Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 3 minuutjes.

 


Naar de vragenlijst


ADVERTENTIE
Open Avond = ontdekken of jij hier past Leren is keuzes maken. Continu blijven zoeken, twijfelen, vallen en opstaan. Dát leren, dat leer je bij Hogeschool Inholland. Tijdens onze Open Avond op woensdag 30 oktober staan onze studenten en docenten klaar om al je vragen te beantwoorden. Kom langs en ontdek of jij hier past.

Meer info!
Joanne Kathleen Rowling is geboren in Edinburgh en wilde altijd al schrijfster worden. Ze schreef haar eerste boek toen ze zes jaar was maar maakte het nooit af. Ze ging naar school in Chepstow, Monmouthshire. Ze studeerde Frans en Duits en werd toen lerares Frans. In haar vrije tijd schreef ze nog steeds.
Toen Joanne K. Rowling in een trein zat, die vertraging had, is ze zomaar op Harry Potter gekomen. Ze is vijf jaar bezig geweest om spullen te verzamelen over magie. Ze begon met het schrijven van het eerste Harry Potter boek in 1990, het was in 1995 klaar. Pas in 1997 vond ze een uitgever die het boek wilde publiceren. Bij het schrijven van het eerste boek wist ze al hoe de serie van zeven delen zou aflopen, want het laatste hoofdstuk had ze al klaar. Ze is nu erg rijk geworden van de boeken en pas heeft ze een huis gekocht van zeven miljoen gulden! Joanne K. Rowling is gescheiden. Ze is 34 jaar en haar dochter heet Jessica.
Joanne K. Rowling heeft al heel veel prijzen gewonnen met haar Harry Potter boeken. In Engeland zijn twee miljoen exemplaren verkocht. In Amerika 5 miljoen en over de hele wereld al 13 miljoen! Van alle lezers is 10% volwassen. De boeken zijn inmiddels in 30 talen vertaald!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

W.

W.

Ik vind het heel goed gedaan bangelijk.
Nu weten we meer overJ.K.Rowling en dat is cool!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

15 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

H.

H.

echt goed het helpt goed nu heb ik een 9.5 door jou dankje

16 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

T.

T.

he freak
bedankt hé was erg relax heb een 8.5 er voor bedeankt

Toon

17 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast