Valt piercings en tatoeages inderdaad onder lichaamsversiering?Piercings, je ziet ze de laatste tijd steeds meer, vooral bij jongeren.

De rage begon in Amerika en heeft zich in een razend snel tempo verspreid door heel Europa. Het is een sieraad, en je vind of helemaal leuk, of je vind het niks. Het lijkt alsof piercings nog niet zo lang als sieraad word gebruikt, maar dat is helemaal niet het geval. Is iedereen die piercings en tatoeages heeft anders dan andere mensen?Al eeuwen lang laten mensen hun lichaam doorboren met allerlei sieraden. Zelfs in de bijbel kun je het gebruik van neusbellen terugvinden. Ook Egyptische farao's en hoge ambtenaren hadden piercings, als teken dat ze belangrijk waren. Hoe belangrijker de mensen waren, hoe meer ze versierd werden met piercings. Al in het oude Rome waren piercings door de voorhuid van de penis of door de binnenste en buitenste schaamlippen van een vrouw eenvoudige en doeltreffende methoden om vreemd gaan te voorkomen. Ook Romeinse soldaten droegen tepelringen, als teken van hun moed. Maar ook de society ladies in het Victoriaanse tijdperk droegen veelal tepelpiercings om het formaat en de vorm van hun tepels te vergroten. Terwijl de heren uit die tijd met behulp van een eikel piercing en een koord hun penis in toom hielden in de toenmalige strakke pantalons. Afrikaanse stammen doorboren hun lichaam ook al jaren op allerlei plaatsen.

Het blijkt dus dat vroeger piercings ook al in waren, maar tatoeages nog niet. Tegenwoordig laten mensen hun lijf doorboren omdat ze het een mooi sieraad vinden.

Andere redenen dat mensen een piercing laten zetten is omdat ze op willen vallen, of omdat ze erbij willen horen. Je ziet het vooral bij jongeren. De piercings die meestal door tieners worden gevraagd zijn navelpiercing, neuspiercing, wenkbrauwpiercing, oorpiercings en tongpiercing. Dit zijn heel algemene piercings die waarschijnlijk veel vrienden en vriendinnen ook al hebben laten aanbrengen. Maar dit vind ik juist verkeerd om je te laten beïnvloeden door je vrienden. Je moet er zelf achter staan en je niet laten meeslepen alleen omdat je erbij wilt horen.Ook vind ik dat mensen met een piercing of tatoeage behandeld moeten worden als gewoon 'normale' mensen. Ook al zijn er genoeg mensen die een piercing of een tatoeage afkeuren. Je moet er maar aan wennen. Leer een piercing of tatoeage accepteren, misschien vind je het zelf niet mooi, of zou je het zelf niet doen, mensen die dat wel hebben vinden het wel mooi. Er is geen reden om ze te discrimineren, want zij hebben ervoor gekozen zichzelf te zijn. Mensen met piercings en tatoeages hoeven ook absoluut niet agressief of asociaal te zijn en het is jammer dat nog veel mensen van die vooroordelen hebben. Mensen die een tatoeage laten zetten doen dit omdat ze ergens van houden; bijvoorbeeld een schipper met een anker op zijn arm getatoeëerd of mensen die de namen van familieleden laten tatoeëren.Veel mensen die het niet eens zijn of het piercings en tatoeages niet mooi vinden, vinden deze mensen vaak asociaal en agressief overkomen en vinden dit verminking van het lichaam. Ik vind dat je dit helemaal niet met zekerheid kan zeggen, want je kent deze mensen helemaal niet dus je moet geen vooroordelen hebben. Hier kiezen de mensen die een tatoeage of piercing laten zetten toch zelf voor. Wie zijn wij om daarover te oordelen? Het is verkeerd om mensen met een andere huidskleur te discrimineren en hier vallen mensen die tatoeages en piercings hebben ook onder. Behandel mensen met piercings of tatoeages zoals je zelf behandeld zou willen worden en niet als mensen die raar, asociaal of agressief zijn.


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

F.

F.

erg goed

15 jaar geleden