Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Tödlicher Schnee door Felix & Theo

Beoordeling 7
Foto van een scholier
Boekcover Tödlicher Schnee
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 1696 woorden
  • 25 januari 2003
  • 229 keer beoordeeld
Cijfer 7
229 keer beoordeeld

Boekcover Tödlicher Schnee
Shadow
Tödlicher Schnee door  Felix & Theo
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
hoofdstuk 1 Helmut Muller is 43 jaar, hij weegt 82 kilo en bijna 1,70 m en hij rookt meer dan 30 sigaretten per dag. En Hij gaat op skivakantie in Garmisch. Helmut is een mens dat hij altijd nieuwe schoenen, skiën, en een nieuwe broek koopt. Hij kan het niet zo goed skiën gaat bij een vriend ( Josef Gerhausen van hem logeren in München. Hij woont in een romantische berghut. hoofdstuk 2 De reis naar München was langdradig en er waren geen interessante mensen. Als Helmut met z'n spullen voor de hut van z'n vriend staat stelt hij vast dat er niemand is. Er hangt een briefje aan de deur en er stond in dat Josef ( zijn vriend ) terug moest naar het internaat, omdat de directeur in het ziekenhuis ligt en hij moet invallen. Hij had voor Helmut in een hotel gereserveerd voor vijf dagen. Daar stond Müller dan met zijn koffers toevallig komt er een taxi voorbij dat komt zelden voor in Garmisch. Hij kwam een oude vriend van hem tegen: Gernot Haube. Ze kennen elkaar lang. Hij is een egoloog en hij is lid van de milieubescherming. En hij is er voor een internationale conferentie. Er komt een journaliste om Haube te interviewen. Orlanda Bassi is haar naam en ze denkt dat Müller er ook bij hoort en vraagt hem veel. hoofdstuk 3 Aan de overkant met een grijze baard dat is Jan Mydal een Zweedse dokter die als eerst iets geprobeerd heeft internationaal iets te doen voor de mileubescherming. Hij woont in Bern. Hij's met z'n medewerkster Rita Raro een Russische vrouw en een geheimvolle vrouw. Twee Spaanse mannen uit Madrid. Ze hebben de uitlaatgassen in de auto ontdekt. Helmut zegt dat er een kamer voor hem is gereserveerd. En hij gaat naar z'n kamer. Als hij later naar de bar gaat zie hij een paar deelnemers Engelse, Franse en Nederlanders.
Hoofdstuk 4 Als hij naar zijn kamer wil gaan ziet hij hoe twee deuren wijd openstaan en er haastig een vrouw de kamer verlaat. Helmut gaat nadenkend zijn kamer in en nadat hij gedoucht had en zich had omgekleed verliet hij z'n kamer weer. Hij wilde graag weten wie op kamer 307 woonde en hij vraagt het aan de receptie. Bij het avondeten leert hij allemaal egologen en mileubeschermers kennen. Maar hij ziet Jan Mydal niet, waarschijnlijk schrijft hij aan zijn voordrage. Helmut leert allemaal mensen kennen uit verschillende landen die bij de conferentie aanwezig zijn. Zoals: een Fransman Pierre Bresson die hem verteld over het water in de Middellandsezeevkust dat het vergiftigd is. Een Duits collega van Haube die hem verteld over autogassen en hij leert ook een Engelse archeoloog kennen James Born. hoofdstuk 5 Volgende dag komt hij aan met zijn skikleding. Hij gaat ontbijten en zoekt de tafel van Orlanda Bassi. Maar hij merkt dat ze niet komt. Aan de tafel van Haube staan twee politiemannen. Haube verteld wat er gaande is. Er is een lijk gevonden. Jan Mydal is vermoordt. En Helmut moet helpen om uit te zoeken wie de dader is. Het is wel vervelend voor hem, omdat dit eigenlijk een vakantie voor hem was. Helmut verteld dat Mydal is geslagen met een zwaar voorwerp. Hij gaat naar Rita Raro om een gebruikelijke vragen te stellen. In de conferentie ruimte ziet hij Orlanda Bassi weer. En