Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Johannes Vermeer

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Biografie door een scholier
  • Klas onbekend | 278 woorden
  • 5 februari 2002
  • 349 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
349 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Johannes Vermeer Johannes werd op 31 oktober in 1632 in Delft geboren. Zijn vrouw heette Catharina Vermeer Bolnes, ze trouwden op 5 april 1653 en ze kregen in het totaal 11 kinderen, in 20 jaar. In 1653 werd hij voor het eerst een meester schilder genoemd. Hij werd vooral bekent door zijn genre stukken waarin de problemen van het licht op geheel eigen wijze beschilderd zijn. Ook schilderde hij de stilte op eigen wijze. Het kenmerkende van zijn schilderkunst is z’n enorme vakmanschap, realisme en oog voor detail. Hij schilderde nooit fantasie, maar vooral de dagelijkse dingen, zoals het dorp waarin hij leefde en de vrouwen. Hij schilderde nooit meer dan twee of drie personen op een schilderij. Hij werd pas bekent eind 19de eeuw. Hij was samen met Rembrandt van Rijn en Frans Hals de grootste Nederlandse schilders uit de 17de eeuw. Hij kon van zijn schilderijen niet leven, dus had hij daarnaast nog een winkel met schilders benodigdheden. Hij stierf op 43 jarige leeftijd op 15 december in 1675 in Delft. Toen Johannes stierf hadden zijn schilderijen nog weinig waarde. Zijn schilderijen brachten toen evenveel op als een jurk of een kostuum in die tijd. Hij liet na zijn dood maar 30 tot 40 schilderijen na. Uiteindelijk is hij gestorven in grote armoede en heeft zijn vrouw zijn schilderijen en andere bezittingen moeten verkopen. - Zou je deze persoon een standbeeld gunnen? Ik vind dat Vermeer wel een standbeeld verdient omdat niet veel mensen, en zeker uit die tijd, met zoveel realisme konden schilderen als Johannes. In deze tijd zou hij niet echt bijzonder meer zijn omdat er nu zoveel andere dingen zijn zoals bijvoorbeeld foto’s. Bronvermelding: -De wereld van Vermeer door Hans Koningsberger. -De encyclopedie.

REACTIES

T.

T.

Hallo, zag een leuke biografie over Vermeer.

Ik heb alleen een tip. Vanaf volgende week staat een nieuwe startpagina over johannes vermeer online, met waarschijnlijk de meest complete verzameling informatie over Vermeer op het internet. Misschien handig om te noemen in het werkstuk?

http://johannes-vermeer.startpagina.nl

succes

Taco

15 jaar geleden

P.

P.

de helft van wat hier in staat is niet waar

11 jaar geleden

A.

A.

hij kreeg 15 kinderen

10 jaar geleden

Y.

Y.

bekent?

7 jaar geleden

J.

J.

cool

7 jaar geleden

O.

O.

slecht en de helft is niet waar downn

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.