Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

I'm the king of the castle door Susan Hill

Beoordeling 4.3
Foto van een scholier
Boekcover I'm the king of the castle
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 1161 woorden
  • 22 april 2005
  • 45 keer beoordeeld
Cijfer 4.3
45 keer beoordeeld

Boekcover I'm the king of the castle
Shadow
I'm the king of the castle door Susan Hill
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1. Titel: I’m the king of the castle
Schrijver: Susan Hill
Uitgever: Penguin books
Jaar van uitgifte: 1973

2. a hoe jongens van 12 elkaar zitten te dwarsbomen en 1 daarvan maakt duidelijk de overhand en krijgt wat hij wil, Novelle.
B I’m the king of the castle.
Als je het boek hebt gelezen spreek het voor zich. Het gaat over een jongen die met zijn vader ergens woont omdat zijn moeder is overleden. Er komt dan iemand anders bij hem in wonen die een kind heeft van dezelfde leeftijd als de hoofdpersoon (12 jaar Edmund). Edmund vindt dit niet leuk en neemt meteen de overmacht over de nieuwe jongen (Charles) en begint hem te treiteren. Charles pikt dit niet langer en aan het einde wordt hij helemaal gek gemaakt en pleegt hij zelfmoord. Als Edmund hier achter komt weet hij dat hij zijn triomf bereikt heeft. En hij is weer “The King of the Castle”. The castle is in dit geval natuurlijk het huis waarin ze wonen en waar het boek zich dan ook afspeelt.

3.a Edmund: hij is een jongen van 12 die graag de baas wil spelen dit merk je overduidelijk in het verhaal, daarbij is hij ook een enorme treiterkop. Edmund zijn moeder is een tijdje geleden overleden en woont daarom alleen met zijn vader.

Charles: hij is ook 12 jaar maar hij is veel softer dan Edmund en laat zich terroriseren door hem. Uiteindelijk loopt hij weg, maar later komt hij dan toch nog thuis, maar dan komt er een moment dat Edmunt hem iets aan wil doen en pleegt hij zelfmoord.
B Edmunt hij is een arrogant irritant mannetje en probeert het Charles zijn leven extreem zuur te maken. Hij gaat zelfs zo ver dat Charles zelfmoord pleegt. Ik zou hem wel eens willen ontmoeten om even met hem te praten en hem een koekje van eigen deeg te geven.

4.II Op het moment dat Charles wegloopt komt Edward hem achterna en even later zijn ze verdwaald. Dan valt Edmund en bezeert zich ernstig omdat hij zijn hoofd stoot tegen een steen. Charles helpt hem dan ook al haat hij Edmund. Edmund’s vader komt ze dan zoeken. En vindt ze maar dan verzint Edmund een smoes en zegt dat Charles hem expres geduwd heeft. Zijn vader gelooft hem en begint Charles ook te haten.
Ik vind dat Edmund hier toch echt te ver gegaan is. Hij had niet mogen zeggen dat hij geduwd werd, hij treitert Charles al genoeg. En daarbij wordt hij ook nog eens door hem geholpen.

IV ergens in het begin, hier wordt die vrouw binnengelaten met haar kind, Charles. Ze komt bij hen wonen in dat enorme huis. Maar dan komt het moment dat Edmund het huis weer voor zichzelf wil hebben. Dan gaat hij Charles ook enorm treiteren..
Het lijkt me moeilijk om zoiets te schrijven en te verzinnen maar tergelijker tijd ook wel leuk en intrigerend.

V Ik had liever een ander einde gehad. Ik heb een hekel aan boeken waarin mensen overlijden. Ik zou het zo doen.
Charles vindt dat briefje op tafel en loopt weg naar de grote stad in zijn eentje en zonder iets te zeggen. Dan gaat hij werken, op kamers wonen en studeren. Het blijkt wel dat hij erg intelligent is. Hij maakt zijn universiteit af en begint zelf een groot softwar bedrijf wat al gauw enkele miljarden waard zal worden. Edmund is niet erg slim. In tegendeel, hij slaagt er niet in een diploma te behalen na zijn school en gaat wiet verkopen en komt in de drugshandel terecht. Hij wordt dan bij een stomme deal die hij niet had moeten maken neergeschoten, Charles krijgt dit te horen en denkt dan nog een keer terug aan hoe die tijd was dat hij bij Edmund woonde en beseft dat hij er goed aan heeft gedaan naar de grote stad te verhuizen. Dan eindigt het boek.

