Over zo'n 2 maanden zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Ben jij hier mee bezig of juist helemaal niet? Laat het ons weten en doe mee aan ons onderzoek (circa 5 min + kans op Bol.com tegoed!)

Meedoen

Pim Fortuyn for president?

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • Klas onbekend | 1184 woorden
  • 15 maart 2002
  • 264 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
264 keer beoordeeld

Persoon
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Iedereen weet het inmiddels wel. Pim Fortuyn, voormalig lijsttrekker van Leefbaar Nederland. Toen die tijd is hij door de partij uit die partij gezet door zijn racistische uitspraken. Hij heeft niet opgegeven en de 56 jaar oude man heeft een eigen partij opgericht; LIJST FORTUYN. Afgelopen dinsdag heeft mr. Fortuyn zijn boek met de belangrijkste punten van de landelijke verkiezingen uitgebracht en de boeken zijn nu (2 dagen later) bijna nergens meer te vinden. Is de man zo populair? Hoe zou Nederland eruit zien als deze man aan de macht kwam? Veel politici hebben zich al uitgelaten over Pim Fortuyn. D’66 heeft gedreigd met het boycotten als ze samen met Pim Fortuyn in een regering moeten zitten.
De lijsttrekker staat veel onder vuur en kreeg gister een hele kersentaart naar zijn hoofd toe. Hoe kan het dat hij zoveel mensen achter zich heeft staan?

Pim Fortuyn, met zijn eigen partij. In zijn boek heeft hij zich hevig uitgelaten over het optreden van paars de afgelopen 8 jaar. “ Er klopt helemaal niks van”. Pim Fortuyn heeft als belangrijkste punt op zijn politieke agenda staan dat de veiligheid beter moet. Er moeten beter regels komen over bijvoorbeeld asielzoekers. Als de asielzoekers niet willen integreren word er geld van de uitkering ingetrokken. Belachelijk natuurlijk; asielzoekers komen hier niet voor niks. Als ze het land in komen dan wordt eerste bekeken of ze wel geldig hier zijn en of het noodzakelijk is dat ze in Nederland moeten blijven. Als ze een geldige, erkende reden hebben mogen ze blijven. Maar, als ze dan volledig moeten integreren kan ik dat niet begrijpen. Nederland is een tolerant land, en als je de Islam niet in zijn waarde laat hoor je zelf niet in dit land thuis.
Dan komt Pim Fortuyn met dit: “We laten alleen maar mensen toe uit Duitsland, Engeland, Frankrijk en Denemarken als daar wat ernstigs gebeurt." Onbegrijpelijk natuurlijk want daar zijn nooit oorlogen, daar zal niet zo snel wat mis gaan. Dat zijn goede welvarende landen. Als je die mensen toelaat in Nederland kan je beter mensen toelaten die hier heen moeten omdat ze vluchten. Dan breng je steun voor die mensen. Het komt erop neer dat Pim Fortuyn enkel racistische uitspraken heeft. Zeg nu zelf, als je artikel 1 uit de grondwet wil schrappen zit er wel een steekje los. Wie denkt hij wel dat hij is. Een grondwet wijzigen en dan ook niet de eerste de beste. Als dit wordt toegelaten dan wordt het een grote chaos in Nederland omdat het dan niet meer noodzakelijk is om tolerant te zijn. Zo ontstaan er ruzies onder jongeren enz.
Een vergelijkend iets als het wijzigen van de grondwet is: “Het VN - Vluchtelingenverdrag uit 1951 moet ernstig worden herzien en eventueel opgezegd”, een net zo intolerante uitspraak als hiervoor. Je moet jezelf wel heel machtig vinden om dit soort dingen te willen wijzigen of om deze dingen op te zeggen. Dan zit er iets niet goed.


