Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Black-out door Mary Hooper

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover Black-out
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 538 woorden
  • 8 augustus 2006
  • 47 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
47 keer beoordeeld

Boekcover Black-out
Shadow
Black-out door Mary Hooper
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel boek: Black-out Schrijfster: Mary hooper Uitgever: Ploegsma, een vertaling uit het Engels Jaar van uitgave: 2003 Genre: jeugdroman over chatten Inleiding: Het verhaal speelt zich af in Watford, daar woont de hoofdpersoon. Maar ook Londen en Hurley –on-Sea komen er in voor. Dus in Engeland. Het verhaal speelt zich in deze tijd af want ze spreken over computers en ze spreken in Chat taal. Het thema is chatten op Internet en de gevolgen daarvan.Soms loopt het wel eens goed af. Maar bij dit meisje niet en daar gaat het verhaal over. Inhoud van het verhaal: Amy heeft drie goede vriendinnen, maar na een tijdje verhuist 1 vriendin naar het buitenland. De andere twee vriendinnen gaan daarna veel dingen met z'n tweeen doen, en daardoor is Amy de buitenbeentje geworden. Ze heeft geen enkel vrienden meer, en besluit op Internet te gaan chatten, waar ze wel leuke mensen kan ontmoeten. Ze ontmoet daar Zed (dat is zijn chatnaam) en het klikt al erg snel tussen elkaar. Ze spreken af (terwijl het absoluut niet van haar ouders mag). Op hun afspraak heeft Zed een picknickmand gemaakt, en heeft al van te voren iets in Amy's eten gedaan. Amy voelt zich erg moe en misselijk, en slaapt voor 3 uur in de duinen (de plek waar ze afgesproken hadden). Ondertussen heeft Zed haar uitgekleed en foto's van haar gemaakt. Als Amy weer wakker word, schaamt ze zich dood dat ze zo lang heeft geslapen en daarna ook nog heeft gebraakt. Ze gaat zo snel mogelijk naar huis. Zed wil nog wel een keer afspreken, en dat vind Amy ook wel goed. Ze droomt 's nachts over Zed, en ze droomt dat Zed haar heeft uitgekleed, en foto's van haar heeft gemaakt. Ook droomt ze dat Zed een rode plek achter op zijn rug heeft. Amy spreekt nog en keer met Zed af, om te kijken of Zed inderdaad een rode plek achter op zijn rug heeft. Het is waar, Zed heeft een rode plek achter op zijn rug. Ze besluit om naar de politie te gaan en alles op te biechten.
Eigen mening: Ik vond dit een heel goed boek. Het begint al spannend en het eindigt ook heel spannend. Je zit telkens te denken wanneer zij er eens achter zal komen dat die Zed niet zo'n goede jongen was. Later werd alles ook meer duidelijk hoe het allemaal in elkaar zat. Ik kon me met het boek ook erg mee inleven omdat alles heel realistisch was. Mijn mening is dat dit boek heel erg geschikt is om het te verfilmen, omdat ik het zo’n leuk verhaal vind. Er gebeurt heel veel, en dat is erg handig om dat te gebruiken. Ik denk dat er ook heel veel mensen naar de film zullen kijken, omdat het een erg spannende maar ook dramatisch verhaal is. Ik krijg bij dit boek een heel duidelijk beeld van het verhaal. Ik vind ook dat de schrijver het heel goed heeft geschreven, want niets is er onduidelijk in dit boek. En ik kan me met dit verhaal heel erg in meeleven. Dat komt misschien omdat het in deze tijd afspeelt, en het heel erg is wat er gebeurd. Het gebeurt gelukkig niet zo heel erg vaak.

REACTIES

K.

K.

hey ik vind dit boek prachtig ik hou er mijn boekbespreking over 4 maart maar ik heb wel een paar vraagjes over de auteur

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Black-out door Mary Hooper"