Das Model door Brigitte Blobel

Beoordeling 7.7
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • vmbo/havo | 903 woorden
  • 19 juni 2007
  • 16 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.7
  • 16 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2002
Pagina's
176
Oorspronkelijke taal
Duits

Boekcover Das Model
Shadow
Das Model door Brigitte Blobel
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Zakelijke gegevens
Titel van het boek: Das Model
Auteur: Brigitte Blobel
Uitgever: Wolters-Noordhoff
Jaar van uitgave: 2002

Ik heb het boek gekozen omdat:
ik ook altijd Hollands Next Topmodel en Amerika’s Next Topmodel kijk. Ik vind het leuk om iets over mode of over modellen te lezen.

1. Wie is de hoofdpersoon? Schrijf de naam op en vertel hoe hij/zij is en wat hij/zij doet.
De hoofdpersoon is Amelie, zij wil graag model worden. Ze is eigenwijs en heeft veel doorzettingsvermogen.

2. Welke personen komen nog meer in het boek voor?
Schrijf de namen op en vertel hoe zij zijn en wat zij doen.

- Judith, een vriendin van Amelie. Ze is een beetje jaloers op Amelie, omdat die model is en Judith niet.

- Nik, de fotograaf van Amelie. In het begin doet hij heel aardig tegen haar, maar later scheld hij steeds vaker. Hij moet niks van Asta weten.
- Vader en moeder van Amelie. Ze zijn boos op Amelie, ze willen niet dat Amelie met de fotograaf om gaat.
- Miriam, de zus van Amelie. Miriam bemoeid zich er niet zoveel mee.
- Asta, agente van Amelie. Zij moet niks van Nik weten. Ze is eerst heel aardig tegen Amelie, maar is eigenlijk alleen maar uit op het geld.

3. Waar speelt het verhaal zich af?
Duitsland, zowel binnenshuis als buitenshuis. Bij Amelie thuis, in de studio, bij school en in de stad.

4. Wanneer speelt het verhaal zich af?
Het verhaal speelt zich af in het heden, overdag.

5. Verklaar de titel van het boek.
De titel is: Das Model. Het boek gaat over een meisje dat is ontdekt als model, dus dan is het wel een logische titel.

6. Welke persoon/ personen vond je het aardigst? Licht het antwoord toe.
Amelie, omdat ze veel doorzettingsvermogen heeft en zich niet jaloers probeert te gedragen als Judith twintig keer op de foto staat en zij maar één keer. Ik kan ook goed met haar meeleven, omdat Asta en Nik zo naar tegen haar doen.


7. Welke persoon/ personen vond je het minst aardig? Licht je antwoord toe.
Asta en Nik, omdat ze eerst heel aardig doen tegen Amelie. Ze beloven haar dat ze een goed model van haar kunnen maken, maar later krijgt ze overal de schuld van. Asta is ook alleen maar op Amelies geld uit.

8. Wat gebeurt er? Vertel het verhaal in grote lijnen.
Amelie gaat zwemmen met haar vriendin Judith. Als ze liggen te zonnen komt er ineens een man aan met een fototoestel. Hij wil een paar foto´s maken van Judith en judith vind het goed. Voordat hij weer weg gaat neemt hij nog één foto van Amelie. Als Amelie thuis komt krijgt ze ruzie met haar ouders, ze vinden dat Amelie te vaak weg is en dat ze te weinig voor school doet. Amelie word boos en loopt weg. In de stad komt ze de fotograaf weer tegen. Hij zegt tegen Amelie dat de foto’s niet zo heel erg mooi waren geworden, het viel hem een beetje tegen. Daarna zei hij dat er één foto tussen zat die hij wel mooi vond, die van Amelie. Nik geeft haar een visitekaartje. Ze weet niet zo goed wat ze denken moet en besluit dat ze het er de volgende dag maar even met Judith over moet hebben. Als Amelie de volgende dag op school komt is Judith er niet. In de pauze staat Amelie op het schoolplein en ziet Nik voor het hek staan. Ze besluiten na school wat te gaan drinken in een café, om het daar over Amelies carrière te hebben. Als Nik haar weer naar huis brengt zijn haar ouders boos, omdat ze te laat thuis is en omdat ze niet met Nik om mocht gaan. De volgende dag vertelt ze alles aan Judith, maar die gelooft het niet. Na een hele tijd wachten belt Nik eindelijk, hij wil een professioneel model van haar maken en hij heeft haar uitgekozen voor het gezicht van het jaar. Daarvoor moet ze twee weken weg en daarom laat ze een mail achter voor haar zus. De winnaar krijgt een contract bij ‘Elite’. Amelie wint de wedstrijd niet. Na de wedstrijd komt er een vrouw naar haar toe en vraagt of ze al een agente heeft. Amelie snapt niet zo goed wat de vrouw bedoelt en de vrouw legt uit dat elk model een agente nodig heeft en dat zij Amelies agente wel wil zijn. Amelie belt haar moeder op en haar moeder wil dat ze naar huis komt. Ze haalt haar moeder over om nog twee weken langer te blijven, omdat Nik al weer een nieuwe opdracht voor haar heeft geregeld. Ze krijgt een contract bij de H&M. Na een drukke dag na veel foto’s gemaakt te hebben gaat Amelie naar haar kamer. Als ze naar binnen gaat ziet ze Asta op haar bed zitten. Asta eist 50% van wat Amelie verdient heeft. Als Nik dat hoort belt hij Amelie op, hij is woedend en vraagt waarom ze Asta haar agente heeft laten worden, maar Amelie heeft helemaal nergens voor getekend. Ze moet meteen naar Nik komen. Dan krijgen ze ruzie. Ze proberen toch nog de foto’s te maken maar die mislukken. Nik begint opnieuw tegen haar te schelden. Amelie heeft er geen zin meer in en gaat naar huis. De volgende dag gaat ze weer naar school. Ze vertelt Judith alles en worden weer goede vriendinnen.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Das Model door Brigitte Blobel"