Zo zijn er nog enkele andere uitspraken over het asielbeleid zoals;
 Geen open grenzen meer, iedereen die Nederland inkomt moet gecontroleerd worden.
 Iedereen die een uitkering heeft, moet Nederlands spreken; zoniet, dan moet men terug naar de schoolbanken.
 Er moet een gericht emancipatiebeleid komen voor vrouwen in achterstandswijken. Zo kan er een eind gemaakt worden aan de islamitische opvatting over de positie van de vrouw.

Behalve de veiligheid heeft Pim Fortuyn ook nog andere belangrijke punten op zijn agenda staan! Zorg en onderwijs. Het is algemeen bekend dat er een tekort is in de zorg sector en dat er te lange wachtlijsten zijn. Dhr. Fortuyn wil de wachtlijsten ernstig inkorten en wil dat er meer mensen in de zorg gaan werken. Mooie theorieën maar hoe is dit uit te voeren is de vraag die constant gevraagd word en Dhr. Fortuyn. Volgens Pim Fortuyn moeten mensen het weer leuk gaan vinden om weer te gaan werken in de zorg zei hij donderdag 14-03-02 in Netwerk. Het is niet mogelijk als mensen een operatie hebben van levensbelang om die vooraan te schuiven als er een wachtlijst is van een half jaar. Het is misschien wel mogelijk om dit door te zetten maar dan moet er geld in gestopt worden. En aangezien Dhr. Fortuyn hier geen geld in wil stoppen lijken dit alleen maar theorieën die toch niet uitvoerbaar zijn.
Ook wil hij in de toekomst de artsen zelf hun tarieven laten bepalen. Niet alles via vaste bedragen maar dat elke arts zelf mag weten hoeveel de behandeling kost! Je hoeft er geen geleerde voor te zijn om te snappen dat dit gewoon niet mogelijk is. Als er een financieel tekort is bij artsen, kunnen ze de behandelingen onbetaalbaar maken en dan zeggen mensen; ja, ik ga niet zoveel geld betalen, dan maar geen behandeling en dit kan ernstige gevolgen hebben.
Ook wil Fortuyn geen uitkeringen meer verstrekken alleen aan mensen die met geen mogelijkheid kunnen werken. Krankzinnig, als iemand een tijdelijke ziekte heeft een jaar of een half jaar, hoe moet hij of zij daar dan van gaan leven?

Een ander punt in het boek “de puinhopen van 8 jaar Paars” is het onderwijs. Het is voor iedereen wel duidelijk dat er de afgelopen paar jaar veel te doen is geweest om het studiehuis. Veel kritiek is er op het studiehuis geweest. Ikzelf vind overigens onterecht, de leerlingen worden geacht veel alleen te doen en veel leerstof zelf door te nemen, dat vind ik een goede voorbereiding voor de komende jaar studeren maar Pim Fortuyn roept meteen AFSCHRAFFEN het studiehuis. Rare opmerking weer. Er is veel onderzoek geweest naar het studiehuis maar om het af te schaffen dan moet je met hele goede argumenten komen. Iedereen weet dat het teveel is maar afschaffen is een foutieve oplossing.

Een helemaal fout agendapunt is het weghalen van de computers op de middelbare scholen. Waarom? Hoe kunnen wij nou als scholieren zelfstudie doen op school als er geen computers zijn. De computers staan er om in tussenuren iets aan school te kunnen doen zodat er thuis tijd is voor andere dingen maar Dhr. Fortuyn denkt dat het beter is om de leerlingen thuis met computers te leren omgaan
Er zijn ook punten waar ik dan weer niks van begrijp en waar ik me niet in kan vinden, Zoals; de politie moet geen tijd verspillen aan het oplossen van inbraken, maar moet de criminele netwerken daarachter oprollen. Op deze manier worden mensen alleen maar geterroriseerd doordat er toch niet meer op word gelet. Wel een goed agendapunt vind ik dat de politie prioriteiten moet stellen; minder aandacht bijvoorbeeld voor verkeersovertredingen, meer voor het aanpakken van bolletjesslikkers. Maar ik denk dat er in het verkeer weer van alles verkeerd gaat en dat dit probleem alleen maar meer problemen geeft als we het oplossen op de manier van Pim Fortuyn.

