Crazy games door Sandra Glover

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 1115 woorden
  • 17 augustus 2006
  • 27 keer beoordeeld
  • Cijfer 6
  • 27 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2003
Pagina's
249
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Crazy games
Shadow
Crazy games door Sandra Glover
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Leesopdracht Engels – Grazy Games – Sandra Glover

A)
Titel - Grazy Games
Auteur - Sandra Glover

B) Achtergrond.
1 Het verhaal speelt zich af op een school in Engeland. De klassen gaan daar wel anders als in Nederland. Dit komt ook omdat het in een omgeving afspeelt waar kleine plaatsjes bij elkaar liggen. Ze worden ook met een bus opgehaald.

2 Bard Bradshaw – Hij is de hoofdpersoon van het verhaal. Hij is verslaafd aan computerspelletjes. Hij zit in het 10e jaar. Hij hoort dus bij de oudste leerlingen.
Colford Rattersby –Colford zit bij Brad op school een klas lager. Hij wordt vaak gepest. Hij is erg op zichzelf en praat met een beeld waar de school naar is vernoemd. Colford en Brad hebben dezelfde interesse namelijk computerspelletjes. Hij heeft het thuis niet gemakkelijk zijn moeder is weggelopen en zijn vader drinkt en slaat hem. Colford vlucht uit zijn situatie thuis door met een beeld Mr. Merrick te praten.

Sunil – Sunil is een vriend van Brad. Ze wonen bij elkaar in de buurt en stappen bij dezelfde bushalte op. Sunil houdt ook van computerspelletjes maar is niet zo verslaafd als Brad.
Stacey – Zij is de vriendin van Brad. Ze is tegen computerspelletjes en ze is erg bezitterig. Ze wil dat Brad van alles met haar doet. Hij doet dit omdat het ook wel stoer staat om een meisje zoals Stacey als vriendin te hebben.
Mr. Barnaby Merrick –Dit is eigenlijk geen levend persoon. Het is een beeld dat op het plein van de school staat. De school is naar hem vernoemd omdat de school in het vroegere huis van Mr. Merrick is gevestigd. Hij heeft veel meegemaakt. Heeft veel kinderen vlak na de geboorte. Op het laatst ook nog zijn zoon Charles die wel is blijven leven. Hij is gesneuveld in de oorlog.
Nick – Het broertje van Brad. Brad heeft vaak ruzie met hem.
Phil – Phil is een jongen die ook bij Brad op school zit. Hij wisselt vaak van meisje en is arrogant.

3 De achtergrond is wel belangrijk omdat je moet weten hoe het komt dat sommige personen tot bepaalde dingen komen.

C) Soort tekst
1 Het zou een echt gebeurd verhaal kunnen wezen. Ik geloof ook wel dat je gek kunt worden als je als maar in een fantasiewereld leeft.

2 Ik vind het wel een realistisch verhaal. Het gebeurt tegenwoordig best vaak dat een leerling op school zomaar gaat schieten omdat de hulpverleners weer eens niet zaten op te letten of omdat ze teveel gewelddadige spelletjes spelen.

D) Personen
1 De twee belangrijkste personen in dit verhaal zijn Brad en Colford. Zij bouwen een soort vriendschap op door hun gezamenlijke interesse in computerspelletjes. Brad heeft eigenlijk medelijden met Col. (zo wordt hij in het boek genoemd) Hij zou ook niet bevriend met hem zijn als hij niet de duurste en beste computerspellen thuis zou hebben. Brad raakt steeds meer verstrikt in zijn verslaving en ziet niet dat het heel slecht gaat met Col. Col wordt thuis mishandeld en dit komt later in het boek tot een uitbarsting.

2 Ik zou met Colford wel in contact willen komen, ik vraag me namelijk af dat je niets zegt als je steeds in elkaar wordt geslagen. Ik zou denk ik gelijk actie ondernemen.

E) Samenvatting
Het verhaal begint dat Brad achter een computer een spelletje zit te spelen. Het lijkt net of hij echt in het spel zit. Hij heeft het spel en een gamepac (een soort pak waarbij het allemaal echt voelt) geleend van Colford een jongen die hij van school kent. Iedereen in zijn omgeving vooral zijn ouders en Stacey zijn vriendin vinden dat hij teveel spelletjes speelt en dat hij daardoor te gewelddadig kan worden etc. Zelf vindt hij dit niet maar hij kan wel hele nachten doorspelen. Ook gaat zijn werk op school er op achteruit en hij krijgt ook ruzie met zijn vriendin Stacey. De enige die hem begrijpt in Colford. Hij is ook helemaal verslingerd aan computerspelletjes alleen om een andere reden dan Brad. Colford wordt thuis mishandeld en als compensatie geeft zijn vader hem allemaal dure cadeaus. Colford praat ook tegen een beeld Mr. Merrick en volgens Colford praat dit beeld ook terug. Brad gaat helemaal op in zijn eigen leven met Stacey, computerspelletjes dat hij niet ziet hoe slecht het met Colford gaat. Op een dag slaat Colford helemaal door en schiet zijn vader neer. Hij gaat met het pistool naar school en bedreigd daar Brad. Brad wordt geraakt en komt in het ziekenhuis. Later vraagt hij zich af of hij het niet had moeten zien aankomen. Volgens Stacey heeft hij er genoeg aan gedaan maar hij vindt zelf van niet. Zij vindt dat de schuld bij de hulpverlening ligt en bij Colford zelf hij wilde niet geholpen worden. Hij ging toch steeds weer bij zijn vader terug. Hij is wel genezen van zijn verslaving aan computerspelletjes. Hij moet toch wel toegeven dat het best gevaarlijk is om de spelletjes met echte personen te spelen.

F) Titel
1 Ik zou een andere titel kiezen. Het gaat wel over computerspelletjes maar de hoofdzaak in het verhaal is dat een jongen door zijn thuissituatie ieder gevoel van werkelijkheid verliest. Ik zou het boek de titel “Fantasy World” geven.

G) Eigen mening
1 Ik vond het in het begin moeilijk om me in het verhaal te plaatsen. Je krijgt eerst zoveel informatie die je wel nodig heb maar wat wel een beetje saai is. Later werd het spannend en wilde je weten hoe het afliep.
2 Ik vond het een gevoelig verhaal. Ik denk dat jongens het op een andere manier lezen omdat die meer het verhaal van Brad volgen en ik volgde meer het verhaal van Colford. Ik had medelijden met hem.
3 Ik heb nog nooit een vergelijkbare tekst gelezen. Al moet ik zeggen dat Bully het boek dat ik hiervoor heb gelezen ook wel zoiets was.
4 Ja, ik zou het boek wel aanraden. Ik vond het Engels moeilijker dan in het eerste boek. Volgens mij stond er af en toe een dialect in.

Keuzeopdracht 2:

Are computer games really so dangerous as they seem to. I do think so. I read a story about a boy who was conducted to this games and I am talking about the realistic one. He was so into this games that he lost his real life into a fantasy life. His friends saw he was conducted but he thought it seem to be alright. After there was something dramatic happened in his life he realised that the games were guilty of that. It seems that the games can do things with you that you do not even think about. You can see that there have to happen something bad before your eyes are opening.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Crazy games door Sandra Glover"