Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Kinderen van udim door Gila Almagor

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
Boekcover Kinderen van udim
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo | 679 woorden
  • 18 december 2007
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
11 keer beoordeeld

Boekcover Kinderen van udim
Shadow
Kinderen van udim door Gila Almagor
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Persoonlijk gegevens.
Naam: Erik
Jaar van uitgave: 1997
Klas: M/H1a
Soort boek: Oorlogsboek/C boek
Datum: 8-12-99
Titel: Kinderen van Udim
Schrijfster: Gila Almagor

De Fabel
Het verhaal speelt zich af in 1953 in een kinderdorp genaamd Udim.
Dit boek wordt verteld door een ik persoon , door de andere personen wordt zij Aviya genoemd

Elk kind in het dorp heeft wel een probleem.
Ze zijn alle maal gevlucht toen de tweede Wereld oorlog aan de gang was,
en werden gevonden. In bossen hutten en schuilkelders. De meeste van de kinderen hebben bijna geen familie meer. Een van die kinderen is Yola een stil meisje dat nooit wat zegt zij is haar bij de ouders verloren plotseling werd haar vader gevonden en die was al van af het begin op zoek naar haar. Ook Aviya heeft een probleem zei heeft alleen haar moeder nog maar die is vaak in de war.

En ze zegt nooit iets over Aviya’s vader.
Uiteindelijk vind ook zij haar vader, maar dan blijkt dat die al is gestorven. Yola is een van de weinige gelukkigen die weer verloren familie terug vindt. Zo heeft ieder kind wel iets maar het duurt te lang om elk probleem te vertellen, bij de personen zeg ik over ieder probleem wel iets.

Personen
Mira
Mira is een meid die zich erg stoer doet, maar van binnen diep ongelukkig is. De andere meiden kunnen het niet zo goed met haar vinden, dat komt omdat ze altijd maar scheld op de andere meiden en omdat ze midden in het jaar is binnen gekomen. Dit alles komt omdat Mira niet bij haar echte ouders heeft gewoond en die mensen maar blijven maar vol houden dat Mira hun kind is. Ook hebben die mensen Mira mishandeld, daardoor heeft ze allemaal littekens op haar rug. Na een tijd komen alle opgekropte zorgen van Mira naar boven en vertelt ze het hele verhaal aan Aviya; die hielp haar en sindsdien is het een aardige en een rustige meid.

Aviya (ik persoon)
Aviya is een rustig meisje die haar vader is verloren. Als ze haar moeder hier iets over vraagt zegt ze niets maar raakt ze in de war. Uiteindelijk vindt ze haar vader maar dan blijkt dat die al is gestorven. Mira heeft haar haar altijd in een vlecht dat voor het eerst uit elkaafr wordt gehaald door Yurek haar nieuwe vriend je.

Sara B.
Sara is een meid die heel veel met haar uiterlijk bezig is, zo neemt zie iedere dag na het eten een stukje boter mee en smeert daar haar gezicht mee in. Ook kamt ze haar haar iedere dag 120 keer
Dan telt ze dat precies af. Sara is de ex van Yurek nu de vriendin van Aviya. Sara is aardig behulpzaam ijdel.

Yola
Yola is heel stil en rustig ze is ook heel klein, maar dit alles is op de dag dat ze te horen krijgt dat haar vader nog leeft in een keer voorbij. Alles wordt klaar gemaakt voor haar vertrek en als ze op het punt staat om te vertrekken krijgt ze te horen dat haar vader is gestorven. Iedereen wordt die dag erg verdrietig behalve Yola zelf die blijft zich zelf en troost de andere meiden. Yola heft ook altijd een kussentje bij die heeft ze laka genoemd.

Eigen mening
Ik vind het een goed boek waar erg veel, in gebeurt. Vooral de ruzies vind ik leuk en als de kinderen een verhaal vertellen, bijvoorbeeld het verhaal van Mira dat ze vertelt aan de andere kinderen:

Toen we in Italië in Napels waren aangekomen, kwamen er een paar mensen aan boord. Die namen allemaal een kind onder hun hoede en beweerde dat dat hun kind was of dat het familie was. Zo heb ik deze twee voor het eerst ontmoet. Zij zijn het ook die mij vandaag zijn komen opzoeken, dat weet ik het zeker.

Ik vind het boek niet echt spannend maar ook niet saai. Ik vind het wel leuk dat het van uit een ik persoon wordt verteld om dat je dan echt alles van een persoon bijna zelf letterlijk beleeft.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Kinderen van udim door Gila Almagor"