Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

First evil door R.L. Stine

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover First evil
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 1423 woorden
  • 19 mei 2005
  • 38 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
38 keer beoordeeld

Boekcover First evil
Shadow
First evil door R.L. Stine
Shadow
Cheerleaders De nachtmerrie begint Inhoud ALGEMENE GEGEVENS
1. De schrijver
2. Genre van het boek
3. De uitgever/Jaar van uitgave/Oorspronkelijke titel
4. Andere delen
BESCHRIJVING VAN DE INHOUD
1. Over de hoofdpersonen
2. Hoe zien de hoofdpersonen eruit
3. Waar speelt het zich af
4. Wat is het belangrijkste probleem in het boek
5. Hoe begint het verhaal
6. Hoe eindigt het verhaal
7. Waarop slaat de titel
8. Een korte samenvatting van het boek
EIGEN MENING OVER HET BOEK

VERWERKINGSOPDRACHT (GEDICHT) ALGEMENE GEGEVENS 1. De schrijver De schrijver van het boek ‘de nachtmerrie begint’ is R.L.Stine. R.L.Stine komt uit Amerika. Hij schreef boeken van de ‘Fear Street’ serie. ‘De nachtmerrie begint’ is ook een boek van de ‘Fear Street’ serie. R.L.Stine schreef ook de boeken van de Kippenvel en de Kippenvel Junior series. Hij schreef vooral griezelboeken. 2. Het genre van het boek Het genre van dit boek is griezelverhaal en detectiveverhaal. Het is een griezelboek, omdat er een kwade geest in voorkomt, die mensen vermoord. Het is een detectiveboek, omdat er rare dingen gebeuren en ze willen weten waardoor en door wie dat is gekomen. 3. De uitgever/Jaar van uitgave/Oorspronkelijke titel De uitgever van het boek is ‘Zwarte beertjes Junior’. In 1992 is het boek uitgegeven en het heette eigenlijk niet ‘De nachtmerrie begint’. Het heette ‘The first evil’. Het boek is vertaald in Utrecht door Maarten Meeuwes. 4. Andere delen Er bestaan ook andere delen in de Cheerleaders serie. ‘De nachtmerrie begint is het eerste deel, maar er zijn ook nog 3 andere. Dat zijn ‘De nachtmerrie gaat door’, ‘De laatste nachtmerrie’ en ‘De ergste nachtmerrie’. BESCHRIJVING VAN DE INHOUD 1. Over de hoofdpersonen De belangrijkste hoofdpersonen in het boek zijn Bobbi en Corky Corcoran. Ze zijn allebei heel goede cheerleaders. Ze verhuizen naar een andere plaats en willen daar in het cheerleaderteam komen. Dat lukt ze na een auditie. Jennifer Daly is ook een belangrijke hoofdpersoon. Jennifer is de captain van het team en vind Bobbi en Corky heel goed en neemt ze op in het team. Als ze naar een wedstrijd gaan gebeurt er iets vreselijks. De bus kan niet meer stoppen en glijdt. De buschauffeur had de deur opengezet en daar vloog Jennifer uit. Jennifer lijkt dood, maar als Bobbi een oog open ziet gaan dan weten ze dat ze nog leeft, maar ze leeft niet meer, de kwade geest zit in haar en is verschrikkelijke dingen van plan. De andere cheerleaders van het team zijn Kimmy Bass (de assistent-captain en beste vriendin van Jennifer), Debra Kern, Veronica Mitchell (ze wordt altijd Ronnie genoemd), Heather Diehl en Megan Carman (de beste vriendin van Heather, ze waren altijd samen). De leidster van het cheerleaderteam was juffrouw Green. Een speler van het footballteam ‘the Tigers’ was Charles Chasner (iedereen noemt hem Chip.) Hij had verkering met Kimmy, maar hij maakte het daarna uit. Hij had daarna verkering met Bobbi. Sean is er ook nog. Hij is het kleine broertje van Bobbi en Corky. Hij is heel erg vervelend en bang voor ratten.
2. Hoe zien de hoofdpersonen eruit Bobbi en Corky leken veel op elkaar. Ze hadden allebei licht, dun, blond haar tot op hun schouders en groene ogen. Bobbi was 1 jaar ouder als Corky, maar was wel 5 centimeter kleiner dan Corky. Alle vriendinnen van Jennifer zeiden dat Jennifer eruit zag als een filmster. Ze was groot en slank. Kimmy had een rond gezicht, zwart kroezend haar en dikke roze wangen. Debra had steil, blond haar dat kort geknipt was. Ze was klein en heel erg mager en ze had kille, blauwe ogen. Juffrouw Green had bruin, krullend haar. Ronnie had rood, krullend haar, kleine, bruine ogen, een klein, rond neusje en een gezicht vol met sproeten. 3. Waar speelt het zich af Corky en Bobbi wonen in Fear Street. Dicht bij het kerkhof. De school waar ze naar toe gaan is Shadyside-High. Daar zijn ze ook cheerleaders en trainen ze voor wedstrijden. Bobbi gaat soms naar Jennifer toe. Na het ongeluk zijn zij beste vriendinnen. Jennifer woont in North Hills, dat is een heel rijke buurt. Op het einde komt Corky heel vaak bij Bobbi’s graf. Dat is op het kerkhof aan Fear Street. 