Het beest van de canigou

Beoordeling 7.9
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 731 woorden
  • 16 februari 2009
  • 38 keer beoordeeld
Cijfer 7.9
38 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Oorspronkelijke taal

ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina

Over het boek: Het beest van de Canigou
Het boek is geschreven door: Patrick Lagrou. De uitgeverij is: Malmberg. Het boek heeft ongeveer 160 bladzijden. Dit boek behoort tot :griezelverhalen omdat, er griezelige dingen in gebeuren bijvoorbeeld dat het beest schapen doodbijt.

Het verhaal speelt zich af in en rond de camping Mas de la Balma in de Pyreneeën vlakbij de heilige berg Canigou. Het verhaal speelt zich af in deze tijd in de zomervakantie, de maand juli. De vertelde tijd duurt 8 dagen.

De hoofdpersonen zijn:
Stefan: Een Belgische jongen die met zijn familie op vakantie gaat naar de Pyreneeën. Hij wordt vrienden met Petra. Samen met haar gaat hij uitzoeken wie het beest is dat schapen doodbijt.

Petra: Een Nederlands meisje die op dezelfde camping verblijft als Stefan. Samen met hem gaat ze uitzoeken wie het beest is dat schapen doodbijt.

Oom Jean-Paul: Oom van Stefan. Hij zit de hele dag te lezen. Maar als Stefan hem over het beest verteld wil hij ook helpen met uitzoeken wie dat beest is. Later blijkt dat hij zelf het beest is.

De inhoud:
Stefan gaat met zijn vader, moeder, zusje en zijn oom op vakantie naar de Pyreneeën. Onderweg ontmoet hij Petra. Maar dan gebeurt er een ongeluk een Roemeense man is dodelijk gewond geraakt. De oom van Stefan (Jean-Paul) helpt de man. Maar het is al te laat de man gaat dood. Stefan verwacht niet dat Petra naar dezelfde camping gaat als hij. En is erg blij dat, dat wel zo is. De volgende dag komt de politie met het bericht dat er een schaap is doodgebeten. Ze verdenken de honden van campingbaas Gilles. De dag daarop gaan Petra, Stefan en hun vaders mee met een canyoning-uitstap( combinatie van bergbeklimmen, zwemmen en duiken). Als het hard gaat regenen raken Petra en Stefan de groep kwijt en overnachten in een dolmen (soort oud graf). Ze schrikken midden in de nacht wakker van het gehuil van een behaard wezen wat voor de dolmen staat. Het wezen kan Petra en Stefan niet aanvallen want van de dolmen straalt een soort beschermende kracht uit. ’s Ochtends vinden ze de weg terug naar de camping. Ondertussen wil iedereen zo snel mogelijk weg van de camping want die nacht was er een hele kudde schapen en twee waakhonden doodgebeten. Alleen de families van Stefan en Petra en een rare man met een hoed vol veren blijven achter op de camping. Petra en Stefan vertellen alles aan oom Jean-Paul en die wil meteen op onderzoek uit. Ze denken dat een oude mijnschacht de schuilplaats is van het beest. Oom Jean-Paul gaat als enige naar binnen en komt niet terug. Als Petra en Stefan de schaduw van een groot wezen zien, vluchtten ze snel terug naar de camping. Dan denken ze eraan dat de camper van oom Jean-Paul nog niet afgesloten is. Maar als ze daar komen zien ze dat de rare man met de hoed de camper aan het doorzoeken is. Petra en Stefan maken van de gelegenheid gebruik (want ze verdachten de man al) en kijken in zijn tent. Ze vinden allemaal rare voorwerpen en denken nu zeker te weten dat de rare man het beest is. Als de man terug komt binden ze hem vast en gaat Stefan hulp halen. Dan blijkt het dat de rare man er juist is om het beest te verjagen. Maar het was al te laat en Petra vlucht weg voor het beest dat haar achtervolgt. Halverwege de achtervolging schrikt het beest en vlucht weg. Om het beest te vangen dient Stefan als lokaas. Als het monster komt pakken een paar mannen hem vast en spreekt de rare man een paar vreemde woorden uit. Opeens ligt oom Jean-Paul op de grond. Niemand begreep het behalve de rare man. De volgende dag was er een feest op de camping. En legde de rare man uit dat de geest van de Roemeense man die oom Jean-Paul in het begin van de vakantie hielp met het bezit nam van Jean-Paul’s lichaam. En om die geest in leven te blijven houden moest hij vampier spelen en bloed en levenskracht uit andere wezens zuigen.

Het verhaal heeft een goed gesloten einde

Verklaring van de titel: Het beest slaat op het wezen dat schapen doodbijt en de Canigou is een heilige berg en in die buurt speelt het verhaal zich af.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.