Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

A sudden silence door Eve Bunting

Beoordeling 7.9
Foto van een scholier
Boekcover A sudden silence
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 981 woorden
  • 17 december 2004
  • 145 keer beoordeeld
Cijfer 7.9
145 keer beoordeeld

Boekcover A sudden silence
Shadow
A sudden silence door Eve Bunting
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel A sudden silence
Schrijver Eve Bunting
Thema De dood van Bry en het zoeken naar de dader. En liefde want een groot gedeelte gaat over dat Jesse verliefd is op Chloe maar hij kan niets met haar nemen want zij was Bry’s meisje.
Tijd Het verhaal speelt zich af in deze tijd.

Hoofdpersonen:

Bry: Over hem draait het hele verhaal het is een dove jongen die verliefd is op Chloe en word dood gereden in het begin van het verhaal.

Jesse: De broer van Bry. Hij zal alles op alles zetten om erachter komen wie Bry vermoord had.


Chloe Eichler: Is een vriendin van Bry en later in het verhaal van Jesse. Ze hielp Jesse de dader op te sporen.

Sowbug: Is een zwerver die leeft op het strand en in de tunnel. Door Sowbug werd de dader gevonden.

Mevrouw Eichler: Was de dader. Ze bleek al een tijdje alcoholist te zijn.

A sudden silence

Jesse en Bry kwamen lopend terug van het feestje van Wilson Eichler. Ze liepen samen langst de weg want dat was sneller dan door de tunnel. Jesse en Bry staken over. En daar kwam een auto aangereden uit het niets recht op hun af. Jesse dook in de berm en riep naar Bry dat hij weg moest springen. Maar dat kon Bry niet horen want hij was doof. Bry werd geschept door een auto en viel op de grond. De auto stopte een ogenblik en reed door. Bry was dood.

Even later werd Jesse ondervraagt door de politie door officier MC Meeken en officier Valle over het ongeluk en de auto. Maar Jesse kon zich daar niets meer over herinneren.

Die avond niemand kon slapen. De vader van Bry en Jesse meneer Harmon belde de familie op.

Vroeg in de ochtend ging Jesse surfen. Op het strand zag hij Sowbug een zwerver. Jesse ging nog even kijken naar de plaats waar het ongeluk gebeurd was. Daar zag hij de schoen van Bry liggen. Maar nam hem niet mee naar huis. Even later gaan Jesse en zijn moeder naar het vliegveld om opa, oma en tante Lila op te halen. Toen ze thuis waren ging Jesse naar de plek van het ongeluk om de schoen op te halen en daar zag een man met een zwarte jas. De man was aan het rond kijken op de plek van het ongeluk. Jesse riep naar de man. De man keek om en rende weg. Jesse pakte de schoen en ging naar huis. Thuis aangekomen belde Jesse officier Valle. Ze wilde de schoen hebben voor eventuele vinger afdrukken.

De begrafenis

Er waren veel mensen. Toen Jesse rond keek zag hij de man met de zwarte jas weer. De man zag Jesse en ging er vandoor. Toen de begrafenis voorbij was kwam Chloe naar Jesse toe. Ze was erg verdrietig. Ze wilde graag iets doen om de dader te vinden. Ze had een goed idee ze konden goede posters maken en verspreiden.

Toen Jesse thuis kwam zag hij zijn opa op Bry’s kamer. Hij had het er ook moeilijk mee hij deed veel met Bry, schrijven en knutselen. Bry was nu bezig met een klok voor Cloe.

De volgende dag gingen zijn opa, oma en tante weer naar huis.
Jesse en zijn vriend Alexander gingen naar het strand. Daar zagen ze Sowbug. Hij vroeg om geld maar dat vroeg hij altijd aan iedereen. Hij vertelde wat over Bry en toen vroeg Jesse of hij iets gezien had maar Sowbug zei niets.
Even later ging Jesse naar Chloe om de posters te maken en op te hangen.
Een paar dagen later ging Jesse naar een surf feest op White Sands er werden een aantal wedstrijden gehouden. Daar kwam Jesse een oude vriendin tegen Debbie Green. Die kon hij nog van school. Jesse zag Cloe aan de andere kant van het strand. Als er onenigheid uitbreekt is hij Chloe kwijt. Jesse besluit haar te gaan zoeken. Ze is in een glas scherf getrapt. Jesse bond zijn T-shirt om haar voet. Jesse bracht haar naar zijn vaders auto. Ze moest naar een ziekenhuis. Jesse bracht haar daar naar toe.
Toen ze terug reden kwamen ze langs een restaurant. Daar zagen ze de man met de zwarte jas. Jesse parkeerde de auto en rende achter hem aan. Het was Joseph Plum. Hij heeft een drank probleem dus kon hij zich niets herinneren. Maar liet zijn auto zien. Het was niet de auto die Bry had aangereden.

Daarna liep hij terug naar de auto van zijn vader en bracht Chloe naar huis. Mevrouw Eichler deed open en schrok ervan dat Chloe gewond was. Ze gingen naar binnen. Menner en mevrouw Eichler moesten eigenlijk naar een diner. Jesse besloot om bij Chloe te blijven tot meneer en mevrouw Eichler terug kwamen. Cloe en Jesse besloten even buiten te gaan zitten. Ze zoende elkaar.
Even later kwamen meneer en mevrouw Eichler thuis. Jesse ging weg hij ging in zijn vaders auto zitten. En zag de auto van meneer Eichler, Het was de auto die Bry dood gereden had. Hij verdacht gelijk meneer Eichler. Maar dat moest hij eerst zeker weten.
Dus ging Jesse op zoek naar Sowbug. Hij zei niets tot Jesse over de groene volvo begon. Sowbug wist zeker dat er een vrouw uit de auto kwam en de schoen van de auto gooide. Het was dus Chloe’s moeder Mevrouw Eichler.


De volgende dag belde Jesse Cloe op ze reden samen een stuk. En Chloe wilde het eerst niet geloven. Maar daarna vertelde ze aan Jesse over het drank probleem van haar moeder. Mevrouw Eichler belande in de gevangenis.

Een aantal weken later ging Jesse met Debbie uit eten. En zag daar Cloe er werd al gelijk geroddeld over haar. Jesse wist zeker dat het niks kon worden tussen hun. Hij kon toch geen verkering nemen met de dochter van de moordenaar van zijn broer Bry.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "A sudden silence door Eve Bunting"