Hotel du lac door Anita Brookner

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 736 woorden
  • 22 augustus 2006
  • 16 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.2
  • 16 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1984
Pagina's
192
Oorspronkelijke taal
Engels
Prijzen
Booker prize (1985 Winnaar)

Boekcover Hotel du lac
Shadow
Hotel du lac door Anita Brookner
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
1) Zakelijke gegevens.

Schrijver: Anita Brookner
Titel: Hotel du LAC
Bibliografische gegevens: -Uitgever: Triad grafton books
-Plaats van uitgave: Londen
-Drukjaar: 1984
Verschenen in: 1984
Aantal blz.: 184
Leestijd: 9 uur
Uitgelezen op: 25-11-2005

2) Een verantwoording van de keuze&verwachtingen.

Niemand heeft mij het boek aangeraden, ik had er ook nog nooit van gehoord. Maar ik heb het uit de mediatheek van school en het leek me wel een leuk boek. Toen ik het ging lenen zei de vrouw van de mediatheek wel dat zij het een heel leuk boek vond. Eigenlijk had ik geen idee waar het boek over zou gaan, want er stond nergens een kleine samenvatting. Ik wist alleen dat het over een hotel ging. Dus ik had ook niet echt bepaalde verwachtingen. Wel dacht ik dat het over liefde zou gaan. Dat klopte uiteindelijk wel voor een groot deel.

3) Beoordeling

Ik vond het boek eigenlijk helemaal niet zo leuk. Het was veel te langdradig. Het was helemaal geen boek waar je je helemaal in kon verdiepen. Ik vond het ook niet echt leuk als ik weer moest gaan lezen. Het was helemaal geen spannend boek (vind ik). Er werden ook redelijk veel moeilijke woorden gebruikt. Maar ik heb die woorden niet opgezocht, want dat zou echt teveel werk zijn geweest. Ik ben gewoon verder gaan lezen en dan snapte ik het wel redelijk. Het boek heeft me ook zeker niet aan het denken gezet, want ik vond het gewoon niet echt interessant of meeslepend. Ik raad mensen dit boek niet aan om te gaan lezen.


4) een korte beschrijving

*Het verhaal wordt verteld in de hij/zij vorm. Dus gewoon door de schrijfster van het boek.
*Edith is een schrijfster die een kwartier voor haar huwelijk heeft gezegd dat ze toch niet met deze man wil trouwen. Ze vlucht naar Zwitserland naar een hotel genaamd, Hotel du LAC. Daar wil ze verder schrijven aan een boek en een beetje tot rust komen. Het verhaal speelt zich dus af in Zwitserland maar ook voor een deel in Londen, want Edith kijkt soms terug naar het verleden.
*Hoofdpersoon: Edith, het hele verhaal draait om haar. Ze is schrijfster en gevlucht naar Zwitserland. Ze weet niet zo goed wat ze met haar leven wil, maar ze gelooft wel in ware liefde. Ze is daarom ook niet met haar aanstaande verloofde getrouwd, want ze hielden niet van elkaar. Ze houdt wel heel erg van David, dat is haar minnaar. Hij heeft alleen een vrouw en kinderen die hij niet wil verlaten. Dit is de voor Edith de enige man van wie zij houdt.
Andere belangrijke personen zijn, die veel in het boek voorkomen:
-Mrs Pusey, ook een hotelgast, een rijke vrouw, die heel zelfverzekerd is en heel veel macht uitstraalt.
-Jennifer, ook een hotelgast, dit is de dochter van Mrs Pusey. Ze is heel erg gesteld op haar moeder en is ook heel rijk. Maar heeft geen man.
-Monica, ook een hotelgast, ze heeft dezelfde leeftijd als Edith. Monica is heel ongelukkig. Ze heeft wel een man, maar omdat ze geen kinderen kan krijgen wil hij haar niet meer. Ze is ook heel rijk.
-Phillip Neville: Ook een hotelgast, hij is zakenman en vraagt Edith ten huwelijk, omdat ze beide al redelijk oud zijn en nog steeds geen partner hebben.

*Edith is dus naar Zwitserland gevlucht, omdat ze niet met haar aanstaande echtgenoot, Geoffrey, wilde trouwen en een kwartier voor de bruiloft heeft ze dat verteld. In hotel du LAC in Zwitserland ontmoet ze allemaal nieuwe mensen. Waaronder een man genaamd, Phillip Neville. Hij wil met haar trouwen zodat zij een goede toekomst krijgt. Ze staat op het punt om dit aanzoek te aanvaarden maar besluit het toch maar niet te doen, omdat ze niet van elkaar houden en hij al met Jennifer, een andere hotelgast het bed ingedoken is. Wat hetzelfde probleem was met haar vorige vriend.
*-Thema’s: eenzaamheid, liefde.
-Motieven: In het begin van het verhaal is Edith nogal onzeker. Ze durft geen contacten te leggen. Maar aan het einde van het verhaal is ze een sterke vrouw geworden. Dus is ze heel erg veranderd.
*Het was heel erg moeilijk taalgebruik, veel moeilijke woorden waardoor ik sommige stukjes niet goed kon begrijpen.
*De titel is Hotel du LAC, zo heet het hotel in Zwitserland waar Edith naartoe vlucht, nadat ze niet met haar aanstaande echtgenoot wilde trouwen en heel veel familie en vrienden boos op haar waren geworden.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hotel du lac door Anita Brookner"