Ik denk dat Pim Fortuyn een schande is voor de Nederlandse politiek. Zijn ideeën zijn verre weg van een tolerante maatschappij. Ook zijn uitspraken in zijn boek zijn vaak racistisch en hebben ook niks te maken met het rekening houden met artikel 1 van de grondwet.
Mijn conclusie is; Pim for President? NEE NOOIT!

REACTIES

T.

T.

Heb jij ook de voor en nadelen als Pim Fortuyn in het parlement komt??????????

mzl Tom

21 jaar geleden

P.

P.

Nou sorry hoor ik heb geen problemen met dat verslag van jou maar als jij eens ff kijkt wat nederland hier naar binnen haalt van buitenlanders!!En als ze niet kunnen werken dan krijgen ze maar een hoge uitkering en een groot huis voor hun gezin maar wat moeten wij hier allemaal doen???Wij moeten ook werken om geld te verdienen voor eten en hun zitten hier maar wat moskees te bouwen en hun eigen cultuur voor te zetten en slaan iedereen in elkaar en doen altijd zielig over hun geloof en o jee als je ze dicrimineert dan ben je meteen een racist heb je al eens geluisterd naar wat die zeggen over ons!Misschien klopt de rest van dat verslag wel maar dat van die buitenlanders klopt helemaal dat ze maar weg gaan!

21 jaar geleden

B.

B.

hmm ik zat het eens te lezen en kwam tot de conclusie dat sommige van zijn punten idd een beetje dom zijn, maar om nou te zeggen dat ze allemaal nergens overgaan. ik bedoel je moet toch onderscheid maken tussen financiele vluchtelingen en politieke. blijkbaar is trouwens een groot gedeelte van nederland het met hem eens hij staat in de peiling niet voor niets 2de (dit zegt natuurlijk nog niets) en in rotterdam deed hij het ook al niet echt slecht.

de groeten

21 jaar geleden

P.

P.

hey, moet je eens luisteren die man doet wat ze al veel eerder had moeten gebeuren. namelijk de allochtonen eruit gooien, je zit vast niet meer op een middelbare school want anders wist je wel beter, bijna alle criminelen zijn allochtonen en als ze nederlands zijn, zijn het mensen die met allochtonen om gaan. ze denken ook dat ze hier de baas zijn ofzo. maar dat kan tog niet.. dit is wat ik er van vindt en bijna heel nederland denkt er zo over

21 jaar geleden

J.

J.

ik vind dat je erg ongelijk hebt! Pim Fortuyn speelt ten minste in op de problemen in deze maatschappij die paars in de doofpot heeft gestopt en het grootste daarvan is het asiel beleid. Ik ben geen racist, maar nederland zit vol en als je hier dan al moet komen wonen door problemen in je eigen land ben je op zijn minst verplicht nederlands te leren. Het is toch van de dollen dat wij arabische stembiljetten moeten gaan maken voor die lui! Ik ben het niet met alles van hem eens maar ik zou wel op hem stemmen want er moet meer evenwicht in de kamer komen over deze onderwerpen en niet alleen maar van die gasten die het moeilijkste laten liggen. En de tweede fase afschaffen ben ik helemaal voor! Maar Pim for president, dat gaat me inderdaad een beetje ver. Ik respecteer evengoed je mening. Greets Jan-Pim. stuur ff wat terug a.u.b?

21 jaar geleden

A.

A.

hallo frank
Ik vind dat je groot gelijk hebt.
pim fortuyen is een racist en hij moet nooit
in de regering komen
ik vind dat je het heel mooi hebt geschreven
groetjes
van
amel

21 jaar geleden

M.

M.

perfect!

21 jaar geleden

S.

S.

Essay/ Werkstuk/ Opstel

De nodeloze en blinde kritiek van de menigte op Pim Fortuyn.

