Easy und Scheer door Gerd Fuchs

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 860 woorden
  • 15 augustus 2006
  • 151 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.3
  • 151 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1999
Pagina's
120
Oorspronkelijke taal
Duits

Boekcover Easy und Scheer
Shadow
Easy und Scheer door Gerd Fuchs
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Schrijver: Gerd Fuchs.
Titel: Easy und Scheer.
Aantal bladzijden: 117.
Genre: Avonturenroman.

Hoofdpersoon: Easy (Isabelle) en Scheer.
Waar speelt het verhaal zich af?: Eerst in Hamburg, later rond het Ijsselmeer op een schip en in Amsterdam.
Wanneer speelt het verhaal zich af?: In het heden.

Samenvatting:
Easy en haar klas gaan zeilen op het Ijsselmeer. Ze heeft er absoluut geen zin in maar als blijkt dat Scheer plotseling ook mee gaat, veranderd dat. Scheer is een jongen van 17. Hij is stoer, iedereen kijkt tegen hem op. Hij spijbelt vaak en heeft een grote mond tegen de lerares. Easy is erg van hem onder de indruk.
De busreis naar het Ijsselmeer duurt lang maar uiteindelijk komen ze bij een groot zeilschip. Easy slaapt in een hut samen met drie vriendinnen.

De volgende morgen moeten er mensen gekozen worden voor corfee. Tot ieders verbazing biedt Scheer zich vrijwillig aan. Nesrin en Easy willen dan ook wel helpen en bieden zich ook aan.
Easy heeft problemen. Haar moeder is weggelopen en haar vader is verslaafd aan drank. Ook gaat haar beste vriendin Nesrin waarschijnlijk verhuizen naar haar geboorteland Turkije en dit vindt Easy ook niet leuk. Easy heeft ook vaak rare dromen over dat ze in zwart water valt.
Eerst durft Easy niet goed met Scheer te praten omdat ze tegen hem op kijkt. Ze heeft stiekem een oogje op hem. Scheer is ouder en stoer. Ze durft ook niet met hem te dansen als Scheer haar vraagt in een discotheek. In dezelfde discotheek wordt ze aangesproken door een Nederlandse jongen. Dit vindt ze raar en ze voelt zich er niet prettig bij. Ze loopt terug naar de boot en onderweg komt ze mevrouw Hansen, haar lerares, tegen. Ze wordt naar haar hut gestuurd en daar valt ze in slaap. Als ze wakker wordt is het nog nacht. Ze hoort stemmen. Het zijn Nesrin en Bulan. Easy vindt Bulan niet aardig en ze denkt dat hij verkeerde dingen doet bij Nesrin. Ze is helemaal in de war en slaat Bulan. Nesrin brengt haar terug naar haar bed.
De volgende dag moet Easy afwassen voor de corfeeploeg. Ze denkt aan haar broertje Pittchen. Hij wil veel dingen doen hun vader om hem uit de kroeg te halen. Eigenlijk vindt Easy dit best lief van hem, terwijl ze toch een hekel aan hem heeft. Ze wil naar huis bellen. Ze gaat naar een telefooncel maar deze wordt bezet gehouden door een stel Nederlandse jongens. Dit doen ze om haar te treiteren.
Dan wordt de tas van mevrouw Hansen gestolen. In die tas zat heel veel geld. Men verdenkt de jongens uit de telefooncel omdat ze bezig waren de Duitse jongeren te treiteren. Als ze s’avonds naar de disco gaan herkent Easy de jongens uit de telefooncel. De jongens worden opgepakt en de groep gaat terug naar de boot. Easy is in de war en gaat naar bed. Scheer komt naast haar liggen en ze zoenen. Dan komt de politie. Ze hebben een gedeelte van het gestolen geld teruggevonden.
Er is een kleine ruzie tussen Bulan en Scheer maar het in niet duidelijk waarom. Easy is boos op Scheer.

De volgende dag gaan ze naar het Anne Frank huis. Easy wil niet naar binnen, ze heeft het dagboek van Anne Frank ook niet gelezen. Haar klasgenoten vinden het raar dat Easy niet naar binnen wil. Scheer blijft bij Easy en ze gaan samen koffie drinken. Scheer geeft Easy een pakje. Easy weet wel dat het drugs is maar ze durft er niks van te zeggen en bewaart het pakje voor Scheer. Als ze weer terug gaan naar de klas raakt Easy Scheer kwijt. Ze loopt terug naar de klas die al bij de bus stond te wachten.
Als ze terugkomen op de boot heeft de politie goed nieuws. De rest van de gestolen spullen zijn teruggevonden. En de daders blijken niet de Nederlandse jongens maar een drugsverslaafde te zijn.
Het is de laatste avond op de boot. Reden voor een feestje. Ze dansen en zingen.
Easy gaat naar haar hut. Ze gaat slapen en droomt dat ze over het water vliegt.
De volgende dag vertrekken ze. Bij de grensovergang is Easy erg bang dat er gecontroleerd wordt omdat ze dat pakje van Scheer in haar tas heeft. Dit gebeurt niet.
Als Easy thuis komt praat ze met haar broertje en haar vader.
Een paar dagen later krijgt ze een pakje met de post. Er zit een ketting met een hanger in. Het is een kadootje van Scheer om haar te bedanken.


Betekenis titel: Het zijn de namen van de hoofdpersonen.
Thema: Het boek gaat over liefde, drugs en vriendschap.

Mijn mening over het boek:
Ik vond het wel een leuk boek. Het is wel een leuk verhaal. Alleen vond ik het wel een moeilijk boek om te lezen. Er stonden veel woorden in die ik niet kende en waarvan je de betekenis ook niet goed uit te tekst kon halen en dat maakte het lezen af en toe wat moeilijk. Ook vond ik de indeling van het boek een beetje vreemd. Alles staat een beetje door elkaar en dat maakt het af en toe wel verwarrend.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

L.

L.

Heey bedankt! goede samenvatting (:

11 jaar geleden

E.

E.

Ik snapecht niks van dezr samenvatting.
doei

10 jaar geleden

M.

M.

Ik vind het inderdaad een erg ingewikkeld boek. Ik doe ook vwo 3. Wel vond ik het een goede samenvatting, heel duidelijk!

7 jaar geleden

Andere verslagen van "Easy und Scheer door Gerd Fuchs"