Jongens gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

Anne Frank

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
  • Biografie door een scholier
  • 4e klas vwo | 347 woorden
  • 5 februari 2004
  • 329 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
329 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij een maatschappelijke studie?

Misschien is een studie Sociologie of Antropologie dan wel iets voor jou! Bij beide opleidingen ga je aan de slag gaat met maatschappelijke vraagstukken. Wil jij erachter komen welke bachelor bij jou past? Kom in maart proefstuderen aan de VU.

Meer informatie
Autobiografie Anne Frank Anne Frank wordt in 1929 geboren in Frankfurt in Duitsland. Anne Frank heeft joodse ouders. Ze is de tweede dochter van Otto Frank en Edith Holländer. Anne heeft een drie jaar oudere zus, Margot. Otto Frank ziet in Duitsland geen toekomst voor henzelf en voor de kinderen. Daarom vluchten ze in 1933 naar Nederland. Zij ging naar de kleuterschool, van de Montessorischool en bleef daar tot haar zesde jaar. Daarna ging ze naar de eerste klas van de lagere school. Tot haar elfde jaar groeit ze zonder problemen op in Nederland . In 1940 wordt Nederland door Duitsland bezet en beginnen de problemen. Otto en Edith Frank willen niet naar Westerbork, daarom bouwt Otto het achterhuis om tot onderduikplaats. Hij vertelt zo lang mogelijk niets over het gevaar dat hun bedreigt. Pas enkele dagen voor het onderduiken vertelt Annes vader dat ze niet naar een kamp gaan, maar zich zullen verbergen voor de Duitsers. Op 5 juli 1942 komt er een oproep voor Margot Frank en de familie duikt de volgende dag al onder. Ze duiken onder samen met de familie Van Pels. Anne zag het eerst als een opwindend avontuur, maar dat ging gouw over. Vier medewerkers van Otto Frank wisten ervan. Zij hielpen de onderduikers met eten en dat soort dingen. De belangrijkste is Miep Gies. Ze hebben 2 jaar veilig in het achterhuis geleefd. Op vrijdag 4 augustus 1944 werden ze ontdekt. Anne Frank en de zeven andere onderduikers werden gearresteerd en naar het werkkamp Westerbork gestuurd. Miep heeft het dagboek van Anne frank meegenomen de rest werd door de Duitsers in beslag genomen. Miep heeft ook nog geprobeerd de onderduikers vrij te kopen maar dat is niet gelukt. Vanuit het kamp Westerbork werden de onderduikers naar Auschwitz getransporteerd. Na een maand in Auschwitz worden Anne en Margot naar kamp Bergen-Belsen getransporteerd. Margot en Anne sterven kort na elkaar in maart 1945, dit was enkele weken voor de bevrijding. Alleen Otto Frank heeft de oorlog overleefd van de 8 onderduikers. Toen ze zeker wisten dat Anne dood was heeft Miep het dagboek aan Otto gegeven en hij heeft later laten publiceren.

REACTIES

A.

A.

de mede familie die onderduikte was de familie van Daan* , niet van pils of wat dan ook... :s

16 jaar geleden

A.

A.

reactie 7 jaar later....

8 jaar geleden

C.

C.

Van Daans was de schuilnaam van die familie Van pels is hun echte naam..

13 jaar geleden

A.

A.

maar dat ging gouw over. Klopt niet. Het `hoort `gauw`te zijn. XD

11 jaar geleden

S.

S.

@astrid vervoort: het was de familie van pels niet van daan

10 jaar geleden

E.

E.

had je maar een 6,8!!

9 jaar geleden

S.

S.

wow dankje ik had een A+

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.