Second Life kan gelukkig maken

Beoordeling 4
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 4e klas havo | 444 woorden
  • 2 november 2009
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 4
4 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Maak jij weleens gebruik van de achteraf betalen-optie bij een webshop?

Voor veel jongeren is het de normaalste zaak van de wereld, maar het kan ook risico’s met zich meebrengen. Zo belandde Maura in de schulden: 'Wat begon met achteraf betalen eindigde met een schuld van zo’n 3.000 euro.'

Lees nu het interview
Betoog Second Life kan gelukkig maken

Second Life is een spel waarbij je in een virtuele wereld stapt. Hier kun je alles doen wat je in het echte leven ook kunt. Maar het enige verschil is dat je geen honger, kou of pijn hebt. En tevens kun je ook mooi, jong en slank zijn. Alles kan er wat er in het dagelijks leven ook kan, en misschien zelfs meer. En zelfs heel erg bijzonder, je kunt er echt geld mee verdienen. Er is een vrouw die kan door Second Life tentoonstellingen over de hele wereld bijwonen. Terwijl ze dat nu ze een zoontje van 5 heeft niet meer naar toe kan reizen. Voor veel mensen is het misschien wel een handige oplossing. Mijn standpunt is dat Second Life kan gelukkig maken.

Ten eerste kan Second Life dienen als middel om tentoonstelling, concerten, colleges bij te wonen die je anders niet zou kunnen bijwonen vanwege de persoonlijke situatie. Het is bij Second Life mogelijk om een concert bij te wonen en naar een tentoonstelling te gaan of een college te volgen. Dus stel dat je bijvoorbeeld door lichamelijke reden niet meer kunt reizen en je wel contact wil houden met mensen uit bijv. de communicatiewereld kun jij daar Second Life voor gebruiken.


Ten tweede is Second Life zeer leerzaam. Net als in het echte leven ben je altijd aan het leren. Op Second Life stop je niet met leren. Dat kan heel handig zijn. Er is zelfs een meisje op Second Life geslaagd voor haar opleiding. En zelfs een geldig diploma heeft en dus nu mag gaan werken. Er zijn dus mensen die gaan op Second Life omdat ze daar kunnen leren en niet meer naar school kunnen.

Als laatste kun je met Second Life echt geld verdienen. Door bijvoorbeeld een reisbureau op te starten. Of een makelaarsbedrijf. Er zijn mensen die niet weten wat ze allemaal op Second Life kunnen doen. Die gaan dan naar een reisbureau op Second Life, en vragen wat ze waar allemaal kunnen doen. En betalen daarvoor. Er zijn ook mensen die op Second Life een huis kopen zodat ze hun vrienden kunnen ontvangen. Er zijn gewoon mensen die er zoveel mee verdienen dat ze niet meer hoeven te werken.

Daar staat tegen dat Second Life heel erg verslavend kan zijn en dus levens kan verpesten. Maar ondanks dat Second Life verslavend kan zijn, zijn de meeste mensen die het spel spelen er over eens dat de kans dat dit spel verslavend kan zijn heel erg klein is, omdat er geen doel in zit dat je moet halen. De mensen die dit spelen kunnen na een uurtje gewoon met Second Life stoppen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.