Lea? Nein danke! door Friederike Wilhelmi

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 488 woorden
  • 28 maart 2018
  • 12 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.9
  • 12 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Methode
Eerste uitgave
2009
Pagina's
48
Oorspronkelijke taal
Duits

Boekcover Lea? Nein danke!
Shadow
Lea? Nein danke! door Friederike Wilhelmi
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!

Naam:

Titel: Lea? Nein danke!

Auteur: Friederike Wilhelmi

Jaar van uitgave: 2009

Genre: probleemboek

Gegevens over de auteur:De auteur van dit boekje is Friederike Wilhelmi. Friederike schrijft kinderboeken en houd zich ook bezig met (kinder)theater gerelateerde praktijken. (meer info is er niet te vinden)

Samenvatting:Wanneer leraar Göttel meedeelt dat de klas een robinsonstag gaan houden op schoolkamp staan Julia, Nina en Hanna niet te spingen. Wie hier wel erg bij mee is, is Lea, de nerd, de voorbeeldige leerling en de “weirdo” van de klas. Zij kent het fenomeen en legt uit dat je een plaats en een opdracht krijgt toegewezen en dan voor de avond terug op het kamp moet zijn. Julia word ingedeeld met Lea terwijl zij dit totaal niet ziet zitten. Ze vertrekken en raken op een gegeven moment verdwaald. Lea pakt er een kompas bij en heeft natuurlijk gecheckt of dit wel mocht van de leraar aangezien ze hun geld en mobieltjes voor vertrek moesten inleveren, er word een hoop gekibbeld. Na een tijd wandelen hebben ze honger en Lea komt op het idee bij de pastoor aan te bellen en uit te leggen dat ze een robinsonstag houden. Julia vind dit te ongemakkelijk en gaat niet mee. Lea krijgt binnen heerlijk eten aangeboden en neemt zelfs nog wat mee voor Julia. Er vind een akkefietje plaats wanneer Julia zegt dat ze wilt dat deze dag eindelijk over is. Dit word opgelost en er worden excuses aangeboden en samen gaan ze kleding bekijken. Ze hadden natuurlijk geen geld mee en komen op het idee straatmuziek te gaan maken. Aan het einde van de dag zijn de twee vriendinnen geworden tot grote verbazing van Nina en Hanna. Nina is jaloers en word boos, terwijl Hanna zich begrijpend en luisterend opstelt.

Personages:Julia, de hoofdpersoon. Julia lijkt eerst uit bepaald hout gesneden maar naarmate het verhaal zich ontwikkeld, ontwikkeld zij zich ook als karakter. Ze komt eerst over als wat meeloperig en naïef maar zodra zij inziet hoe Lea in elkaar zit en zij eigenlijk niet juist handelde slaat het roer om.Lea, een meisje met de status “nerd”. Iedereen vind haar dubieus omdat ze overal altijd de beste in wilt zijn. Ook draagt ze kleding die andere als raar beschouwen.Nina, de vriendin van Julia en Hanna. Ze komt erg pesterig, jaloers en kattig uit de hoek.Hanna, de beste vriendin van Julia.

Persoonlijke beleving:Persoonlijk heb ik het boekje als niet interessant beschouwt, dit omdat het onderwerp me niet aantrekt. Het is een erg kinderlijke verhaallijn waarvan de strekking in veel verhalen word gebruikt. Het boekje is natuurlijk wel bedoeld voor leerlingen die een vreemde taal moeten leren dus ik begrijp enigszins waarom de schrijfster deze richting is ingeslagen. Ik zou het niet voor mijn plezier lezen maar voor een boekverslag was het best te doen.


REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Lea? Nein danke! door Friederike Wilhelmi"