Bovenbouwers gezocht!

Ben je bezig met je studiekeuze en doe je havo of vwo? Doe mee aan dit onderzoek over een Nederlandse universiteit. Vul de vragenlijst in en maak kans op één van de Bol.com bonnen!

Doe mee!

Esther Verhoef

Beoordeling 7.8
Foto van een scholier
  • Biografie door een scholier
  • Klas onbekend | 342 woorden
  • 12 januari 2015
  • 7 keer beoordeeld
Cijfer 7.8
7 keer beoordeeld

Persoon
Taal
Nederlands
Vak

Esther Verhoef werd op 27 september (1968) geboren als Esther Verhallen, als eerste kind van een gitarist/zanger en acquisiteur. Verhoef werd geboren en getogen in het dorp Rosmalen, vlakbij Den Bosch.

Sinds haar zevende jaar schreef ze dagelijks en was zij van haar typmachine onafscheidelijk. Ze bleef vanaf die leeftijd altijd schrijven.

Na de HAVO volgde Verhoef de Schroeversopleiding in Den Bosch.

Verhoef was eenentwintig jaar toen ze een kleine start aan haar loopbaan maakte met columns in het blad Flair.

Tussen 1995 en 2005 schreef ze vijftig informatieve boeken over huisdieren, waarvan er wereldwijd zo'n acht miljoen verkocht werden. Haar dierenboeken zijn vertaald in ruim tachtig landen.

Esther Verhoef kreeg pas bekendheid bij het grote publiek toen zij thrillers begon te schrijven. In 2003 debuteerde ze met de thriller Onrust, die in 2004 werd genomineerd voor de Gouden Strop en snel erna werd vertaald in het Duits. De opvolger Onder druk werd genomineerd voor de Gouden Strop 2005. Op 22 september 2005 won Verhoef met Onder Druk in Antwerpen de Diamanten Kogel 2005, een prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige thriller van het jaar.

Zo werd Verhoef in twee jaar al snel een bekende schrijfster. Nu is ze een van de succesvolste schrijfsters van Nederland. Van haar (psychologische) thrillers en romans werden meer dan 1,75 miljoen exemplaren verkocht. Esther Verhoefs haar werk is in meerdere landen verschenen en vele malen genomineerd en bekroond.

Esther Verhoef is getrouwd met Berry Verhoef. Samen hebben zij drie kinderen.
 Verhoef heeft samen met haar gezin een huis in Nederland en in Frankrijk. Momenteel wonen zij in Zuid-Frankrijk.

Samen met haar man Berry heeft Verhoef meerdere boeken geschreven onder de naam Escober. Deze boeken zijn spannende actiethrillers met psychologische diepgang en hebben ook prijzen gewonnen.  

Bibliografie

Verhoef heeft zestien boeken uitgegeven sinds 2004, waarvan twintig boeken zijn genomineerd voor een prijs. Hieronder de vijf winnende titels:

  • 2005 - Winnaar Diamanten Kogel met Onder druk
  • 2007 - Winnaar Zilveren Vingerafdruk met Rendez-vous
  • 2008 - Winnaar Zilveren Vingerafdruk met Close-up
  • 2011 - Winnaar NS Publieksprijs met Déjà vu
  • 2014 - Winnaar Hebban Crimezone Award met De kraamhulp

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.