Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

I am the cheese door Robert Cormier

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
Boekcover I am the cheese
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 5e klas vwo | 329 woorden
  • 14 januari 2005
  • 109 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
109 keer beoordeeld

Boekcover I am the cheese
Shadow
I am the cheese door Robert Cormier
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
In het boek spelen twee verhalen. Het ene verhaal gaat over Adam, wanneer hij op de fiets op weg is van Monument, Massachusetts naar Rutterburg, Vermont. Hij gaat daar op zoek naar zijn vader. Onderweg komt hij langs allemaal punten waar hij ooit ook met zijn ouders is geweest. Steeds komt hij tot vreemde conclusies, zo hij komt op een gegeven moment op een punt dat hij zijn vriendinnetje Amy wil bellen, maar het nummer dat hij belt is al 3 jaar in bezit van een andere man. Ook wil hij overnachten in een motel waar hij ooit met zijn ouders heeft overnacht, naar hij denkt een jaar geleden, maar het motel blijkt al 3 jaar gesloten te zijn. Het tweede verhaal speelt zich af bij een psychiater, Dokter Brint. Adam is zijn geheugen deels kwijt, en samen proberen ze het terug te halen. Zo gaan ze helemaal terug naar Adam’s jeugd, waarin veel dingen zijn gebeurd. Zo blijkt zijn vader ooit als journalist corruptie in de overheid ontdekt en naar buiten gebracht. Hierna werden hij en zijn vrouw en zoon meerdere malen met de dood bedreigd. Zo komt mr. Grey in beeld, een man die bij de overheid werkt hun een valse identiteit geeft. Tot een bepaalde leeftijd weet Adam niet beter of hij heet Adam Farmer, maar op een zeker moment komt hij tot een aantal vreemde ontdekkingen, en moet zijn vader hem wel de waarheid vertellen. Zo blijkt hij eigenlijk Paul Delmonte te heten. Het leven gaat echter gewoon verder. Tot op een dag mr. Grey belt om te zeggen dat ze een weekend weg moeten omdat er gevaar dreigt. Dit doen ze dus, en ze gaan op vakantie. Als ze op een dag tijdens een tripje in de omgeving even uit de auto stappen, rijdt er een auto opeens frontaal op hen in. Adam’s ouders komen hierbij om en Adam wordt meegenomen. De mensen in de auto blijken mr. Grey en zijn mannen te zijn.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "I am the cheese door Robert Cormier"