Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Free Willy door Todd Strasser

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
Boekcover Free Willy
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 539 woorden
  • 7 februari 2007
  • 54 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
54 keer beoordeeld

Boekcover Free Willy
Shadow
Free Willy door Todd Strasser
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Jesse was een straatjongen. Maar werd een keer opgepakt door de politie. Die wou hem weer terug hebben in zo’n inrichting. Maar dat wou die niet! Toen was die man van de politie zo aardig om hem in een pleeggezin te stoppen. Toen leerde Jesse Willy (een orka) kennen. Want hij had op een muur getekend van dat bedrijf. En dat moest hij dus weer schoonmaken. Toen keek hij dus eens naar de show van zeedieren die werden opgevoerd. En daar ontmoete hij Willy. Willy was ook zijn vader en moeder kwijt. Hij was gevangen in de zee. En Jesse kon goed met Willy opschieten. Op een dag viel Jesse een keer in de bak van Willy en toen heeft Willy hem gered! Jesse leerde Willy allemaal kunstjes aan. En toen moest Willy ook op gaan treden. Maar dat kon alleen als Jesse erbij was en hem hielp. Nou was het zo, dat de baas Willy dood wou hebben daar kreeg hij dan geld voor. Dus die deed er van alles aan om hem te doden. Op de dag dat Willy moest optreden ging het helemaal fout. Hij was helemaal droevig en bang, want door een bepaald geluid moest hij weer aan de dag denken dat hij weg werd gehaald bij zijn ouders. Hij deed dus niets meer. Hij zwom naar de hoek toe waar het geluid vandaan kwam en knalde er zo hard mogelijk tegen aan. Er kwam water uit! Dat zagen die mannen die Willy dood wouden hebben en maakten het gat groter! Waardoor er heel veel water uit liep! Jesse zag wat ze deden en alarmeerde meteen een vriend van hem. Ze hebben het net gepakt en zorgden dat Willy daar in zwom. Kaapten de truck van Jesse’s pleegouders en snelden naar het strand. Maar ze kwamen in de knoei! Jesse zag toen dat er een knopje zat van een radio ding waarmee je ook contact op kan nemen met de ‘basis’. Hij zei: Is daar iemand? Kan iemand me helpen? Zijn pleegouders antwoorden want die probeerden net daarvoor ook kontact op te nemen met de truck. De pleegouders kwamen er zo snel mogelijk aan. Toen ze aankwamen spraken ze met Jesse af dat hij nooit meer weg zou lopen. Toen zijn ze snel naar een wasstraat waar je ook gewoon de boel kan afspuiten gegaan. Daar hebben ze Willy nat gespoten en zijn ze richting de zee gereden. Daar stonden die mannen die Willy dood wouden hebben. Alleen de truck is dwars door de muur gereden en zo de zee in. Zodat Willy uit het net kon zwemmen de zee in. Maar die mannen lieten Willy niet zomaar gaan! Ze zwommen er achteraan en pakten Jesse die Willy aan het helpen was te ontsnappen. Maar die pleegvader pakte toen die ene man en sloeg hem neer. Zo kon Jesse weg komen en naar een soort stenen dijk te zwemmen. Hij wist dat Willy hier overheen moest springen om vrij te zijn en Willy wist dat ook. Dus Jesse maakte het gebaar dat hij der over heen moest springen en Willy sprong met een prachtige sprong er overheen! Plons de zee in. En Jesse zwaaide hem uit en zijn pleegouders kwamen bij hem staan.

REACTIES

M.

M.

dankje het heeft me geholpen

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Free Willy door Todd Strasser"