Elle s'appelait Sarah door Tatiana de Rosnay

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
Boekcover Elle s'appelait Sarah
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 440 woorden
  • 21 december 2011
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
6 keer beoordeeld

Boekcover Elle s'appelait Sarah
Shadow

De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar het Vélodrome d’Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong.
Zestig jaar later k…

De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar het Vélodrome d’Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden ver…

De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar het Vélodrome d’Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong.
Zestig jaar later krijgt Julia Jarmond, een Amerikaanse journaliste in Parijs, de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia. Ze gaat op zoek in archieven en via het dossier van Sarah ontdekt ze een goed verborgen geheim van haar schoonfamilie. Haar echtgenoot probeert haar ervan te weerhouden zich met deze geschiedenis te bemoeien, maar Julia besluit desondanks het spoor van Sarah te volgen.

Elle s'appelait Sarah door Tatiana de Rosnay
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Maak jij weleens gebruik van de achteraf betalen-optie bij een webshop?

Voor veel jongeren is het de normaalste zaak van de wereld, maar het kan ook risico’s met zich meebrengen. Zo belandde Maura in de schulden: 'Wat begon met achteraf betalen eindigde met een schuld van zo’n 3.000 euro.'

Lees nu het interview

Titel van het boek : Haar naam was Sarah
Auteur : Tatiana de Rosnay
Jaar van uitgave : 2007

Gegevens auteur :
Tatiana de Rosnay, geboren op 28 september 1961 in Parijs. Met een Engelse vader en Franse moeder leefde zij een tijd in Frankrijk, in de jaren 70 verhuisde zij met haar ouders naar Boston, Engeland. In de jaren 80 haalde zij haar diploma voor Engels literatuur en met dat op zak ging zij in 1984 zelfstandig terug naar Parijs. Hier werd ze persvoorlichter voor een Frans tijdschrift. Sinds 1992 is de Rosnay begonnen met het schrijven van romans, haar eerste was Sarah’s Key. Haar boeken worden in wel 38 talen gepubliceert!

Tatiana leeft met haar man en 2 kinderen nu in Parijs.


Waar heb je informatie gevonden over het boek?
Via Wikipedia en Google.


Het verhaal van het boek :
Haar naam was Sarah
‘Haar naam was Sarah grijpt je bij de strot en laat je niet meer los’ - Nouveau

De 10-jarige Sarah wordt samen met haar ouders opgepakt in de 2e wereldoorlog. Ze worden naar een stadion gebracht in Parijs waar nog duizenden andere joden waren. Niemand heeft ooit gezien dat Sarah haar jongere broertje Michel in een kast verstopt heeft, net voordat de politie hun huisje binnen viel. Ze heeft de sleutel bij zich bewaart met de gedachte dat ze de volgende dag weer zouden komen. Zestig jaar later krijgt de Amerikaanse journaliste Julia Jarmond een opdracht om een artikel te schrijven over deze razzia. Al zoekend komt ze steeds meer informatie tegen over deze Sarah Starzinski, tijdens haar zoektocht komt ze ook een goed verborgen geheim tegen van haar schoonfamilie.

Wie zijn de hoofdpersonen?
Julia Jarmond, Sarah Starzinski.

Korte inhoud van het boek :
Zie ‘Het verhaal van het boek’.


Eigen mening :
Ik vind haar naam was Sarah een heel erg mooi boek, doordat het in het begin eigenlijk 2 verschillende verhalen zijn en langzamerhand loopt dit in elkaar. Als ik aan het lezen was voelde ik de emoties van de hoofdpersonen ook wel een beetje bij mezelf en leefde helemaal met ze mee, dat vind ik knap als je zo kan schrijven!

Ik heb dit boek in zo’n 2,5 dag uitgelezen en in het laatste hoofdstuk mezelf niet in bedwang kunnen houden om een traantje weg te pinken, kortom een heel erg aangrijpend boek!


Wat is jouw eindoordeel over het boek :
Het boek is heel erg mooi geschreven met een stuk van realiteit, de personen zijn volledig fictief maar de gebeurtenissen zijn waargebeurd. Dat is wel heftig, en misschien maakt dat het boek wel zo mooi.

Ik ga zeker de film van Haar naam is Sarah kijken en ik pak dit boek zeker nog eens een keer uit de kast!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Elle s'appelait Sarah door Tatiana de Rosnay"