Over zo'n 2 maanden zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Ben jij hier mee bezig of juist helemaal niet? Laat het ons weten en doe mee aan ons onderzoek (circa 5 min + kans op Bol.com tegoed!)

Meedoen

W.A. Mozart

Beoordeling 3
Foto van een scholier
  • Biografie door een scholier
  • 1e klas vwo | 511 woorden
  • 5 augustus 2008
  • 16 keer beoordeeld
Cijfer 3
16 keer beoordeeld

Persoon
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Eine kleine Nachtmusik: W.A. Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart werd geboren op 27 januari 1756 in Salzburg als het zevende en laatste kind…… waarvan er 2 overbleven zijn zusje Nannerl en Wolfgang Amadeus. Z’n moeder was op na de geboorte van Wolfgang kort daarna overleden waarbij zijn vader Leopold en zijn zusje Nannerl en Wolfgang Amadeus alleen achterbleven. Leopold was toen al een musicus die heel goed viool kon spelen. Hij had ook vrienden met wie hij veel samen speelde. Toen Mozart er een keer bij zat, met z’n kleine viooltje, liep hij naar hun toe en vroeg of hij mee mocht spelen waarbij zijn vader het gelijk afkeurde… Wolfgang Amadeus liep weg alleen bleef kijken…. Toen een van de vrienden van Leopold vroeg of hij een klein stukje mocht meespelen. Leopold begon te twijfelen en hem toch weer riep om mee te spelen… Wolfgang Amadeus speelde het stuk mee net zoals zij het deden, zo kwamen Leopold erachter dat het een wonderkind was. Mozart kon ook goed pianospelen en op z’n zesde componeerde hij al kleine stukken/sonatines. Nannerl het zusje van Wolfgang was ook een wonderkindje. Niet zo een als Wolfgang maar wel een wonderkind. Zij componeerde niet echt maar ze kon wel goed viool spelen. Het was dus een muzikale familie die familie Mozart!
Mozart was de netste componist als je keek naar zijn opschrijven van muziek…… het schijnt zo te zijn dat dat kwam doordat hij alles al in z’n hoofd had staan en hij hoefde er niet meer bij na te denken!

Wolfgang Amadeus was een viezerik hij stuurde gore brieven naar z’n vrienden. Hij feestte ook heel veel.. en dronk heel erg waardoor hij best vaak dronken thuis kwam! Door al dat feesten en drinken maakte hij z’n geld op en moest hij gaan lenen!
Wolfgang en Constanze (z’n vrouw) hebben 6 kinderen gehad waarvan er 2 overbleven. Dat was ook bij Wolfgang ’s ouders… als je een groot gezin had waren er altijd wel een paar kinderen overleden.. de twee kinderen van Wolfgang en Constanze heetten Carl Thomas en Franz Xaver Wolfgang. Wolfgang Amadeus was op het eind van z’n leven zo arm dat hij alles deed om geld te krijgen. Er kwam een man aan de deur een boodschapper en hij had een opdracht gegeven: schrijf een Requiem (dodenmis). Het was een gemene man, want als hij dat stuk had schreef hij zijn eigen naam eronder. Het is pas later bekend wie die man was en door wie hij werd gestuurd. Hij zelf heette Franz Anton Leitgeb en hij werd gestuurd door de graaf Franz von Walsegg-Stuppach. Mozart heeft het stuk niet af kunnen krijgen maar Frans Xaver Süssmayr heeft het toch voltooid! Aan het eind van Mozart ’s leven had hij veel schulden…… hij werd niet echt begraven maar in een armengraf gegooid. Er waren maar een paar mensen die naar de begrafenis gingen het waren maar vier mensen: Carl Thomas, Franz Xaver Wolfgang, Constanze en nog een man. Mozart stierf op 5 december 1791 hij was toen nog maar 35 jaar!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.