Plastische chirurgie

Beoordeling 4.6
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 2e klas vwo | 317 woorden
  • 11 november 2009
  • 13 keer beoordeeld
Cijfer 4.6
13 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Maak jij weleens gebruik van de achteraf betalen-optie bij een webshop?

Voor veel jongeren is het de normaalste zaak van de wereld, maar het kan ook risico’s met zich meebrengen. Zo belandde Maura in de schulden: 'Wat begon met achteraf betalen eindigde met een schuld van zo’n 3.000 euro.'

Lees nu het interview
Alinea's
Alinea 1 : Plastische chirurgie zou altijd vergoed moeten worden door de verzekering.
Alinea 2 : Als plastische chirurgie niet vergoed wordt door de verzekering, kunnen arme mensen het niet krijgen.
Alinea 3 : Mensen worden er zelfverzekerd en gelukkig van.
Alinea 4 : Sommige dingen kunnen alleen verholpen worden met plastische chirurgie.
Alinea 5 : Als plastische chirurgie betaald zou worden door de verzekering zou iedereen gelukkig, mooi en zelfverzekerd kunnen zijn.

Plastische chirurgie betekent veel voor onze samenleving.
Laatst zag in op de televisie een programma over plastische chirurgie en welke resultaten ermee te bereiken zijn. Deze zijn werkelijk verbluffend. Mensen worden er mooier, zelfverzekerder en zelfs gelukkiger van. Het vervelende is dat de armere mensen dit soort operaties niet kunnen betalen, daarom vind ik dat plastische chirurgie in alle gevallen betaald moet worden door de verzekering.

Als dit niet het geval is, kunnen arme mensen dus geen plastische chirurgie krijgen. Dat zou erg vervelend zijn, want arme mensen hebben meestal al minder dan de rest . Als ze dan ook al geen mooi uiterlijk kunnen hebben, worden ze nog ongelukkiger dan dat ze al zijn.
Bovendien worden mensen van plastische chirurgie gelukkig en zelfverzekerd van. Je ziet als mensen plastische chirurgie hebben gehad, dat ze zich dan gelukkiger voelen en veel meer zelfvertrouwen hebben. En ze zijn er ook nog eens mooier van geworden. Dit zal hun verder helpen om een gelukkig leven te kunnen leiden.
Niet alleen worden mensen van plastische chirurgie mooier, maar soms is het ook nodig om bij bijvoorbeeld ongelukken dingen weer recht te zetten en wonden netjes dicht te maken. Met dit argument wordt nog duidelijker dat plastische chirurgie toch wel degelijk iets belangrijks is.
Plastische chirurgie moet dus vergoed worden door de verzekering, omdat arme mensen het anders niet kunnen krijgen, omdat mensen er zelfverzekerd en gelukkig van worden en omdat sommige dingen zonder plastische chirurgie niet verholpen kunnen worden. Dus: verzekeringen, jullie weten wat je te doen staat!

REACTIES

S.

S.

heee,
je argumenten zijn opzich wel goed alleen dat met ongelukken en chirurgie dat word volgens mij al vergoed.
maar cosmetische (dus schoonheid) chirurgie word niet vergoed.

groetjes Stephanie

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.