In mijn zoektocht naar artikelen betreffende Pim Fortuyn op de site www.scholieren.com stuitte ik op enkele werkstukken over Pim Fortuyn met voornamelijk ongegronde kritiek.Het is mij niet bekend of deze werkstukken ook daadwerkelijk zijn ingeleverd als zijnde een werkstuk.

Een voorbeeld van deze ongegronde kritiek kan men vinden op uw site onder de naam “ Pim for president?”.
De auteur denkt te weten waarom Fortuyn is gestopt met de samenwerking met Leefbaar Nederland. De reden die wordt gegeven is als volgt” Pim Fortuyn is uit Leefbaar Nederland gezet vanwege zijn racistische uitlatingen” Dit is VOLKOMEN onterecht.ER is hier dus echt helemaal niets van waar.Fortuyn heeft geen enkele keer in het openbaar een negatieve opmerking gemaakt richting een bepaald ras.De definitie van racisme is namelijk ” het uiten van minachting, vijandigheid of haat van het ene ras jegens een ander, voortkomend uit een gevoel van meerwaarde”

En aangezien Fortuyn geen enkele uitspraak heeft gedaan die hierop kan slaan , kan men wel zeggen dat Fortuyn niet racistisch is. Daarnaast, dhr Balkenende van het CDA doet met de uitspraak dat de multiculturele samenleving passé is ook een aardige duit in het zakje.

De auteur vind de opmerking dat asielzoekers die niet willen integreren minder uitkering moeten verkrijgen ook belachelijk. Maar waarom, een asielzoeker die komt hier wonen. Die zal nooit meer zijn thuisland zien. Het is toch belachelijk dat kinderen van zelfs de 3e generatie voordat ze naar de basisschool gaan .eerst taallessen moeten volgen.Dit alles kost de staat verschrikkelijk veel geld. Fortuyn bedoelt met zijn opmerking dat de grenzen dicht moeten, dat eerst alle in Nederland wonende allochtonen goed moeten integreren voordat nieuwe allochtonen ons land binnenkomen. Daarnaast is het een feit dat maar 13% van de allochtonen in Nederland ook daadwerkelijk politiek vluchteling is.de overige 87% zijn mensen die uit zij op de sociale en economische mogelijkheden die dit land biedt.Eenmaal in Nederland aangekomen merken zij dat ze geld krijgen zonder ervoor te moeten werken.Als deze allochtonen dan ook nog eens geen Nederland kunnen spreken,zullen zij nooit deel uit kunnen maken van een multicultureel Nederland. En met zijn uitspraak over dat er enkel vluchtelingen uit de buurlanden moeten worden opgenomen en het afschaffen van het vluchtelingen verdrag uit 1951, doelt hij op de inhoud van dit verdrag.Het verdrag houd in dat politieke vluchtelingen asiel moeten aanvragen in het eerste land waar zij aankomen.en mensen uit Oezbekistan komen echt niet als eerste in Nederland aan.Daarom het verdrag herzien of aanpassen.

De opmerking dat jongeren ruzie krijgen omdat je niet tolerant hoeft te zijn in Nederland is zo onzinnig als wat.Net alsof mensen ruzie krijgen als er een grondwet word geschrapt.een zeer kortzichtige opmerking van de auteur.

Ik kan zo nog wel enige tijd doorgaan over dit stukje tekst.Maar ik zal er geen woorden meer aan vuil maken.Pim Fortuyn is een goede politicus die vele onderwerpen weer bespreekbaar heeft gemaakt.ik ben geen grote PIM FAN maar hoe zijn ideologieën in dit artikeltje de grond in worden getrapt vind ik volkomen onzinnig.Het is duidelijk dat de auteur zich totaal niet verdiept in dhr Fortuyn. Ik hoop dat mensen die dit stuk lezen zich realiseren dat Pim Fortuyn van 0 naar 29 zetels in de actuele peilingen is gestegen.Dit geeft toch wel aan dat Pim een grote schare aanhangers heeft.

21 jaar geleden

M.