er worden veel vragen gesteld over de moord van Jan Mydal. Hoofdstuk 6 Er komt een arts om het lijk te onderzoeken. Hij scheen hard geslagen te zijn en hij had lippenstift op z'n mond. De dader moest iemand zijn geweest die het hotel kende en het moest ook zelf een bekende voor Jan zijn, omdat er geen sporen waren te bekennen. Helmut denkt en besluit Rita Raro nog één keer te spreken. Hoofdstuk 7 De conferenzdeelnemers hebben vrij, vanwege Jan Mydal. Ze ( vrienden en collega's van Jan ) gaan met een bus naar de klooster. Haube en Helmut gaan ook mee. Als ze teruggaan met de bus merken ze dat James Born er niet is. Er wordt gevraagd of iemand hem had gezien. Maar niemand weet het. Het scheen zo te zijn dat James Born last had van zijn voet. Toen ze teruggingen met de bus zagen ze de politie. Ze vertellen dat ze een dode hebben gevonden, maar ze konden hem nog niet indentificeren. En ze vertelden dat ze een collega missen. Ze vroegen of de dode mochten zien. En het was James Born. Hij lag met z'n gezicht in de sneeuw en het sneeuw was helemaal rood door het bloed. Hoofdstuk 8 Toen de bus weer bij het hotel was ontstond er een hoop lawaai van mensen die bang waren. Helmut zoekt Rita, want zij was er niet bij. Hij vindt haar en gaat haar achterna. Ze gaat naar de personeelskamer naar een kamer waarop staat 'Peter Bratsch'. Ze klopt en gaat naar binnen. Helmut hoort dat ze met iemand praat een mannenstem maar hij kan niet verstaan wat ze zeggen dus hij gaat weg.
Hoofdstuk 9 Hij vraagt bij de receptie om de personeelschef om hem wat vragen te stellen over Peter. Hij vertelt Helmut dat hij een rustige jongen is hij werkt er 5 jaar en hij is in Zuid-Amerika geboren, maar hij woont allang in Duitsland. Helmut bedankt hem voor de vragen. Helmut gaat terug naar de hotelhal en hij komt Orlanda Bassi tegen en hij vraagt 'r mee uiteten. Ze spreken om 8 uur af in de bar maar eerst moet Helmut wat dingen regelen. Hoofdstuk 10 Helmut wil Peter beter leren kennen en hij gaat naar z'n kamer en klopt aan. Maar niemand doet open. Dus opend de deur met een mes. Als hij binnenkomt ziet hij een tafel, bed, rek en een smalle kast. Er liggen wat tijdschriften en boeken op 't rek. Naast een boek ligt een foto. Er staan twee mannen Jan Mydal en James Born! En nog twee vrouwen de ene vrouw is Rita Raro. Hij verlaat snel de kamer, maar hij vraagt zich af die andere vrouw is en wat dat allemaal met die Peter te maken had. Hoofdstuk 11 Helmut moet Peter echt leren kennen dus hij besluit nog een keer de personeelschef te bezoeken. En hij vraagt of Peter op die foto staat die hij mee had genomen. En hij was de linker jongen, maar de foto was vrij oud. Helmut vroeg of hij Peter kon spreken helaas had hij vandaag vrijgenomen dus morgen moet hij in zijn kamer zitten. Helmut bedankte de personeelschef. De congres is afgelopen en morgen is de afsluitingsmanifestatie. Helmut zoekt Rita Raro. Haube verteld Helmut dat Rita Raro morgen de script voor gaat lezen van Jan Mydal. Helmut is teleurgesteld, maar dat betekent dat Rita ook ergens in het hotel moet zijn. Helmut vindt dat hij genoeg heeft gewerkt en gaat naar de hotelbar waar hij op Orlanda wacht. En ze gaan avondeten. Hoofdstuk 12 Het is een mooie avond. Helmut en Orlanda vinden het een romantische avond en ze lopen van het restaurant terug naar het hotel. En ze zien daar een ambulance en politie. Helmut wordt boos en vraagt wat er aan de hand is. Rita Raro met een grijs gezicht en rode ogen van het huilen vertelde hem dat Peter geprobeerd had zijn leven in te nemen. Slaaptabletten. Helmut