Ulf Stark

Beoordeling 4.2
Foto van een scholier
  • Biografie door een scholier
  • Klas onbekend | 148 woorden
  • 27 april 2001
  • 17 keer beoordeeld
Cijfer 4.2
17 keer beoordeeld

Persoon
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Schrijvers informatie
Van: Ulf Stark Ulf Stark werd 1944 in Stockholm geboren. En begon in de jaren 70e een carrière als docent aan een leraren opleiding. In deze periode begon hij ook met schrijven van verhalen en gedichten voor volwassenen. Na zijn scheiding stortte hij zich helemaal op zijn grote droom; het schrijversvak. Langzaam ontdekt hij dat hij het meeste plezier had aan het schrijven van jeugd boeken. Met succes, want vanaf 1984 worden zijn boeken maar in liefst 14 talen uitgegeven. Hij scheef sindsdien nog 20 boeken, waar onder:

§ 1985 à Doldwazen en druiloren (hij schreef dit boek naar aanleiding van een prijs vraag die was uitgeschreven door een Zweedse uitgeverij deze won Ulf Stark. Dit boek viel ook in Nederland in de prijzen.

§ 1986 à kreeg hij de Zilveren griffelvoor zijn boeken uitgereikt § 1988 à Maria Bleekneus § 1990 à Een klap voor je kop § 1992 à De wondergympen

Naast zijn bezigheden als schrijven werkt Ulf Stark als trainer opleiding

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.