Samen met onze partner #UseTheNews doen we onderzoek naar de Europese en Amerikaanse verkiezingen. Geef jouw mening en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed!

Reincarnatie

Beoordeling 4.3
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • Klas onbekend | 295 woorden
  • 8 mei 2002
  • 79 keer beoordeeld
Cijfer 4.3
79 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Durf jij de uitdaging aan?

Ben jij tussen de 17-30 jaar en wil je kennismaken met Defensie en een bijdrage leveren aan de samenleving? Tijdens de MDT Missie van het Ministerie van Defensie en Stichting TijdVoorActie zet je jezelf 80 uur in voor zelfontwikkeling, maatschappelijke impact én teamwork. Meer weten? 

Check de video
In sommige religies wordt geloofd dat een levend wezen na de dood niet helemaal vergaat, maar terugkomt als nieuw leven in een nieuw lichaam na een korte periode van rust na de dood. In het hindoe kastenstelsen is het zo, dat een mens uit de onderste kast (arm en nederig) na de dood als hij goed geleefd heeft in een hogere kast herboren kan worden. Als hij echter slecht geleefd heeft kan hij ook als dier in een nog lagere kast terechtkomen. Iemand die na vele levens in de hoogste kast (rijk en machtig) terecht is gekomen, kan als hij goed geleefd heeft en het dus verdiend heeft in de z.g.n. Nirvana beeindigen. Dit is het paradijs. Dit is een aantrekkelijke gedachte, omdat mensen over het algemeen liever geloven dat het leven niet ophoudt na de dood, maar doorgaat. Het lijkt me ook minder pijnlijk omdat je zo iemand na de dood zo ook niet echt verliest en je hebt dus ook minder medelijden met een dode omdat die toch niet echt weg is. Ik geloof niet in reincarnatie, maar ook niet in de hemel of in de hel. Ik geloof dat je na de dood gewoon weg bent, dat je niet meer bestaat en dat er niks speciaals met je ziel gebeurt. Veel mensen vinden dit heel pessimistisch klinken, maar het is volgens mij eigenlijk een aansporing om je leven (je enige leven dus) goed en met veel plezier door te brengen zonder te moeten denken aan de hel of een lagere kast, waarin je anders eventueel in terecht zou kunnen komen. Ik vind het kortom niet een lekker gevoel om te leven met een soort angst voor het hiernamaals, dus ik geloof niet in reincarnatie, het hele kastenstelsel, hel of paradijs.

REACTIES

B.

B.

BRUGGER! wat een geweldig werkstuk

21 jaar geleden

G.

G.

Het is een mooi werkstuk alleen een beetje kort vind ik.
daarom wilde ik je graag vragen waar je al die informatie vandaan hebt.

alvast bedankt

Guido

20 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.