Piercings

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 6e klas vwo | 595 woorden
  • 29 februari 2004
  • 33 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
33 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Piercings: ja.. of nee? Rik Nieman met een piercing door z´n wenkbrauw, Tineke Netelenbos met een piercing door haar neus, Oprah Winfrey met een ringetje in haar lip en de koningin met gaatjes in haar oren. Zo zal de wereld er uit gaan zien over een jaar of twintig. Als het aan jongeren met piercings en tatoeages ligt tenminste. Maar niet als het aan sollicitatiecommissies ligt. Die willen dat hun bedrijf naar buiten toe een bepaalde zakelijke uitstraling heeft en daar passen geen piercings bij. Vereist Voor veel banen is dan ook vereist dat de sollicitant geen zichtbare piercings heeft. En als de sollicitant een piercing heeft, wordt gevraagd of de piercing eruit kan worden gehaald. Zo niet, dan kan diegene helaas niet geschikt voor de desbetreffende baan. Ik vind het logisch dat een bedrijf gaat vragen of de piercing er uit gehaald kan worden. Een bedrijf moet toch iets uitstralen en met een piercing in je neus, wenkbrauw of lip straal je toch iets asociaals uit. Zo was ik laatst aan het lunchen in een net restaurant en werd geholpen door een meisje met een lippiercing. Dat vond ik erg raar om te zien: een net restaurant met een vrouwelijke bediener mét een lippiercing. Ik vond dat niet erg gepast. Ik vind het een ander verhaal als je in een kroeg werkt of ergens waar alleen maar jongeren zijn. Vaak schrikken oudere mensen van zo’n zichtbare piercing. Mijn oma moest namelijk erg schrikken toen ik haar mijn navelpiercing liet zien. Ze vond het niet mooi maar was wel erg geïnteresseerd hoe dat ringetje in mijn navel was geschoten.
Waarom een piercing Tegenwoordig hebben veel mensen een piercing. De vraag is, waarom deze mensen een gaatje in hun lichaam hebben laten prikken. Veel mensen zien zo’n piercing als een verfraaiing aan hun lichaam: ze voelen zich zekerder en vinden een piercing erg mooi. Sommige mensen vinden het een kik om nog meer gaten in hun lijf te boren. Andere mensen voelen zich zelfs sexy om ook in andere delen van het lichaam piercings te laten zetten
Er zijn ook manieren voor een tijdelijke piercing: een nep-piercing. Dit is een ringetje met een kant open dat je makkelijk in je navel, wenkbrauw of lip kan zetten of klemmen. Hygiënisch? Het is maar de vraag of een echte piercing hygiënisch is. Het kan vervelende ontstekingen opleveren of zelfs bloedvergiftiging. Nare ziektes zoals AIDS en Hepatitis kunnen het gevolg zijn van onzorgvuldig en onhygiënisch gebruik van de piercing-naalden. Tegenwoordig worden wel regelmatig alle piercing-studio’s gecontroleerd of zij hygiënisch te werk gaan en hun klanten voldoende inlichten over een piercing. Dus gelukkig bestaat er geen kans dat deze piercing-studio’s onhygiënisch te werk gaan. Maar dan moet je zelf wel je piercing goed verzorgen. Hiervoor moet je je piercing twee keer per dag goed wassen met een basische zeep, en wat ook erg belangrijk is ( vooral met mensen met een nikkel allergie) dat de piercing van écht goud of écht zilver is. Dit betekent wel dat je meer moet betalen voor een goed staafje of ringetje. Maar als je mooi wilt zijn, moet je daar een beetje krom voor liggen, een piercing laten zetten kost namelijk 60 euro. Met een goede nikkel-vrije piercing zit je totaal al gauw op een bedrag van 90 euro. Het is duur, maar beter veel uitgeven aan een mooie niet-ontstoken piercing dan minder betalen en een ontstoken piercing hebben wat echt geen pretje is. Dus; een piercing: ja. Een zichtbare piercing op het werk: nee.

REACTIES

R.

R.

Wat een bullshit. Je moet juist geen zilveren of gouden piercing in een pas gezette piercing doen. Je kunt beter metalen als titanium of bioplast gebruiken.

16 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.