moet verder werken en neemt afscheid van Orlanda en ze zien elkaar morgen met ontbijt. Hoofdstuk 13 Helmut belt zijn sectretaresse op en vraagt haar om hulp. Ze moet morgenvroeg (want hij belt haar in de nacht op) naar de bibiliotheek en alles over archeologen zoeken en vaktijdschriften van 6 jaar geleden. Een artikel zoeken over een excursie in Eygpte met de volgende wettenschappelijke onderzoekers: Jan Mydal, James Born, Rita Raro, en Peter Bratsch. Helmut moet al het informatie hebben. En Bea belt hem terug zodra ze het gevonden heeft.
Hoofdstuk 14 Volgende morgen is er een sluitingsvoordrag van de mileubeschermingconferentie en Rita Raro leest de manuscript voor van haar overleden collega Jan Mydal. Tien minuten later is Helmut in zijn kamer en hij wacht op een telefoontje van Bea Braun. Als de telefoon ringt verteld Bea het volgende. James Born had alles onder de leiding van de groep. Mydal was een geneeskundige verzorger. Lynn Born was de dochter van James Born en zij was een student Rita Raro en Peter Bratsch ook. Deze groep had een betekende ontdekking over een figuur in het oude Egypte gemaakt. De terugweg gebeurde iets ergs de dochter van James Born verongelukte, maar de lijk is nog niet gevonden. Helmut gaat naar Rita Raro en vraagt alles over de excursie hij wil er alles over weten! En Peter Bratsch is de broer van Rita Raro. Hoofdstuk 15 Ze verteld: Voor Peter en mij was het onze eerste excursie. Wij studeerden beide archeologie en waren hulpkrachten voor de reis. We waren samen 6 maanden onderweg. Rita werd verliefd op Jan Mydal toen zijn vrouw ervan wist was zijn carriere als wettenschapper voorbij. Peter was verliefd op Lynn Born, maar James Born was boos als hij het merkte. Hij wilde het niet en zijn dochter mocht niet meer contact opnemen met Peter. Maar hoe kan dat als ze 6 maanden weg zijn voor een excursie wanneer je dag en nacht bij elkaar bent. Helmut vraagt hoe dat ongeluk van Lynn ging. Het was een ongeluk maar anders zoals het is gezegd. Lynn was zwanger en als zij niet een abortus zou doen zou James Born aan de vrouw van Jan Mydal vertellen dat hij een verhouding had met Rita Raro. Jan moest ingrijpen ook al wilde Lynn niet. Het was vreselijk. Peter werd bijna gek. Sindsdien hebben we er niet meer over gepraat. Peter stopte met zijn studie en hij probeerde alles te vergeten. Toen hij plotseling hoorde dat hier een conferentie werd plaatsgevonden, is hij weer gek geworden. hoofdstuk 16 Nadat Helmut de politie en haube geinformeerd heeft gaat hij naar de hotelbar neemt een biertje en als hij terug naar zijn kamer wil gaan geeft een dame van de receptie hem 2 briefjes. En daarvan is van zijn vriend Josef Gerhausen. En de andere is van Orlanda Bassi. Hij gaat om 3 uur naar haar kamer en vraagt haar verlegen om mee te gaan naar het huis van z'n vriend Josef Gerhausen. En ze zegt ja!

REACTIES

K.

K.

slechte spelling

16 jaar geleden

A.

A.

Er zaten heel veel gramatica fouten in

13 jaar geleden

A.

A.

Zegt iemand die denkt dat "grammatica" met enkel m word geschreven.

10 jaar geleden

A.

A.

o mijn god. Wat een slechte spelling voor een derdejaars...

10 jaar geleden

A.

A.

Pff deze persoon kan toch Dyslectie hebben? Gewoon overheen lezen..

10 jaar geleden

K.

K.

dan lees je t toch niet zeikneuzen

10 jaar geleden

A.

A.

Haha jaa idd domme mensen. Iemand schrijft het voor je op, dan lees je het niet?

10 jaar geleden

F.

F.

wwwwwwwwwwwwwaaaaaaaaaauuuuuuuuuwwwwwww

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Tödlicher Schnee door Felix & Theo"