Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Studeren op internet is goed

Beoordeling 4.6
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 5e klas havo | 576 woorden
  • 14 februari 2005
  • 21 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.6
  • 21 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!
Angela en Tomas studeren beiden rechten. Tomas gaat elke dag zeven uur opstaan om de trein halen zodat hij op tijd naar school kunt. Angela zit nog te slapen om zeven uur. Om 10 uur zit Tomas te luisteren naar een saaie uitleg van de docent die hij al kende, terwijl Angela nu pas opstaat om te ontbijten. Tussen de middag begint Angela pas de E-learning site in te loggen en studeren. ’s Avonds beginnen ze beiden an hun huiswerk. Angela en Tomas vergeten even wat de docenten tijdens de les tegen hun gezegd had. Angela ging gewoon inloggen, en kijkt de logboek van E-learning nog een keer, terwijl Tomas druk bezig is zijn boeken nog een keer door te zoeken wat de docent ook al weer gezegd had. Uiteindelijk zijn beiden geslaagd, terwijl Tomas eigenlijk meer moeite doet om te slagen dan Angela. Dat kwam door de voordelen van lesgeven op internet. Lesgeven op internet moet een standaard manier worden van lesgeven!
De belangrijkste voordeel van lesgeven op internet is flexibele lestijden. Zowel de student als de docent mogen zelf kiezen wanneer ze uitkomt. Het huiswerk en lesmaterialen wordt door de docent op Internet gezet, en de student kijkt wanneer hij toekomt even op internet of er al iets gezet had. Die zet dan het gemaakte huiswerk op internet zodat de docent kan controleren en het nagekeken werk aan de student teruggeven. Dit zorgt voor vele gamak.

Daarnaast hoef je niet te reizen voor studeren. Dat is vooral handig voor mensen die ver woont van een school. Vooral voor mensen die naar het buitenland moest studeren. Met internet is er geen afstand tussen twee plaatsen. Er kunnen direct contact met elkaar gemaakt worden. Er kunnen dan rustig thuis gestudeerd worden. Doordat je thuis kunt studeren kan een docent of student als hij of zij ziek werd, toch les kunt geven of krijgen.
Ook wordt door het lesgeven nog een voordeel. Namelijk dat het overal bereikbaar is. Als je bijvoorbeeld even bij iemand ging logeren, en degene bij wie je logeert een computer met internet aansluiting heeft, is het natuurlijk handig gewoon ook daar te kunnen studeren. Je hoeft dan niet al je boeken mee te nemen.
Een nadeel is dat je dan hele dag thuis zult gaan zitten om te studeren. Daardoor kom je gebrek aan enige bewegingen. Een manier om dat tegen te gaan is, dat je dan zelf kunt sporten.
Een andere nadeel is, dat als je geen internet hebt niet kunt gaan studeren. Dat is een beetje waar, maar ook dit kan wat aan gedaan worden. Er zijn bibliotheken waar je kunt internetten tegen betaling. Anders zijn er nog andere alternatieven, zoals cybercafe, bij een kennis of vrienden van je die wel een internetaansluiting heeft.
De grootste nadeel is, dat je niet weten wat ze aan het doen zijn. Er zijn scholen die via een soort chat programma les geven. Tijdens die lessen zijn er soms leerlingen van hun plaats weggegaan was, en dat kan de leraar niet controleren. Dit is niet tegen te doen. Ik vind dat als je geen belangstelling voor school hebt, dat je ondanks dat je op school zit niks kunt leren. Studeren is voor de studenten eigen best wil. Als je niet wil studeren, kan niemand je dan tegenhouden. De gevolgen moet je dan zelf mar dragen.
Eigenlijk is lesgeven op internet best een goed idee. Misschien komen er later meer van zulke scholen die dit methode doen...

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

L.

L.

ik vind het echt goet, alleen je spelling moet ietsje beter groetjezzzz

11 jaar geleden