Eminem

Beoordeling 3.4
Foto van een scholier
  • Biografie door een scholier
  • Klas onbekend | 776 woorden
  • 10 oktober 2001
  • 609 keer beoordeeld
Cijfer 3.4
609 keer beoordeeld

Persoon
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

WIE IS EMINEM?
Eminem is een schokkende rapper die onder de tatoeages zit. Hij is blond, en in zijn clips scheldt hij iedereen (vooral popzangeressen als Britney Spears en Christina Aguilera) de huid vol. Hij is een groot liefhebber van drugs als paddo’s. De naam Eminem komt van de initialen van Marshall Mathers, de echte naam van de rapper.

ZIJN VERLEDEN EN CARRIËRE:
Marshall Bruce Mathers III werd geboren op 17 oktober 1972 in Kansas City. Zijn vader heeft hij nooit gekend (die ging er vandoor toen hij vijf maanden oud was). Hij werd opgevoed door zijn moeder.
Tijdens zijn kinderjaren woonde hij afwisselend in Missouri en Kansas. Toen hij twaalf jaar was, verhuisde het gezin naar een overwegend zwarte wijk in Detroit. Daar raakte hij geïnteresseerd in de rapmuziek.
In zijn tienerjaren was hij al een moeilijk persoon. Hij wisselde vaak van school, waardoor het moeilijk was om vrienden te krijgen. Ook kwam hij vaak in de problemen.
Rap was daarom heel belangrijk voor hem, het was een soort uitlaatklep. Rappen tegen en met zijn schoolgenoten bracht toch nog verlichting in het moeilijke bestaan van Eminem. Op zijn veertiende schreef hij zijn eerste stukjes. Vanaf dat moment heette hij Eminem. Hij werd van school gestuurd en kreeg een aantal full-time baantjes. Hij verdiende niet meer dan het minimumloon. Toch bleef hij geobsedeerd door de rap en probeerde zijn muzikale talenten te gebruiken.

Hij begon met optredens in de regio van Detroit. In het begin was dat moeilijk. Het zwarte publiek was niet gewend aan een blanke rapper. In die periode raakte hij betrokken bij een jeugdbende. Hierdoor kwam hij regelmatig met de politie in aanraking.

In 1993 kreeg hij wat meer bekendheid door mee te doen aan talentenjachten in Detroit en omgeving. Er waren toch nog steeds mensen die het niets vonden, een blonde rapper. Toch was er een van de juryleden, Dr. Dre (zelf een donkere rapper), die belangstelling toonde voor Eminem en die hem onder zijn hoede nam (hij is mede verantwoordelijk voor het grote succes van Eminem).

In 1995 komt zijn debuutalbum “Infinitif” in de VS op de markt. Hij moest iets verdienen, omdat hij en zijn vriendin Kimberley een dochtertje (Hailie) kregen. Zijn album had weinig succes. Dat had ook weer invloed op zijn relatie met Kimberley. Ze gingen tien jaar met elkaar om en iedere keer was het aan-uit, aan-uit. Inmiddels zijn ze gescheiden.
Één van zijn tatoeages heeft het opschrift: ROT IN PIECES. Deze tatoe heeft hij laten zetten na een ruzie met Kimberley. Zo vertelde hij dat er tijden waren dat hij zijn vrouw wilde vermoorden, maar dat hij dat niet deed omdat zij de moeder is van zijn prachtige dochtertje.
Van 1996 tot 1998 heeft Eminem in een familierestaurant gewerkt, omdat het album “Infinitif” hem weinig opleverde.

In 1998 ging het beter met hem en kon hij stoppen met dit werk. Dr. Dre haalde hem bij Aftermath Record Label. Daar begonnen ze met de opnames voor een nieuw album “Slim Shady LP”, die dat zelfde jaar uitkwam en een groot succes werd.
De eerste echte singel “My Name Is”, werd een grote hit in de VS, maar ook in Europa en de rest van de wereld. Dit was tevens het moment dat ouders het niet goed vonden (vooral in de VS) dat kinderen naar dit soort muziek gingen luisteren.

In 1999 is de Eminem Mania losgebarsten. In dit jaar begon hij met de opnames van een nieuw album, genaamd “The Marshall Mathers LP”. Ook vandaag de dag zorgt hij nog steeds voor sensatie, zowel op muziek als in het rechtszaken gedoe.

Zijn hele levensloop is verwerkt in zijn CD’s, met name de “negatieve” kanten van zijn bestaan. Door de muziek leert hij zijn woede en frustratie te uiten. Hij vecht om te ontsnappen aan zijn trieste omstandigheden. Dit komt duidelijk naar voren in zijn muziek, maar ook in zijn optredens.
De fantastische verkoop van zijn vorige album (The Slim Shady LP) en de ruzies met Kimberley vormen de basis van Eminem. Bekende namen als Christopher Lee, Gianni Versace, Christina Aguilera, Britney Spears en Jennifer Lopez komen bij de club van slachtoffers van de scherpe songteksten van Eminem. Het nieuwe album (The Marshall Mathers LP) vliegt met grote snelheid uit de CD winkels. Goed voor de rapper, want met de vele advocatenkosten zal hij het geld goed kunnen gebruiken.

MIJN CONCLUSIE:
Eminem is een goede rapper, maar door zijn grove teksten en zijn rare manier van optreden (ook tijdens interviews) weet hij veel vijanden te creëren.
Hij is erg populair onder een groot deel van de jeugd, maar ouderen moeten helemaal niets van hem weten.
Eminem is een zeer omstreden artiest.

REACTIES

S.

S.

eminem was 14 maanden toen zijn moeder hem van zijn vader weg nam zonder de vader erover te informeren. hij leefde afwisselend in Missouri en Michigan. zijn album infinite kwam niet uit in 1995 maar in 1996. hij was niet geboren in kansas maar st joseph.

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.