ADVERTENTIE
Eerste hulp bij leerachterstanden!

Het zijn gekke tijden. Loop jij, om wat voor een reden dan ook, achter met de lesstof? Met deze tips van Examenbundel gaat het jou sowieso lukken om je leerachterstand weg te werken. Het allerbelangrijkste is dat je in jezelf blijft geloven. Jij kan dit! #geenexamenstress

De tips van Examenbundel

Eminem is geboren op 17 oktober 1972. Hoewel hij beter bekend staat als ‘The real slim shady’, blijft hij toch officieel Marshall Bruce Mathers ÉÉÉ heten. Zijn moeder heeft hem naar zijn vader vernoemt. Maar of dat nu wel zo’n goed idee was? Zes maanden nadat Eminem is geboren, scheiden zijn ouders. Zijn vader heeft zonder afscheid te nemen Kansas City verlaten, de plaats waar Eminem is geboren. Eminem is daarom alleen maar door zijn moeder Debbie opgevoed. Eigenlijk was zij ook niet zo’n goede moeder. Zonder ook maar enige aanleiding ging ze dikwijls totaal door het lint.

Eminem wordt het merendeel van zijn leven bij familie ondergebracht, de meeste tijd brengt hij door bij zijn oom Ronnie. In feite was Ronnie een tweede vader voor Eminem. Eminem en Ronnie krijgen een hele hechte band met elkaar. Als het kon, dan wilde Eminem dat zijn oom zijn vader werd. Maar toen Marshall vijf jaar was, verhuisden hij en zijn moeder naar de stad Detroit.

Hij kwam in een achterstandswijk terecht. Zelfs op school was hij niet veilig. In groep vier werd hij namelijk dagelijks in elkaar geslagen door D’Angelo Baily. Eminem zei in een interview: “Elke dag had ik er wel weer een paar blauwe plekken bij. En die deden dan ook niet zo’n beetje pijn. Ze waren zo pijnlijk dat, als ik op mijn zij ging liggen, ik direct weer recht overeind sprong. Iedere dag die ik naar school zou gaan, zouden de klappen alleen maar harder en meer worden. Ik heb in dat schooljaar ook wel eens een paar keer achter elkaar gespijbeld totdat de blauwe plekken een beetje weg waren.”

In 1983 beleefde Eminem de ergste winter die hij ooit had meegemaakt. “Het was een erg koude winter, maar dat maakte voor D’Angelo niets uit. Ik werd door hem voor tien dagen in coma geslagen.” Toen was de maat vol voor hem en zijn moeder (die in geldzorgen kwam omdat ze steeds kosten moest betalen aan het ziekenhuis).Ze besloten weer terug te gaan naar de geboorteplaats van Eminem: Kansas City. Daar wordt hij verwelkomd door zijn beste vriend Ronnie. Toen Marshall negen jaar oud was, kreeg hij een liedje te horen dat volgens hem zijn hele leven heeft veranderd: Reckless van Ice-T.In 1987 verhuisde Eminem samen met zijn moeder weer naar Detroit. Maar dit keer zonder Ronnie. Eminem begon toen met rappen omdat hij het leuk begon te vinden. Hij had nog nooit gerapt waar zijn oom Ronnie bij was omdat Eminem dacht dat Ronnie het slecht zou vinden. Op zijn dertiende begon Marshall zijn eigen rapsongs te schrijven en op te nemen. Al snel neemt hij de naam M & M op zich (afgeleid van zijn initialen; Marshall Mathers). Niet lang daarna veranderd hij die naam in Eminem.Toen hij vijftien was, ontmoette hij zijn aanstaande vrouw Kim Scott (inmiddels alweer zijn ex). Ook richtte hij zijn eigen rapgroep op: Bassmint Productions. Hij ging nog meer spijbelen om te kunnen rappen. Daardoor bleef Eminem drie keer zitten en op zijn zeventiende werd hij van school gestuurd.Vanaf dat moment is hij gaan rappen op het Open Mic Nights, bij een radiostation in de buurt. De mensen om hem heen zeiden dat hij best goed was voor een blanke jongen van zeventien jaar. Nu wist Eminem het zeker: hij werd een echte rapster.In 1992 komt zijn oom Ronnie bij hem op bezoek in Detroit. Eminem verteld aan zijn oom dat hij rapper wil worden. Ronnie heeft inmiddels het rappen voor goed opgegeven. In plaats van Eminem aan te moedigen zegt Ronnie tegen hem dat het allemaal maar een sprookje is. Maar Eminem wil het rappen niet opgeven. Hij denkt dat als hij door blijft rappen, de mensen zijn huidskleur niet meer kunnen weigeren vanwege zijn talent.