4. Wat is het belangrijkste probleem in het boek Het belangrijkste probleem in het boek is dat de kwade geest er is. Na het ongeluk zit hij in Jennifer. Er gebeuren allemaal ongelukken en vreemde dingen, zoals kluisdeurtjes die Bobbi open en dicht ziet slaan, Chip zich niet meer kan bewegen en daardoor de bal niet weg kan gooien en zo iedereen op hem springt en een hersenschudding krijgt en Bobbi die haar armen niet omhoog kan doen en daardoor Kimmy niet op kan vangen en Kimmy een gebroken pols krijgt. Een groot probleem dus. 5. Hoe begint het verhaal Het begint ermee dat Bobbi en Corky Sean bang willen maken. Ze leggen een neprat voor de deur en gaan ontbijten. Als Sean wakker wordt en de rat ziet begint hij heel hard te gillen. Corky en Bobbi gaan daarna naar Shadyside-High en mogen daar bij de cheerleaders auditie doen. Alleen Jennifer vindt dat goed. De andere cheerleaders zijn het er niet mee eens, maar Bobbi en Corky mogen toch auditie doen. Iedereen kijkt hun ogen uit en zo komen ze in het team. 6. Hoe eindigt het verhaal Het eindigt ermee dat Corky naar Jennifer toe gaat. Ze heeft een bewijs dat zij Bobbi heeft vermoord. Als ze naar het huis van Jennifer toe rijdt ziet ze Jennifer, die niet meer kan lopen door het ongeluk, in haar auto zitten. Ze rijdt Jennifer achterna en ziet dat ze bij het kerkhof stopt. Ze stapt uit de auto en ze loopt, Jennifer loopt, terwijl ze dat niet kan. Corky loopt naar Jennifer toe. Jennifer zegt dat ze de kwade geest is. Corky wist eerst niet wie de kwade geest was, maar tot nu toe. De kwade geest wil Corky ook dood hebben en wil haar gaan vermoorden. Corky verliest al haar kracht en ze doet nog een laatste poging om de kwade geest te doden, dan lukt het. Ronnie, Debra en Kimmy hebben het gezien en helpen Corky dan.
7. Waarop slaat de titel Er vallen doden en er gebeuren een heleboel ongelukken. Dat is natuurlijk niet leuk en het gebeurt vaak in een nachtmerrie. Daarom de nachtmerrie. Maar waarom begint de nachtmerrie? Omdat dit het eerste deel is van de Cheerleaders serie. 8. Korte samenvatting van het boek Bobbi en Corky verhuizen naar een andere stad en willen daar in het
Cheerleaderteam komen. Ze doen auditie en als de eerste wedstrijd is dan gebeurt er een verschrikkelijk ongeluk. Door de gladde wegen word Jennifer, de captain, uit de bus geslingerd. Iedereen denkt dat ze dood is, en dat is ook zo, maar door de kwade geest beweegt het lichaam nog steeds. De kwade geest laat verschrikkelijke dingen gebeuren. Als ze een keer een nieuwe oefening gaan doen, een gevaarlijke oefening, moet Bobbi Kimmy opvangen. Bobbi en Kimmy hebben ruzie, omdat Kimmy assistent-captain was en toen Jennifer het ongeluk kreeg, moest er een andere Door de kwade geest krijgt Bobbi haar armen niet omhoog. Ze laat Kimmy vallen en iedereen denkt dat ze het expres had gedaan. Niemand wil haar geloven. Omdat Kimmy een gebroken pols heeft wordt Bobbi uit het team gestuurd. Ze gaat douchen. Niemand is er meer, alleen zij. Het water is kokend heet en iemand had de deur dichtgedaan. Bobbi probeert de deur open te krijgen en de kranen dicht te draaien. Omdat het water zo heet is komt er allemaal stoom. Daardoor stikt ze. Eigen mening Ik vond het een spannend boek, omdat er mensen vermoord werden. Het ongeluk van Jennifer was ook erg spannend. Ik vond het ook een mooi boek, omdat Bobbi dood ging en Corky heel erg veel om haar gaf. Ze hadden ook ruzies, zoals alle broers en zussen wel eens hebben, maar toen Bobbi dood was, was Corky heel erg verdrietig. Ik vond ook dat het een leuk boek was door het cheerleaderteam. Maar daar gebeurde ook vaak iets mee en dat was wat minder leuk. Wel kei spannend. Het beschrijven van de mensen vond ik ook leuk uit het boek. Bij sommige boeken doen ze dat niet, maar hierin wel. Dit was de tweede keer dat ik het boek las. Ik wilde voor het tweede boekverslag een griezelboek en dit is echt een boek om te griezelen. Het is ook een boek wat weinig mensen kennen. Ik heb alle vier de delen gelezen. Je moet het eerste deel gelezen hebben anders weet je niet waar het over gaat.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "First evil door R.L. Stine"