Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Roken

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 3e klas vwo | 298 woorden
  • 20 april 2004
  • 33 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
33 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Afhankelijk van roken? Liever niet! Tegenwoordig wordt overal gerookt dit vind ik een slechte zaak. Dat ik tegen roken ben komt misschien doordat mij van jongs af aan is aangepraat dat roken slecht en dom is. Ik betrap mezelf er regelmatig op dat ik af knap op rokers. Aan roken zijn veel gevolgen verbonden op korte en op lange termijn. Op korte termijn gaat je conditie achteruit en je krijgt een walm van rook achter je aan. De gevolgen op lange termijn zijn echter erger. Door de nicotine worden de bloedvaten nauwer vervolgens moet het hart harder werken om het bloed rond te pompen en dit verhoogd de kans op een hartkwaal. In de sigaret zit teer dit adem je in, bij mensen die lang gerookt hebben zitten hun longen vol teer omdat het teer aan de haarvaten in je longen blijft kleven. Ook blijkt uit onderzoek dat mannen agressiever worden van nicotine en de mobiliteit van de spermacellen verminderd. Vrouwen worden juist rustiger van nicotine maar hun huid, haar en gebit verslechterd. Roken is een verslaving waar je moeilijk van af kunt komen. Als je toch aan roken bent begonnen en je wilt er vanaf zul je doorzettingsvermogen moeten hebben, er zijn tegenwoordig ook allerlei middeltjes op de markt, nicotinepleisters bijvoorbeeld. Ik ben van mening dat iedereen kan stoppen als je maar wilt. Elk jaar wordt de tabak weer duurder, in de hoop dat meer mensen stoppen met roken. Een pakje sigaretten kost ongeveer €4,50 iemand die 2 pakjes per dag rookt kost dit per jaar zo’n €3285,- hiervan zou je ook een vakantie kunnen boeken. Ondanks de ontspanning die roken voor sommige mensen brengt ben ik tegen roken. Voor mij zitten er alleen maar nadelen aan, denk maar aan alle gevolgen en de kosten van het roken

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.