het was de blonde dame. En een andere blonde dame. Het zijn tweelingen. “Hallo Mr. Samuel” zei de eerste dame. “Mijn naam is Lyn, en hier is mijn zus Lis” Wij zijn de bankrovers. Ik dacht dat ik sliep. “Wij lazen in de krant, en vonden het heel erg dat je nu geen werk meer kan krijgen. Wij willen je helpen” zei Lyn

Wij zijn geen bankrovers voor onszelf. En we houden het geld ook niet. We werken voor iemand voor elke roof die we plegen krijgen we $1.000.000
Wij zijn de beste bankrovers van het land. Wij wisten altijd waar je was. Ik vroeg aan hen: : “maar hoe wisten jullie dat dan?” Liz zei: “wij werken voor Carter” CARTER??? Vroeg ik. “Ja” zei Liz “Hij is nu erg rijk en gaat zometeen weg uit Los Angelas!´ Maar wij hebben hem al aangegeven bij de politie en is nu gearresteerd.
De dag daarna kreeg ik een brief van de Politie dat ik weer detective mag worden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

B.

B.

heey,

even een paar tips:
1) Je schrijft elke keer in ik vorm.
2)Vertel alleen de belangrijkste dingen. Vertel alleen het rode draad snap je?

11 jaar geleden

S.

S.

Schrijf de volgende keer ook de kopjes van de hoofdstukken en let op je taalgebruik: hij/zij hebben beroofd. Dat kan niet 'hij hebben beroofd'.

11 jaar geleden

S.

S.

Goede samenvatting, met soms wel wat foutjes... voor de rest verteld het goed wat nou precies het verhaal is.

10 jaar geleden

E.

E.

met zone lange sammenvatting kan ik voortaan net zo goed het boekje zelf lezen -_-

10 jaar geleden

R.

R.

bedankt voor samenvatting ik heb morgen hier een leestoets over

10 jaar geleden

R.

R.

Wat een samenvatting, het boekje lezen is sneller..

9 jaar geleden

J.

J.

Jullie moeten allemaal niet zo negatief doen dit is een super goeie samenvatting en dat langemaakt niet uit als jullie vinden dat dat boekke korter is lezen jullie toch voortaan het boekje!! Degene die dit gemaakt heeft hartelijk bedankt dankzij jou heb ik een dikke 9:-)

8 jaar geleden

A.

A.

Deze samenvatting is een grote 0. Serieus, heeft deze persoon ├╝berhaupt wel leren schrijven. Ik geef je advies: ga naar school.

6 jaar geleden

A.

A.

vind ik slim. ik ben er mee eens

6 jaar geleden

A.

A.

super! heb er morgen een leestoets over!

5 jaar geleden