Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Tödlicher Schnee door Felix & Theo

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
Boekcover Tödlicher Schnee
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 728 woorden
  • 17 mei 2009
  • 20 keer beoordeeld
Cijfer 7.3
20 keer beoordeeld

Boekcover Tödlicher Schnee
Shadow
Tödlicher Schnee door  Felix & Theo
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Verslag Tödlicher Schnee

Helmut Muller gaat op ski vakantie. Hij mag voor een week een huisje lenen van een vriend. Maar tot zij n verbassing als hij daar aankomt is er niemand thuis. Er hangt alleen een briefje op de deur met daarin verteld dat Josef (Helmut zijn vriend) weg is en dat hij voor 5 nachten een hotel heeft gereserveerd. In het hotel word er die week een congres gehouden over milieu vervuiling. Hij leert die dag allemaal mensen kennen. Als hij 's avonds zijn kamer ingaat ziet hij een vrouw haastig uit kamer 307 rennen. Na het douchen gaat hij aan de receptie vragen wie er in die kamer zit. Bij het eten leert hij nog allemaal mensen kennen maar Jan Mydal ziet hij niet. Die zal vast aan zijn toespraak bezig zijn. Als Helmut de volgende morgen gaat ontbijten staan er 2 politie agenten aan de tafel van Haube. Helmut volgt het gesprek en maakt er uit op dat Jan Mydal is vermoord. En Helmut word opgezocht, omdat er mensen zijn die weten dat Helmut privé detective is, om te vragen of hij mee kan helpen aan de zaak. Helmut komt erachter dat Jan is geslagen met een zwaar voorwerp. Door de moord op Jan zijn alle deelnemers aan het congres vrij. Ze gaan met z’n allen naar een soort klooster. Als ze terug gaan merken ze dat James Born er niet is. Als ze later politie mannen tegen komen vragen ze wat er aan de hand is. Ze vertellen dat er een man is vermoord maar ze hebben hem nog niet kunnen indentificeren. Helmut vraagt of hij het lichaam mag zien. En ja hoor, het is James Born. Hij lag met zijn gezicht in de sneeuw en al het sneeuw om hem heen was rood geworden van het bloed. Een dag later gaat Helmut met Orlanda uit eten. Als ze terug lopen zien ze bij het hotel blauwe zwaailichten. Helmut vraagt aan Rita, die een wit gezicht heeft en rode ogen, wat er is gebeurd. Ze vertelt dat Peter zelfmoord heeft proberen te plegen door middel van slaaptabletten. Helmut moet weer aan het werk en gaat snel zijn collega (Bea Braun) bellen die voor morgen ochtend allemaal informatie moet hebben over: Jan Mydal, James Born, Rita Raro, en Peter Bratsch. Dit moet ze gaan zoeken in de Bibliotheek. De volgende morgen gaat het congres van start en leest Rita het script voor van Jan. Helmut gaat terug naar zijn kamer om te wachten op het telefoontje van Bea. Bea belt eindelijk en verteld het volgende: James Born was de leider van de groep die in Egypte was. Ze hadden daar een bijzondere ontdekking gedaan. Jan Mydal was een geneeskundige verzorger. Lynn Born was de dochter van James Born en zij was een student. Rita Raro en Peter Bratsch ook. Zij waren broer en zus en deden voor het eerst zo’n reis. Op de terugweg is er wat vreselijks gebeurd. Lynn is verongelukt. Ze is in een rotsspleet gevallen maar hij lijk is nooit gevonden. Als ze uitverteld is gaat Helmut naar de Congres zaal toe en wilt Rita spreken. Ze gaan weg uit de zaal want Rita stikt er. Rita vertelt het volgende:
Voor Peter en mij was het onze eerste excursie. We studeerden allebei archeologie en waren hulpkrachten in de groep. We waren samen 6 maanden onderweg. Rita werd verliefd op Jan Mydal. Maar als zijn vrouw er achter zou komen was zijn carrière als wetenschapper voorbij. Peter was verliefd op Lynn Born, maar James Born (Lynn haar vader) was woedend toen hij het hoorden. Hij wilde het niet en zijn dochter mocht geen contact opnemen met Peter. Maar dat gaat moeilijk op een excursie waarbij je elkaar dag en nacht ziet. Helmut vraagt hoe het ongelijk met Lynn is verlopen. Lynn was zwanger van Peter maar als zij geen abortus zou plegen ging James Born alles vertellen over de verhouding tussen Jan Mydel en Rita Raro. Jan werd onder druk gezet maar moest wel de ingreep doen bij Lynn terwijl ze het helemaal niet wilden. Het was vreselijk. Peter werd bijna gek. Sindsdien hebben we er niet meer over gepraat. Peter stopte met zijn studie en hij probeerde alles te vergeten. Toen Peter merkten dat er hier een congres werd gehouden met alle mensen van die excursie werd hij gek en erg woedend.

REACTIES

A.

A.

ik vond het boek zeer ingewikkeld, eigenlijk geen aanrader dus.. , maar deze 'recensie' was nog erger. Er werd niet eens goed uitgelegd hoe het verhaal is verlopen. Best dom! Maarja, dat is dus mijn mening..

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Tödlicher Schnee door Felix & Theo"