In het jaar 1992 gaat hij rappen in de grootste hiphopclub van Detroit, ‘Saint Andrews’. De eerste paar keren wordt hij alleen maar uitgelachen. Maar Eminem laat het niet op zich zitten en blijft elke week komen en schrijft zich iedere keer weer in voor de wedstrijden. Hoe vaker hij komt, hoe meer respect hij krijgt. Ook ging hij steeds meer wedstrijden winnen. Eminem wordt al redelijk snel uitgenodigd door het grootste hiphopradiostation in Detroit: WHYT. Vaak kregen mensen die daar rapten of gerapt hadden een platenlabel aangeboden.Op 13 december 1993 breekt de ergste dag van Eminems leven aan. Zijn moeder Debbie belt hem huilend op als hij even bij een vriendje is. Ze vertelt hem dat zijn oom Ronnie zelfmoord heeft gepleegd. Eminem valt in een heel diep zwart gat. Hij blijft hele dagen op zijn kamer, eet slecht, stopt met rappen en ziet het niet meer zitten. Marshall denkt steeds dat als hij naar Ronnie gebeld zou hebben, hij dan geen zelfmoord zou hebben gepleegd.In maart van het jaar 1995 verteld Kim aan Marshall dat ze zwanger van hem is. Op eerste kerstdag in 1995 wordt Eminems dochter Haillie Jade geboren. Eminem belooft een goede vader te zijn voor Haillie en niet het voorbeeld van zijn eigen vader te volgen.

Door de geboorte van zijn dochtertje is Eminem weer wakker geschud en begint hij weer met rappen. Hij eist een plek voor zichzelf op in het Underground Rap Circuit. In 1996 vraagt een kleine platenmaatschappij of Eminem een plaat wilt opnemen voor hun. Hij neemt het aanbod aan en nog hetzelfde jaar komt zijn album ‘Infinite’uit. Dit album flopt al snel. Het brengt amper geld op en het is nauwelijks op een radiostation te horen. Hierdoor zijn Kim, Haillie en Eminem al snel genoodzaakt om hun appartement te verlaten. Kim en Haillie trekken in bij Kim haar ouders. Eminem is daar niet welkom omdat de ouders van Kim denken dat hij een loser is zonder toekomst. Hij mag zelfs zijn dochter niet meer zien.In december 1996 neemt Eminem een overdosis. Hij heeft veel geluk en overleeft het maar net. Eminem is het zat om steeds als een loser beschouwd te worden. Daarom besluit hij om mensen te gaan dissen in zijn muziek.In 1997 wordt ‘The real Slim Shady’ geboren. Eminem gaat verder met het schrijven van raps waar vooral het woord ‘fuck’ in voorkomt. Eminem zegt dat Slim Shady zijn donkere alter ego is. Na tien lange en moeilijke maanden wordt Eminem uitgenodigd voor het grootste hiphop-evenement in Amerika. En op 24 oktober 1997 wordt hij uitgenodigd voor ‘The 1997 Rap Olympics’ in Los Angeles.Na zes rondes bereikt Eminem de finale samen met de rapper Juice. Helaas verliest hij deze battle. Ondanks zijn tweede plaats wordt Eminem toch gecontracteerd bij de platenmaatschappij Aftermath Records, waarvan de bekende rap producer, MC en badboy Dr. Dre eigenaar van is. Binnen een week tijd begint Eminem met het schrijven van nieuwe nummers en het opnemen van liedjes voor zijn nieuwe album.Op 23 februari 1999 komt het album ‘The real Slim Shady LP’ uit. De cd komt de Bill Board al gelijk binnen op nummer 2. Het album wordt multi-platina en in september 1999 geeft Interscope Records Eminem zijn eigen platenlabel: Shady Records. Eminem contracteerd al snel zijn vriendengroep uit het plaatsje Detroit, D-12. Eminem en Kim hertrouwen en Eminem koopt een villa voor hem en zijn gezin.In april 1999 heeft Eminem een interview met het blad ‘Rolling Stone’ waarin hij praat over zijn moeilijke jeugd. Al snel sleept zijn moeder hem voor de rechter en eist ze tien miljoen van hem omdat hij haar beledigt heeft in het interview. Ze beweert dat Eminem helemaal niet zo’n slechte jeugd heeft gehad.In november 1999 duikt Eminem weer de studio in om een nieuw album te maken. Op 23 maart 2000 komt het album ‘Mathers LP’ uit. Uiteraard is het weer een groot succes. Hierna maakt hij nog een album met D-12 dat in 2001 uitkomt.In het jaar 2002 is hij bezig met zijn eigen film, ‘8 mile’ genaamd. Deze film gaat over zijn moeilijke jeugd. Op 28 mei, datzelfde jaar, komt zijn nieuwste album ‘The Eminem Show’ uit. En ook dit album is een immens groot succes voor de rapper.


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

bij de 6de alinea staat eminem was een echte rapster moe raper zijn

14 jaar geleden

J.

J.

nee hij was een rap "ster"

5 jaar geleden

K.

K.

Echt goed dude. Heeft me echt geholpen tijdens me werkstuk Hip-Hop
wou een stukje schrijven over echt een van m'n fav rappers, daarbij heeft dit me echt geholpen heel fijn te lezen door de alinea's

9 jaar geleden

A.

A.

Is nou ongeveer heel de tekst gekopieerd uit http://users.telenet.be/sintgillis/biografie%20eminem.htm ?

4 jaar geleden

S.

S.

Veel spelfouten.

2 jaar geleden