Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Alice in Wonderland door Lewis Carroll

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
Boekcover Alice in Wonderland
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 257 woorden
  • 9 april 2009
  • 53 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
53 keer beoordeeld

Boekcover Alice in Wonderland
Shadow
Alice in Wonderland door Lewis Carroll
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Het boek heet Alice in Wonderland.
De schrijver is Lewis Carroll.
De hoofdpersoon is Alice.
Als Alice op een dag een konijntje achterna rent valt ze in een groot gat: het hol van het konijn. Ze komt in een compleet andere wereld. Door allerlei drankjes en hapjes wordt ze groter of kleiner. Zo kan ze op andere plekken komen. Omdat ze weg wil moet ze hard huilen zodat er een grote plas met water komt. Ze moet zwemmen om daar uit te komen. Als ze eruit is moeten (Alice en veel andere dieren) van een dodo rondjes rennen om droog te worden. Als ze klaar zijn krijgen ze allemaal een prijs. Ze loopt weer verder en komt bij het huis van het konijn. Daar ziet ze allemaal lekkers maar als ze het eet groeit ze zo hard dat ze het huis van het konijn kapot maakt. Gelukkig wordt ze door een drankje weer kleiner. Onderweg naar huis ontmoet ze nog meer mensen/dieren: een rups, de hertog, de hertogin, de grijnzende kat, de hoedenman en de maarthaas. Daarna wordt ze plotseling opgepakt om dat ze vruchten taartjes gestolen zou hebben. Ze moet voor de rechter verschijnen. Alle dieren komen boos op haar af en ze raakt helemaal gestresst. Gelukkig roept haar zus haar dan en blijkt het allemaal een droom te zijn!
Ik vind het een erg leuk boek. Er zit veel fantasie in dat maakt het zo leuk. er gebeuren allemaal leuke dingen. Het is geen spannend boek. Er gebeuren geen spannende dingen alleen grappige dingen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Alice in Wonderland door Lewis Carroll"