Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Dancing in my nuddy-pants door Louise Rennison

Beoordeling 4.4
Foto van een scholier
Boekcover Dancing in my nuddy-pants
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 505 woorden
  • 2 juli 2007
  • 22 keer beoordeeld
Cijfer 4.4
22 keer beoordeeld

Boekcover Dancing in my nuddy-pants
Shadow
Dancing in my nuddy-pants door Louise Rennison
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Zakelijke gegevens Titel: Dansen in je niksie
Auteur: Louise Rennison
Illustrator: Rob Nuyten (omslag) Uitgever: Gottmer
Vertaler uit het: Engels, Esther Ottens
Oorspronkelijke titel: Dancing in my nuddy-pants
Thema: Dagboek, humor, romance
Reeks: Octopus
Aantal bladzijdes: 142
Uitgave jaar: 2004
Leeftijd: ± 14 + Gemiddelde prijs: 12, - Informatie Dit boek is de 4e versie van de verhalen reeks over Georgia Nicholsen, een gekke, over gevoelige, populaire, mogelijk zwaar gestoorde tiener meisje woonachtend in Engeland met haar rare en vermoeiende familie: haar vader, moeder en haar kleine zusje Libby. Eigenlijk een doorsnee meid dus. Voor veel meiden is dit boek zo herkenbaar, door de manier waarop het geschreven is, maar ook de gebeurtenissen die er gebeuren. De snelle, korte dagboeknotities geven een beeld van het denken en doen van de koppige, onzekere en o zo karaktervolle tiener Georgia, altijd in voor een grap en extreem reagerend op alles en iedereen. De 'levensvragen' die aan de orde komen zijn: wat moet ik aan; hoe kijken anderen naar mij; ik ben verliefd; waar zal ik tongzoenen; waarom zijn docenten zo raar en nemen ze zo vaak onterechte beslissingen?! Mening Van mij krijgt dit boek terecht een dikke vette 10+ Alleen al het feit dat je je zo goed kunt plaatsen in de hoofdpersoon maakt een boek een goed boek, daarnaast het grappige oppervlakkige gedrag waar tieners vaak mee komen aan zetten is ook al zo goed te herkennen. De redenen waarom ik een boek uit de reeks meestal binnen 2 dagen al uit heb: het is makkelijk te lezen, de indeling maar ook de woorden. De humor! Echt o zo belangrijk, je vind niet bepaald veel boeken waar je zo hard moet lachen dat je bijna in je broek plast. Het feit dat je het keer op keer op keer op keer kan lezen en het nog stééds grappig is. De reden waarom ik dit boek heb gelezen: Het eerste boek eerste boek van deze reeks heeft zo een nek om draaiende titel dat je hem wel moét mee nemen naar huis; Tijger, tanga’s en tongzoenen. Wie zou zo een boek nou voorbij lopen? En nou ja, als je 1 boek geweldig vind waarom dan ophouden terwijl je nog vervolgen hebt? Opzicht zou ik wel begrijpen waarom iemand dit boek niet zo geweldig zou vinden: de meligheid kan snel omslaan naar kinderachtigheid, en ik ken best veel mensen die niet goed kunnen tegen (overdreven) oppervlakkigheid, maar kommop hé, je kunt je zelf niet wijsmaken dat je ooit zelf niet zo was geweest?!
Beoordelingen andere mensen: - Het is zo oppervlakkig dat het gewoonweg geniaal is! Het grappigste boek dat ik ooit gelezen heb! - Alle boeken van Louise Rennison zijn geweldig, dat ten eerste. Op dit moment is ‘Dansen in je niksie’ mijn persoonlijke Topper! Je lacht je een ongeluk om de hilarische belevenissen van Georgia. - Op zich staan er wel grappige stukjes in. Maar op een gegeven moment wordt het eentonig en had ik er wel genoeg van gelezen. Ik zou zeggen: Wacht niet langer en lees dat boek gewoon zelf!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Dancing in my nuddy-pants door Louise Rennison"