Stelling: Suikerfeest nationaal feestdag.
In een multiculturele samenleving zoals in Nederland moeten alle mensen elkaars normen en waarden respecteren, nietwaar?
De Moslims in Nederland hebben te maken met de Nederlandse (religieuze)feestdagen. In deze feestdagen, feesten wij gezamenlijk. Doordat wij, Moslims, ook feest hebben op de Nederlandse feestdagen, horen wij, door middel van wederzijdse respect, ook feestdag te krijgen die wij gezamenlijk kunnen vieren zonder dat je door je werk of school in de knel komt. In de Nederlandse samenleving wonen mensen met verschillende religieuze achtergronden. En er worden verscheidene feestdagen gehouden zoals Pinksteren,Kerstmis enzovoorts. Naar mijn inziens kunnen wij, de Nederlandse maatschappij, onze wederzijdse respect tonen door een Islamitische feestdag, zoals Suikerfeest, in te voeren als een nationaal feestdag. Het Suikerfeest is een islamitisch feest en vind plaats na de ramadan. Dit wordt afgesloten met het suikerfeest, een dag als soort beloning voor het vasten in de Islamitische vastenmaand Ramadan. De start van een betere samenleving tussen de verscheidene groeperingen in het land. De opening van culturen…Daar staat de multiculturele maatschappij voor dat Nederland immers verdiend heeft.
Het aantal moslims is in Nederland best hoog als je het vergelijkt met ander groeperingen, hedendaags wel meer dan 1 miljoen. Dat is best veel als er in Nederland 16 miljoen mensen wonen. Daarmee vormen de Moslims de grootste groep gelovigen na Christendom in Nederland. Daarom is het belangrijk voor de niet-moslims om meer over Islam te leren kennen want, ”Islamfobie in Nederland heviger dan elders, “ volgens een onderzoek die TNS NIPO deed. Één van de belangrijkste reden is dat de niet-moslims niets of weinig weten over Islam ondanks de aandacht in de media. Ook hebben de niet-moslim negatieve vooroordelen over Islam terwijl ze gewoon gerust aan een Moslim kunnen vragen. Dus de kloof tussen moslims en niet-moslim is groot en om het kleiner te maken moeten we wederzijds respect hebben en niet bang voor elkaar zijn. De moslims vormen een groot deel van de Nederlandse bevolking en hebben daarom ook recht om hun eigen feestdag gezamenlijk te vieren. De Christenen mogen dit per slot van rekening ook. Tegenwoordig moeten moslims suikerfeest vieren na hun werk of school, wat beetje in de knel komt. Ook moeten ze toestemming vragen dat vaak goed afloopt maar er zijn gevallen waarbij de werkgever de werknemer geen vrij wilt geven dat weer tegen de wet: Vrijheid van godsdienst is. Dat betekent dat Moslims er nooit een echt groot feest van kunnen maken en misschien niet eens om het een feest te noemen.
Waarom Moslims wel een nationaal feestdag en bijvoorbeeld Hindoes niet?
De groep Islamieten in ons land is vele malen groter dan om het even welke andere religieuze stroming en om die reden komen zij als eerste in aanmerking voor een nationale feestdag. De wet van de grote getallen gaat hier op. De huidige religieuze feestdagen zijn allen christelijk. Dat is geen reële afspiegeling van onze samenleving meer. Maar de overheid moet mensen niet verplichten tot het nationaal vieren van een religieus feest, maar moet slechts de mogelijkheid geven om het te vieren. Ook wordt er verwacht van Moslims dat zij zich aanpassen aan de Nederlandse cultuur. Wij leven per slot van rekening niet in Iran, maar in Nederland. En dat betekent wij leven volgens de Nederlandse cultuur en tradities. Hierop moeten Moslims zich aanpassen. Ten eerste aanpassen heeft niets met geloofsovertuiging te maken. De Nederlandse Christelijke cultuur is van huis uit en is aan het verminderen wat volgens onderzoek van CBS(Centraal Bureau voor de Statistiek) blijkt, is de huidige maatschappij minder Christelijk dan hij ooit geweest is.
Dus respect voor elkaars normen en waarden is kostbaar en heel belangrijk. De basis van respect is wederzijds begrip. Door wederzijdse begrip gaan de Moslims zich meer thuis voelen en zo wordt de angst en de kloof tussen de bevolkingsgroepen kleiner. Een manier om te tonen dat Nederlanders integratie serieus nemen,is door de invoering van nationaal Islamitische feest in te voeren.
Ik vind dat met deze stelling niemand achteruit gaat, maar juist vooruit, door in de toekomst te kunnen lopen hand in hand met andere religieuze stromingen in onze multiculturele Nederlandse samenleving. Samen leven, samen leren, samen vieren, samen vrij.
REACTIES
1 seconde geleden
een scholier
een scholier
Goed gedaan prachtig
7 maanden geleden
Antwoorden