Examenkandidaten gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

Tv, module 8, opdracht 9

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 4e klas vwo | 347 woorden
  • 29 juni 2004
  • 7 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
7 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Dit zijn de 5 irritantste type leraren

Die ene docent die altijd met een koffieadem over je heen hangt tijdens de uitleg van een lastige wiskundeformule of de veel te jolige gymnast: sommige leraren lijken meer op karakters uit een sitcom dan op echte docenten. En de irritantste? Dat zijn deze 5 types 👇

Bekijk ze hier
Module 8. Opdr. 9 Back to basic! Het is ’s avonds acht uur. Je zit gezellig voor de televisie. Alhoewel ‘gezellig’? Vader heeft de afstandsbediening in zijn hand en zapt als een zombie van zender naar zender. Moeder is geïrriteerd: ‘Hou toch eens op met dat gezap! Je ziet niet eens waar die programma’s over gaan!’ Vader wil naar het journaal kijken, moeder naar een woonprogramma en de kinderen naar tekenfilms. En zo ontstaat een ruzie over de afstandbediening. Stel je nu eens voor.. De televisie is de deur uit. Gezellig zitten jullie rond de tafel te praten of jullie spelen een gezelschapsspel. Er zijn geen irritaties over de afstandsbediening of welke programma’s je gaat kijken. Heerlijk… Waarom geen tv-loze week? Ten eerste is een televisie niet goed voor de sociale contacten. Het hele gezin zit gebiologeerd naar de tv te kijken. Over problemen en bezigheden wordt niet meer gepraat. Ook in de vriendenkring speelt tv een grote rol. Er wordt over gesproken en men houdt rekening met de tijden van tv-programma’s bij het maken van afspraken, want ‘Om acht uur kan ik n iet, want ik moet ‘Goede Tijden’ zien.’ Ook kan televisie gevaarlijk zijn. Het is nooit feitelijk bewezen dat mensen de realiteit voor een ‘televisie-werkelijkheid’ verwisselen. Deze theorie lijkt mij echter wel aannemelijk. Logisch dat het geweld toeneemt, als kinderen dagelijks naar Pokémon-gevechten op tv kijken. Nu spelen ze het nog na op school. Het lijkt nog heel erg onschuldig van ‘Pieuw, jij bent dood!’, maar het gaat van kwaad tot erger. Televisiekijken is ook niet gezond. De verleiding is immers groter een groot glas cola te pakken met een zak chips onder het televisiekijken, dan bij een goed gesprek. En bij een marathon van 24 uur tv-kijken is nog nooit iemand een kilo afgevallen. Zonder televisie kom je eerder in beweging. Kortom, een tv-loze week biedt eigenlijk alleen maar voordelen. Onze vooruoders hadden toch ook geen televisie en zij waren toch ook gelukkig? Let’s go back to basic! Want, kom op mensen... We kúnnen toch nog wel zonder tv?

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.