M.

hi!
echt een goed stuk, maar heb je misschien ook een argument VOOR pimmetje, niet dat ik voor hem ben ofzo.maar ik moet een betoog schrijven en ik weet alleen maar dingen tegen hem vandaar.
o ja en ik heb niks overgeschreven van jou aleen effe gekeken. ik heb alleen nog 1 ingeving nodig en dan ben ik ook klaar.alvast bedankt

21 jaar geleden

R.

R.

Tof werkstuk!!!
groetjes

21 jaar geleden

G.

G.

Laat je niet misleiden door de media en de gevestigde politiek...

Kijk naar wat hij écht gezegd heeft, en ga na waarom hij zo populair was/is...Dat heeft alles te maken, met het ontevreden gevoel van de bevolking waaraan hij alleen gestalte gaf...

Ik wilde zeggen, probeer met een ander beeld naar hem te kijken, maar dat is nu helaas telaat...

Greetz lezer

21 jaar geleden

P.

P.

Helaas, pim is niet meer, dus nu kan je blij zijn, dat hij geen president kan worden.

21 jaar geleden

F.

F.

Hij zei dat hij artikel 1 van de grond wet wou afschaffen zodat hij zich gewoon kan uitllaten over de islam enzo, en de moslims konden zeiken dat hohosexualiteit een ziekte is. Ik vind dat je eerst vel meer research moet doen voordat je zomaar begint te lullen over dat artikel 1 en wat hij heeft gezegd. Bij de zorg zei hij ok dat hij eerst wil saneren, beter maken en alles goed regelen, en dan pas meer geld sturen, maar ja, dat heb je zeker ook over het hoofd gezien om hem zwart te maken. Je zit nu vast, OH verschrikkelijk de dood van Pim, maar je bent er zelf ook schuldig aan met de rest van alle nederlanders en buitenlanders die denken dat ze alles van hem weten, en een deel weglaten zodat hij negatief eruit komt. Dus jij bent 1 van de schuldige, en denk maar niet dat je er niks mee te maken had, want je hebt ook ertoe meegeholpen!

21 jaar geleden

A.

A.

Goed werk! joh

21 jaar geleden

M.

M.

Je lul gewoon uit je nek, je kan het natuurlijk ook gewoon van de andere kant bekijken, en zeggen (HET GAAT INDERDAAR VERKEERD IN NEDERLAND, want het is niet normaal als turken, marrokanen of weet ik veel staan te dansen als dat vliegtuig in de WTC vliegt) en nu ook toen Pim werd neergeschoten, DAT IS NIET NORMAAL. ze moeten volledig integreren, en niet een beetje maar als je geen Nederlands spreekt en daar geen moeite voor wilt doen EN EVENGOED EEN REDELIJKE UITKERING KRIJGT, dan buit je ons NEDERLAND gewoon uit, ga eerst maar eens NEDERLANDS leren, en dan praten we verder, dan heb je ook kans op een redelijke baan. Alhoewel je kunt altijd wel werken in dit land ZEKER MET DEZE ARBEIDSTEKORTEN overal. ik weet het het was alleen maar je betoogje Nederlands, maar ik kan me kwaad maken over mensen die pim als een grote racist zagen. DUS IK WIL DIT GEWOON FF KWIJT. klaar. geen reactie terug graag

21 jaar geleden

L.

L.

Hee!! Echt super betoog.!! k ga zeker wat van dit betoog gebruiken. Greets! Loes

20 jaar geleden

B.

B.

Hey,

Ik lees net effe je opdracht over pim fortuyn. Maar wat zit jij er naast zeg, jij gelooft echt alles wat die media zegt. Hoe kom je er bij dat hij een racist was. En waarom zouden islamieten niet moeten integreren? Ze komen hier toch om met ons mee te doen. Nou, doe dan mee, en profiteer niet alleen. Zuig ons niet leeg, en zorg dat het niet net zo wordt als in het land waar je niet voor niets uit ben gevlucht. Ofniet>?

20 jaar geleden

M.

M.

Zonder gein; wie geeft een nederlands werkstuk nauw een engelse titel??? Kansloos!!!

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.