Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Spijbelen: Legaal?!

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 4e klas havo | 467 woorden
  • 22 mei 2003
  • 42 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
42 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Spijbelen: Legaal!? Een les moeten volgen. Je kan net zogoed bij je vriendje thuis gaan zitten. Of dat nieuwe jasje gaan kopen. Iedere leerling kent dit wel: in een les zitten terwijl je wel wat beters hebt te doen. Je verveelt je. Je hebt namelijk geen extra uitleg meer nodig over dat ene onderwerp. Daarom ga je maar aan de persoon naast je vertellen wat je vanavond gaat doen. En wat je gisteren hebt gedaan. Dit tot irritatie van je leraar. Hij stuurt je eruit omdat je te veel zit te kletsen en geen aandacht hebt voor de les. Hiermee schiet zowel de leerling als de leraar niets mee op. Misschien dat het beter is dat de leerling zelf mag kiezen of hij een les wel of niet volgt… Als dit wordt ingevoerd zul je zien dat het ineens abnormaal rustig in de klas is. Niet alleen omdat de helft van de klas er niet is, maar ook omdat er eigenlijk alleen maar mensen in het klaslokaal zitten die de les blijkbaar wel zinvol vinden. Ze zijn dus gemotiveerd om wel iets te leren in de klas en dat betekent dat ze niet echt zullen klieren. Dit is natuurlijk erg fijn voor de leraar. De lesstof kan ook sneller behandeld worden waardoor er meer leuke dingen kunnen worden gedaan. Ook zullen de leerlingen een persoonlijkere uitleg krijgen en hierdoor gaan hun cijfers omhoog! Maar de leerling die niet naar school gaat? Hebben scholieren wel genoeg zelfdiscipline om te zelf te kunnen bepalen of ze wel of niet naar school gaan? Er zullen leerlingen helemaal niet meer naar school gaan omdat ze gewoon geen zin hebben. Is het dus wel goed om spijbelen ‘legaal’ te maken? Als de scholieren zelf mogen kiezen zullen ze waarschijnlijk achter gaan lopen met bepaalde dingen of zelfs helemaal niet hun schooldiploma halen. Dit is waarschijnlijk allemaal waar dus daarom denk ik dat je hierin een middenweg moet creëren. Ik denk dat het een goed idee is om scholieren te verplichten om van elk vak minstens 1 uur les in de week te volgen. Ook zal elke leraar van tevoren een schema moeten maken waarin precies staat welke lesstof hij in een bepaalde tijd zal behandelen zodat iedere scholier weet wanneer hij of zij wat af moet hebben. Als je iets moet inleveren staat dit ook in dit schema. En elke repetitie is natuurlijk tijdens een verplicht uur. Als een leerling niet genoeg doet zal hij of zij gewoon [maximaal] een jaar langer moeten doen over een opleiding. Maar dit is ook al het geval in het huidige systeem. Dus de leerling kan in een bepaald opzicht wel zelf beslissen welke lessen hij zij wil volgen. Maar door de vrijheid daarin iets te verkleinen is de kans op slagen van dit plan groot.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.