Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Vandalisme

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • vmbo | 266 woorden
  • 5 februari 2007
  • 19 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
19 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Betoog over de aanpak van Vandalisme. Onder vandalisme verstaan wij het opzettelijk vernielen van andermans bezit
Het gebeurt vaak uit verveling, omdat de daders niets beters kunnen verzinnen om te doen. Bovendien vinden de meeste jongeren het plegen van vandalisme erg spannend omdat ze weten dat ze iets doen dat niet is toegestaan. Vaak steken ze prullenbakken in brand, gooien ze stenen door ruiten of spuiten ze van alles onder met graffiti. Ze worden niet zo snel gepakt en zullen daardoor ook niet uit zichzelf stoppen. Ik zie het vooral ‘s avonds op straat gebeuren bijv. Muren onderspuiten, prullenbakken vernielen enz. Ik denk zelf dat je al ver komt als je meer politie op straat laat lopen. Niet alleen bij vandalisme maar ook bij andere dingen zoals winkeldiefstallen zullen de agenten dan eerder te plekken zijn. Het lijkt mij ook goed werken als er leuke dingen in hun omgeving worden georganiseerd voor jongeren zodat ze niet de hele dag op straat rond slenteren. Want dan zijn ze bezig en gaan ze zich niet vervelen en dan vandalisme plegen. Wel vind ik het goed dat men probeert vandalen te straffen door gebruik te maken van hun schuldgevoel en schaamte. Ook moeten ze de schade die ze hebben gemaakt zelf herstellen, het liefst voor iedereen zichtbaar. Dat vind ik wel een goede oplossing omdat zo ook toekomstig vandalen op andere gedachten kunnen worden gebracht. Uiteindelijk zal vandalisme waarschijnlijk altijd wel een probleem blijven vormen. Maar je kunt het wel zo veel mogelijk verminderen door bijv. Als regering meer geld te besteden aan activiteiten voor jongeren in hun omgeving.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.