Don't look now door Daphne du Maurier

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 492 woorden
  • 8 mei 2007
  • 27 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.1
  • 27 keer beoordeeld

Eerste uitgave
1971
Pagina's
303
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Don't look now
Shadow
Don't look now door Daphne du Maurier
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Samenvatting
John en zijn vrouw Laura gaan op vakantie naar Venetië om de dood van hun dochtertje Christina te verwerken. Toen ze wat gingen drinken op een terrasje maakten ze grappen over twee oude vrouwen die vlakbij hun zitten en de hele tijd naar John en Laura aan het kijken waren. Toen Laura naar de wc ging, stond een van de oude vrouwen ook in de wc. Ze zij allemaal dingen over Christina, dat ze bij hun tafel zit en wat voor kleren ze aan heeft. En dat ze dingen kon zien die andere mensen niet konden zien.

Een paar dagen later zochten ze een restaurant om wat te gaan eten, ze waren een beetje verdwaald en John zag iets heel raars, een kind van ongeveer 5 jaar rende een groot oud huis in.

Toen ze eindelijk een restaurant hadden gevonden moesten ze heel erg schrikken want de twee oude vrouwen zaten ook in het restaurant.
Laura ging ze even begroeten en toen ze bij John terug kwam met een verhaal dat Christina er nog is en bij hun zit. Laura vind het maar enge rare vrouwen en wil gelijk weg naar het hotel toe.
Bij het hotel aangekomen kregen ze een brief. Er stond in dat hun zoontje Johnnie in het ziekenhuis lag. Laura ging gelijk met het vliegtuig weg en John ging alleen met de auto, omdat die ook weer terug in Engeland moest komen. John pakte rustig de koffers in om naar huis te gaan en hij voelde zich erg eenzaam zonder zijn vrouw.
Maar toen hij op de boot stond om naar huis te gaan zag hij zijn vrouw op een andere boot staan met de twee oude vrouwen. John ging zo snel mogelijk terug naar het hotel toe, maar daar was Laura niet en niemand wist waar ze was.
John ging naar het politiebureau om een zoekactie voor zijn vrouw te starten. En daar hoorde hij een bericht dat er een moord was gepleegd…

Hij belde de kostschool van zijn zoontje op en hoorde dat het allemaal goed ging met zijn zoontje en toen hoorde hij Laura praten en kreeg haar aan de lijn. Hij schrok heel erg, want hij had haar op de boot bij de twee oude vrouwen zien staan.
Later hoorde hij een bericht van de politie dat de twee vrouwen op het bureau zaten, en hij bood meteen zijn excuses aan en zij dat de zoekactie moet stoppen omdat hij weet waar Laura nu is.
Toen hij het politiebureau kwam zag hij het zelfde kind als toen ze verdwaald waren en zoekend naar een restaurant, weer een huis in gaan. Daar achter rende een man, en hij volgde het kind het huis in.

John wou het kind redden maar toen het kind zich om draaide bleek het een klein oud vrouwtje te zijn. Buiten stond de politie, maar de vrouw haalde uit haar jas een mes en gooit die naar John en vermoorde hem.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Don't look now door Daphne du Maurier"