ADVERTENTIE
Maak jij je ook zorgen over het klimaat?

Tijdens Young Impact Day gaan we samen 10.000m² vergroenen. Daar hebben we jouw hulp voor nodig! Wip een stoeptegel, plant een plantje en zorg voor meer groen in jouw buurt. Meld je vandaag nog aan én maak kans om bij de eindshow op 30 juni in Amsterdam te zijn met o.a. StukTV en Lucas & Steve!

Titel van het boek : Haar naam was Sarah
Auteur : Tatiana de Rosnay
Jaar van uitgave : 2007
Gegevens auteur :
Tatiana de Rosnay, geboren op 28 september 1961 in Parijs. Met een Engelse vader en Franse moeder leefde zij een tijd in Frankrijk, in de jaren 70 verhuisde zij met haar ouders naar Boston, Engeland. In de jaren 80 haalde zij haar diploma voor Engels literatuur en met dat op zak ging zij in 1984 zelfstandig terug naar Parijs. Hier werd ze persvoorlichter voor een Frans tijdschrift. Sinds 1992 is de Rosnay begonnen met het schrijven van romans, haar eerste was Sarah’s Key. Haar boeken worden in wel 38 talen gepubliceert!
Tatiana leeft met haar man en 2 kinderen nu in Parijs.

Waar heb je informatie gevonden over het boek?
Via Wikipedia en Google.

Het verhaal van het boek :
Haar naam was Sarah
‘Haar naam was Sarah grijpt je bij de strot en laat je niet meer los’ - Nouveau
De 10-jarige Sarah wordt samen met haar ouders opgepakt in de 2e wereldoorlog. Ze worden naar een stadion gebracht in Parijs waar nog duizenden andere joden waren. Niemand heeft ooit gezien dat Sarah haar jongere broertje Michel in een kast verstopt heeft, net voordat de politie hun huisje binnen viel. Ze heeft de sleutel bij zich bewaart met de gedachte dat ze de volgende dag weer zouden komen. Zestig jaar later krijgt de Amerikaanse journaliste Julia Jarmond een opdracht om een artikel te schrijven over deze razzia. Al zoekend komt ze steeds meer informatie tegen over deze Sarah Starzinski, tijdens haar zoektocht komt ze ook een goed verborgen geheim tegen van haar schoonfamilie.
Wie zijn de hoofdpersonen?
Julia Jarmond, Sarah Starzinski.
Korte inhoud van het boek :
Zie ‘Het verhaal van het boek’.

Eigen mening :
Ik vind haar naam was Sarah een heel erg mooi boek, doordat het in het begin eigenlijk 2 verschillende verhalen zijn en langzamerhand loopt dit in elkaar. Als ik aan het lezen was voelde ik de emoties van de hoofdpersonen ook wel een beetje bij mezelf en leefde helemaal met ze mee, dat vind ik knap als je zo kan schrijven!
Ik heb dit boek in zo’n 2,5 dag uitgelezen en in het laatste hoofdstuk mezelf niet in bedwang kunnen houden om een traantje weg te pinken, kortom een heel erg aangrijpend boek!

Wat is jouw eindoordeel over het boek :
Het boek is heel erg mooi geschreven met een stuk van realiteit, de personen zijn volledig fictief maar de gebeurtenissen zijn waargebeurd. Dat is wel heftig, en misschien maakt dat het boek wel zo mooi.
Ik ga zeker de film van Haar naam is Sarah kijken en ik pak dit boek zeker nog eens een keer uit de kast!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.