Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen
Alle literatuurprijzen

Veiligheid

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 5e klas havo | 387 woorden
  • 20 april 2004
  • 157 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.4
  • 157 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!
Er wordt steeds gevraagd naar meer veiligheid

Met veiligheid hebben we elke dag te maken. Thuis, op straat, op de autoweg, op internet, in de winkel, enz. Het gevoel van veiligheid is ons heel wat waard. Er wordt continu aan gewerkt om onze maatschappij zo veilig mogelijk te houden, zoals door de gemeente, politie, brandweer, woningcorporaties, kleine en grote winkelbedrijven, enz. Voor meer veiligheid kan de overheid meer politie op straat inzetten zodat er minder criminaliteit plaatsvindt. Maar wat zijn de voordelen en nadelen van meer politie op straat inzetten?

Ten eerste, door meer politie op straat te zetten voelt men zich overal veiliger. Het weten dat op straat meer toezicht is, levert meer veiligheidsgevoel op. Want men weet dat er overal politie is en weet dat men ze op elk moment snel kan bereiken.

Ten tweede wordt de criminaliteit minder. Want de crimineel weet dan dat er overal politie is en durft daarom niet een criminaliteit te plegen. Door meer politie op straat in te zetten wordt ook het vandalisme minder.
Meer politie op straat inzetten heeft ook nadelen. Ten eerste kost het veel geld van de overheid. Doordat het meer geld kost moet de overheid bezuinigen. Door bezuiniging gaan de burgers er op achteruit. Veelal kort de overheid in op de gezondheidszorg, zoals bijzondere ziekten. Burgers moeten zelf meer betalen, de overheid dekt minder. Een goed voorbeeld hiervan is het ziekenfonds.
Bovendien zouden de belastingen kunnen worden verhoogd, hierdoor gaat de koopkracht van de burgers erop achteruit. Hierdoor wordt de economie aangetast. Zo ontstaat er meer werkloosheid. Meer werkloosheid kost de overheid meer geld.
Het hoort niet alleen op straat veilig te zijn, maar overal. Er zijn ook situaties waarbij men zich niet veilig voelt. Genetisch manipuleerde etenswaren bijvoorbeeld vormen ook een bedreiging voor de mens. Ook via internet worden de jongeren mishandeld. Jonge meisjes spreken af met onbekenden die ze via internet hebben leren kennen. Ze spreken op een rustige plek af met onbekenden. Dat soort zaken leveren ook een onveilig gevoel voor de mensen die afspreken met onbekenden. Maar daar kan de politie niet veel aan doen.

Meer politie op straat inzetten heeft zowel voordelen als nadelen. Het kost wel veel geld van de overheid. Maar naar mijn mening moet de overheid meer blauw op straat inzetten, want veiligheid is belangrijker dan geld.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.