Kaspar Hauser

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
  • Biografie door een scholier
  • Klas onbekend | 394 woorden
  • 22 mei 2001
  • 30 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
30 keer beoordeeld

Persoon
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Kaspar Hauser werd plotseling op 2e pinksterdag 1828 in Nürnberg gevonden. Hij was toen ongeveer 16 jaar oud en was gekleed als een boer. De mensen die hem aanspraken dachten dat hij dronken of dom was. Dat kwam omdat hij zich gedroeg als een drie of vierjarig kindje. Niemand wist waar hij vandaan kwam. Men leerde hem om te praten in gebroken zinnen. Daardoor kon hij wat vertellen over zijn verleden. Voordat hij naar Nürnberg ging, woonde hij in een donkere container van twee meter lang, één meter breed en anderhalve meter hoog. Hij sliep op een bed van stro. Er was nooit licht in zijn container. Op een dag kwam er een man en nam Kaspar Hauser mee naar buiten. Kaspar Hauser viel flauw van het licht en de lucht. Voor hij het wist liep hij rond in Nürnberg.

Kaspar Hauser vond onderdak bij de groothertogen van Baden: toen Kaspar geboren werd, gingen twee troonopvolgers dood als zuigelingen. Er was veel belangstelling voor hem van mensen van heel Europa. Hij werd ook wel het ‘Kind van Europa’ genoemd vanwege zijn achterstand en vanwege de vele belangstelling van heel Europa. Toen de groothertog doodging in maart 1830, kreeg de Britse heer Stanhope, waarschijnlijk een vriend van troonopvolger Leopold, de voogdij over Kaspar. Hij verklaarde openlijk dat Kaspar Hauser een Hongaar had en dat hij geen banden had met de hertog. Maar de Duitse jurist Feuerbach concludeerde dat hij juist wel een het wettige kind is van de groothertog. Toen Feuerbach doodging verdacht men er van dat hij was vergiftigd omat hij bewijs had gevonden over Kaspar’s erfelijkheid. Op een avond in december in 1833 werd Kaspar Hauser naar de Ansbacher Hofgarten gelokt met als reden dat hij informatie zou krijgen over zijn afkomst. Maar toen hij daar aankwam werd hij neergestoken. Hij kwam nog wel thuis, maar hij stierf drie dagen later.

Roddels zeggen dat de stiefvrouw van Karl Friedrich (de man van groothertogin Stephanie van Baden), gravin Hochberg, het eerste kind van Stephanie verruilde voor een dood kind van een boer. Dat eerste kind, waarschijnlijk Kaspar Hauser, Werd overgedragen aan majoor Hennenhofer, en hij heeft op zijn plaats het weer doorgegeven aan een vreemde soldaat. Later werd er gezegd dat Hennenhofer dit alles had toegegeven toen hij werd ondervraagd door groothertog Leopold. Zijn bewijs zou zijn verklaring moeten ondersteunen, maar die werd vernietigd.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.