Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

A Christmas carol door Charles Dickens

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover A Christmas carol
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 469 woorden
  • 23 februari 2005
  • 89 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
89 keer beoordeeld

Boekcover A Christmas carol
Shadow
Ebenezer Scrooge is a mean, miserable, bitter old man with no friends. One cold Christmas Eve, three ghosts take him on a scary journey to show him the error of his nasty ways. By visiting his past, present and future, Scrooge learns to love Christmas and the people all around him.
Ebenezer Scrooge is a mean, miserable, bitter old man with no friends. One cold Christmas Eve, three ghosts take him on a scary journey to show him the error of his nasty ways. By …
Ebenezer Scrooge is a mean, miserable, bitter old man with no friends. One cold Christmas Eve, three ghosts take him on a scary journey to show him the error of his nasty ways. By visiting his past, present and future, Scrooge learns to love Christmas and the people all around him.
A Christmas carol door Charles Dickens
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Algemeen: Titel: A Christmas Carol
Schrijver: Charles Dickens
Uitgever: Penguin Student Editions
Genre: drama. Beschrijving van de personages: De hoofdpersoon is Scrooge. Hij is een oude, chagrijnige man die een hekel aan kerst heeft. De belangrijkste bijpersonen zijn Marley, Bob Chratchit en Tiny Tim. Marley was zijn oude compagnon en komt als geest terug. Hij vertelt Scrooge dat er drie geesten komen die hem wat zullen leren. Bob Chratchit is zijn werknemer, hij mag met kerst niet eerder weg. Belangrijker is eigenlijk zijn zoontje Tiny Tim, die is ernstig ziek. Scrooge krijgt na die nacht heel veel medeleven met de jongen en geeft zijn vader meer geld voor een operatie. erg knap van hem vind. Titelverklaring: De titel is moeilijk te verklaren omdat ze het daar eigenlijk helemaal niet over hebben. Het verhaal speelt zich tijdens kerst af en mensen op straat zingen kerstliedjes. Het is wel een soort kerstgedachte, dat hij opeens aardig is voor andere mensen en niet meer zo op zijn geld let, misschien daarom deze titel.
Korte samenvatting: Scrooge is een gierige zakenman die niet van kertmis houdt. Hij gaat niet in op uitnodigingen voor kertsfeestjes, geeft geen geld aan collectanten en als zijn werknemer Bob Cratchit vraagt of hij op kermisavond eerder weg mag, zegt Scrooge dat hij de volgende dag maar eerder op zijn werk moet komen. Zeven jaar geleden is Scrooge zijn zakenpartner Marley overleden en toen heeft hij de zaak overgenomen. Als hij op kertavond wil gaan slapen, ziet hij Marley verschijnen die hem waarschuwt, omdat hij na zijn dood kettingen zal moeten dragen voor alle slechte dingen die hij in zijn leven heeft gedaan. Marley zegt ook dat er die nacht drie geesten zullen verschijnen. Om twaalf uur ’s nachts komt de eerste geest en neemt Scrooge mee naar zijn verleden. Ze gaan naar zijn geboorteplaats en naar zijn werkplaats en de geest zegt dat hij vroeger ook al slecht deed en niks om kerstmis gaf. Om een uur komt de tweede geest. Die neemt hem mee naar Cratchit en laat hem zien dat Cratchit zijn zoontje (Tim) ernstig ziek is. Scrooge vraagt of hij dood gaat maar de geest zegt van niet. De derde geest komt om twee uur. Deze laat hem Scrooge zijn eigen dood en graf zien. Scrooge ziet dat de mensen blij zijn dat hij dood is. Toen werd Scrooge wakker en zijn leven was opeens verbeterd. Hij liet een kalkoen bij Tim bezorgen en Bob Cratchit krijgt salarisverhoging. Scrooge word een soort tweede vader voor Tim en verder leven ze nog lang en gelukkig. Mening: Ik vind het een mooi boek omdat er veel onverwachte dingen in gebeuren. Zelf vind ik de film minder leuk want daar heb je geen fantasie bij. Het boek heeft soms wel wat langdradige stukken maar daar lees wel overheen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "A Christmas carol door Charles Dickens"