5 Ik vond het een goed boek. Het straal veel realiteit uit het zou allemaal echt gebeurd kunnen zijn, daar hou ik van in boeken. Verder is de verhaallijn vrij origineel.


6 Het het begin het het boek wordt vermeld dat de opa van Edmund Hooper is overleden. Edmund en zijn vader wonen nu, omdat zijn moeder een paar jaar geleden is overleden, met z'n tweeën in een groot huis: "Warings". Op een gegeven moment komt Mrs. Helena Kingshaw en haar zoon Charles Kingshaw ook in het grote huis "Warings" wonen. Helena Kingshaw is de nieuwe huishoudster.
Charles en is even oud als Edmund (12 jaar). Edmund maakt al gelijk duidelijk dat hij de baas is in dit huis. Edmund wil het voor Charles zo ongezellig mogelijk maken.
Edmund weet de zwakke plekken van Charles en treitert hem steeds. Charles kan in principe niets meer zeggen of Edmund pakt hem daar wel op. De twee jongens beginnen elkaar te haten. Het is duidelijk dat Edmund een machtspositie heeft tegenover Charles.
Wanneer Charles een keer van het huis wegloopt, omdat hij boos is, volgt Edmund hem. Ze raken verdwaald in Hang Wood en Edmund begint te huilen. Ze vinden een riviertje die hen terug zal leiden. Edmund valt met z'n hoofd op een steen en raakt erg bezeerd. Charles helpt hem, ook al haat hij Edmund uit de grond van zijn hart. Mr. Hooper raakt bezorgd omdat de twee jongens al lang van huis zijn. Hij vindt de twee en Edmund vertelt een leugen. Hij zegt dat Charles hem geduwd heeft waardoor hij zich erg bezeerde. Zelfs de moeder van Edmund (Mrs. Kingshaw) gelooft het verhaal van Edmund. Charles begint nu ook zijn moeder te haten.
Tijdens een uitje met z'n vieren naar Leydell Castle beklimt Edmund de oude kasteelmuren en daagt hij Charles uit om ook te gaan klimmen. Edmund is erg bang, maar verbergt dit. Toch wil hij niet onderdoen voor Edmund en klimt naar Edmund toe. Wanneer Charles Edmund probeert te helpen met klimmen valt Edmund van de hoge muur. Iedereen denkt dat hij dood is, maar hij leeft gelukkig nog. Charles voelt zich er niet lekker over. Hij weet dat hij Edmund niet geduwd heeft, maar niet iedereen wil dat geloven. Edmund ligt nu in het ziekenhuis. Charles gaat naar een kerk om te bidden. Hier ontmoet hij Fielding, de jongen woont op een boerderij. Charles kan goed praten met hem en vertelt het hele verhaal over Edmund. Fielding zegt dat hij niet bang hoeft te zijn voor Edmund.
Wanneer Edmund weer thuis is vindt Charles een briefje van Edmund waarop staat: "Something will happen to you, Kingshaw."
Charles raakt hierdoor erg in paniek. Op de dag dat zijn moeder en Mr. Hooper gaan trouwen loopt hij weg van "Warings". Hij loopt Hang Wood in en gaat naar het riviertje. Hij trekt zijn kleren uit en gaat het water in en verdrinkt zichzelf. Hij kon de angst en ruzies met Edmund niet meer aan. Edmund vindt hem in het water. Edmund weet dat het dankzij hem komt en ziet het als een triomf.

REACTIES

M.

M.

Er staat 2x ergens Edmund maar dat moet Charles zijn. 1x bij het bergbeklimmen en daarvoor een keer over die leugen en dat Charles zijn moeder begint te haten.

16 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "I'm the king of the castle door Susan Hill"